Kategóriák
Friss hírek

Duplájára nőtt az informatikusok iránti kereslet

Duplájára nőtt az informatikusok iránti kereslet olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Kétszeresére nőtt az informatikusok iránti kereslet Magyarországon: a munkáltatók 44 ezer…

A teljes cikk itt olvasható:
Duplájára nőtt az informatikusok iránti kereslet

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: Kétszeresére nőtt az informatikusok iránti kereslet Magyarországon: a munkáltatók 44 ezer digitális szakembert vehetnének fel a következő két évben, ha nem kellene számolniuk a munkaerőpiac realitásaival, azaz az évről évre növekvő szakemberhiánnyal – derül ki az ITM, az IVSZ és a KIFÜ megbízásából készült átfogó digitális munkaerőpiaci felmérésből. A kutatás egyik legfontosabb megállapítása, hogy önmagában a felsőoktatás sem mennyiségi értelemben, sem strukturálisan, sem pedig minőségi szempontból nem tudja követni a munkaerőpiac növekvő digitális szakemberigényét, ezért összefüggő, a köznevelésre, a szak-, és felnőttképzésre, illetve a motivációs tényezőkre is kiterjedő stratégiára van szükség.
Az átfogó kutatás a keresleti és a kínálati oldal elemzése alapján megállapította, hogy az IT-szakértők iránti piaci kereslet még évekig felülmúlja az oktatási rendszer kibocsátását: jelenleg is mintegy 9 ezer informatikai álláshely betöltetlen, miközben egyre nyílik az olló, és a jelenlegi trendek alapján két év múlva akár 26 ezer fő is lehet a különbség a piaci kereslet és a képzési kibocsátás között.
Az öt év elteltével megismételt munkaerőpiaci kutatás szerint 2015 óta – ingadozó jelentkezési kedv és magas lemorzsolódás mellett – csak enyhén nőtt a diplomás informatikusok száma. Bár az utóbbi években népszerűvé váltak az IT képzési programok a felnőttképzésben, ezek megjelenése önmagában nem elegendő az informatikushiány érdemi enyhítéséhez, mivel az álláshelyek 72 százalékában felsőfokú IT-végzettséget (ennek 30 százalékában mesterszintű képzettséget) várnának el. A jelentős munkaerőhiány miatt a munkáltató kényszerűségből vagy a keresettnél alacsonyabb végzettségű munkatársat alkalmaz, vagy kivár a tervezett fejlesztéssel.
„Jóllehet mind a hagyományos képzési formákban, mind pedig az innovatív oktatási intézményekben nőtt a kínálat és egyre többen érdeklődnek az informatikai szakmák iránt, nem sikerült az elmúlt években megfordítani a trendet. Ennek oka az, hogy míg a képzési oldalon csak fokozatosan tudtunk fejleszteni, addig a ma már minden gazdasági területre és ágazatra kiterjedő digitalizáció nyomán gyorsuló ütemben növekvő igények jelentősen meghaladják a kínálat bővülését” – mondta el a kutatás kapcsán dr. Vinnai Balázs, az IVSZ elnöke.
Nem bírja a képzési rendszer
A kutatás szerint a különböző képzési rendszerek (felsőoktatás, szakképzés, OKJ, bootcamp képzések) a következő két évben mintegy 18 ezer új szakembert bocsátanak a munkaerőpiacra. Ez azonban még mindig kevés a piac gyorsuló ütemben bővülő igényeinek kiszolgálására. 2015-ben a BellResearch által az IVSZ és az NFM megbízásából hasonló módszertannal elvégzett kutatás 3 ezer betöltetlen álláshelyet azonosított, és arra az eredményre jutott, hogy két éven belül – megfelelő mennyiségű és minőségű szakember rendelkezésre állása esetén – összesen plusz 22 ezer főt tudott volna foglalkoztatni a piac. 2020-ra ennek háromszorosára, 9 ezerre nőtt az aktuálisan betöltetlen álláshelyek száma és kétszeresére, 44 ezerre nőtt a foglalkoztatási potenciál.
„Az elmúlt években évente több mint ötezer új informatikai munkahely nyílt, és a növekedés üteme a közeljövőben csak gyorsulni fog” – mondta Vinnai Balázs. A következő 2 évben a munkaerőpiac realitásaival számoló „reális forgatókönyv” esetén 34 ezer, a megfelelő mennyiségű és minőségű szakember rendelkezésre állását feltételező „potenciális forgatókönyv” esetén pedig 44 ezer digitális szakembert tudna felvenni a piac. A jelenlegi kibocsátási számok alapján ezzel a növekedéssel nem tud lépést tartani az informatikusképzés, így 2023-ra a piaci kereslet és a képzési kibocsátás közötti különbség 15-26 ezer főre bővülhet.
