Dán cég lehet a világ legnagyobb szállítmányozója

Dán cég lehet a világ legnagyobb szállítmányozója olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

A dán szállítmányozási óriásvállalat, a DSV két befektetési bankkal is megállapodott,…

A teljes cikk itt olvasható:
Dán cég lehet a világ legnagyobb szállítmányozója

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

A dán szállítmányozási óriásvállalat, a DSV két befektetési bankkal is megállapodott, hogy elegendő anyagi forrással rendelkezzen a Deutsche Bahn (DB) logisztikai leányvállalatának felvásárlásához, számolt be a Rail Freight.

Dániai médiaforrások szerint a DSV a francia BNP Paribasszal és a brit–kínai HSBC-vel írt alá megállapodást a felvásárlási folyamat kidolgozása érdekében. A DB Schenker átvételével a DSV a világ legnagyobb szállítmányozójává válhat. Egyébként több tucatnyi vállalat is szemet vetett a német társaságra, köztük például a DHL, amely azonban időközben úgy döntött, hogy továbbra is a kisebb vállalatok felvásárlását helyezi előtérbe.

A Deutsche Bahn a pénzügyi intézetekkel sok hónapig folytatott konzultációt követően tavaly december közepén bocsátotta hivatalosan értékesítésre a DB-csoport legjövedelmezőbb ágának számító DB Schenkert. A társaság értéke 10 és 15 milliárd euró (jelenlegi árfolyam alapján körülbelül 3750–5650 milliárd forint) között mozog, így a leendő vevőnek komoly pénzösszeget kell letennie az asztalra. Ez különösen igaz, mert a DB Schenkert birtokló német állam a részvények felvásárlása helyett inkább készpénzt szeretne. A logisztikai leánycég eladásából származó pénzt pedig a DB – különösen a DB Cargo – fennálló tartozásai fedezésére fordítanák.

Tovább az eredeti cikkre: Dán cég lehet a világ legnagyobb szállítmányozója

Vélemény, hozzászólás?