Az oktatás problémái mellett az informatikushiányhoz hozzájárulnak a munkahelyeken tapasztalt nehézségek is. A több mint 2 ezer megkérdezett informatikai munkavállaló 26 százaléka gondolkodott már pályaelhagyáson, a legtöbben alacsony bér, más terület iránti érdeklődés, vagy a kiégés miatt; a megkérdezettek mintegy harmada megfontolná a külföldi munkavállalást is.
A tartós és növekvő digitális szakemberhiány súlyosan veszélyezteti a nemzetgazdasági és a vállalati szintű versenyképességet, hiszen ma már valamennyi ágazatban a digitalizáció és az innovatív technológiai fejlesztések állnak a fókuszban. Felkészült munkaerő hiányában ezek a fejlesztések elmaradnak, ami a magyar vállalkozásokat (és különösen a hazai kkv-kat), illetve a magyar nemzetgazdaságot egyaránt versenyhátrányba hozza.
Már jelenleg is a digitális gazdaság adja a hazai GDP csaknem 20 százalékát, és az IVSZ által készíttetett „A digitális gazdaság súlya a magyar nemzetgazdaságban” című tanulmányban foglalt előrejelzés szerint éveken belül a teljes nemzetgazdaság motorjává válhat: az új technológiák (5G, IoT, MI, blockchain, cloud, stb.) gyors bevezetése 3-5 éven belül éves szinten csaknem 4 ezer milliárd forint GDP-többletet eredményezne, ami a jelenlegi magyar GDP csaknem 10%-a.
Átfogó stratégiát javasol az IVSZ
Vinnai Balázs szerint a kritikus mértékű szakemberhiány elkerüléséhez az állam gyors, hatékony és átfogó beavatkozására lenne szükség – ennek érdekében az IVSZ komplex javaslatcsomagot dolgoz ki. „Az egyetemi IT-képzések, illetve a digitalizációra is kiterjedő interdiszciplináris képzések iránti érdeklődés növelése, valamint a lemorzsolódás mérséklése szempontjából is fontos a köznevelés digitális átalakítása, valamint a szakképzés és a felnőttképzés színvonalának növelése, az innen kikerülők munkaerőpiaci lehetőségeinek javítása. A hagyományos felnőttképzési modellek mellett van potenciál a bootcampek állami támogatásában is. Fontos továbbá az is, hogy állami programokkal, akár bértámogatással vonzóbbá tegyük a hazai informatikusok számára az itthon, illetve a pályán maradást.”
A kutatási eredmények ismeretében az IVSZ a következő hetekben áttekinti és kibővíti az informatikus- és digitális szakemberhiány enyhítésére vonatkozó korábbi javaslatait, majd a javaslatcsomagot átadja a kormányzati döntéshozóknak. Az már most is világosan látszik, hogy a kereslet és a kínálat közötti eltérés olyan mértékű, hogy azt önmagában a felsőoktatás átalakítása nem képes megoldani, ezért komplex, több beavatkozási pontból álló, összefüggő stratégiára van szükség. Az IVSZ többek között az alábbi javaslatokat kívánja a döntéshozók elé terjeszteni:
a köznevelés digitális átalakítása, a Digitális Oktatási Stratégia (DOS) és a Digitális Munkaerő Program (DMP) következetes végrehajtása, az informatikai felsőoktatási képzés bemeneti és kimeneti jellemzőinek minőségi fejlesztése; vonzó és versenyképes hazai felsőoktatási (IT és interdiszciplináris) képzések; az IT-munkavállalók itthon tartása, a külföldön dolgozó magyar informatikusok számára vonzó hazai ajánlatok. A szervezet javaslatai között szerepel a szakképzés és a felnőttképzés digitális megújítása; nagyobb kormányzati elköteleződés és támogatás valamennyi képzési forma mellett, valamint a hazai informatikus munkaerőpiac igényeire rugalmasan reagáló támogatási konstrukciók és ösztöndíj programok létrehozása.
Az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. által a GINOP-3.1.1. („Programozd a jövőd”) projekt keretében elvégzett kutatás során 3 140 céget, 2 159 informatikust, 1 785 középiskolás és 2 170 felsőoktatásból lemorzsolódott diákot kérdeztek meg, 60 mélyinterjút készítettek, valamint közel 11 ezer álláshirdetést elemeztek.

Tovább az eredeti cikkre: Duplájára nőtt az informatikusok iránti kereslet

Kategóriák
MTI

A Széchenyi Alapítvány közleménye (4. rész)

A Széchenyi Alapítvány közleménye (4. rész) olvasható a z MTI weboldalán.

Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) – Tájékoztató Széchenyi Hitel című…

A teljes cikk itt olvasható:
A Széchenyi Alapítvány közleménye (4. rész)

Ahogy a z MTI beszámolt ma róla:

Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) – Tájékoztató Széchenyi Hitel című művének angol nyelvű kiadásáról
Fontos feladatunk lesz az angol nyelvterületeken élő magyar
személyekkel, szervezetekkel, médiákkal való kapcsolatteremtés.
Fogadókészség eseté…

Tovább az eredeti cikkre: A Széchenyi Alapítvány közleménye (4. rész)

Kategóriák
MTI

A Széchenyi Alapítvány közleménye (3. rész)

A Széchenyi Alapítvány közleménye (3. rész) olvasható a z MTI weboldalán.

Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) – Tájékoztató Széchenyi Hitel című…

A teljes cikk itt olvasható:
A Széchenyi Alapítvány közleménye (3. rész)

Ahogy a z MTI beszámolt ma róla:

Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) – Tájékoztató Széchenyi Hitel című művének angol nyelvű kiadásáról
A fordítást az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt.
(OFFI) végzi, amely minőségbiztosított, 100%-ban állami tulajdonú,
nagy múltú…

Tovább az eredeti cikkre: A Széchenyi Alapítvány közleménye (3. rész)

Kategóriák
Friss hírek

Digitális ugródeszka’ pályázat indul

Digitális ugródeszka’ pályázat indul olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

oktatást segítő eszközökhöz és képzéshez juthatnak hátrányos helyzetű települések iskolái Akár…

A teljes cikk itt olvasható:
Digitális ugródeszka’ pályázat indul

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • oktatást segítő eszközökhöz és képzéshez juthatnak hátrányos helyzetű települések iskolái

Akár 2 millió forint értékű, a digitális oktatást segítő tablet-, valamint notebook csomaghoz juthatnak hátrányos helyzetű települések felső tagozattal rendelkező alapfokú oktatási intézményei a Telenor és a Magyar Református Szeretetszolgálat közös pályázatán. Az összesen 10 millió forintos keretből elnyerhető technikai eszközök mellett a nyertes intézmények ingyenes, 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzést is kapnak.

A járványhelyzetben kiemelt figyelem hárul a digitális oktatásra, a tanítás online térbe kerülése egy teljesen új élethelyzetet teremtett a tanároknak, a diákoknak és a szülőknek is. Az elmúlt hónapokban ezért rengeteg intézmény és család számára vált szükségessé a távoktatáshoz elengedhetetlen technikai háttér, így például a megfelelő internetkapcsolat és a digitális eszközök beszerzése. Bár sokan vették sikerrel az eléjük gördülő akadályokat, országszerte vannak még olyan települések, ahol az iskoláknak nagy segítséget jelenthet a távoktatáshoz szükséges eszközpark kibővítése, illetve a használatához szükséges oktatáshoz való hozzájutás.

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Telenor HiperSuli programja ezért most ’Digitális ugródeszka’ néven pályázatot hirdet társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból nehéz helyzetben lévő, illetve jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő, felső tagozattal rendelkező általános iskolák számára. Olyan intézmények jelentkezését várják, ahol a digitális oktatás feltételei az eszköztámogatás révén biztosíthatók, valamint nyitottak arra, hogy a tudásátadás és az információmegosztás új módjait vezessék be pedagógiai programjukba. Az iskolák az oktatási tevékenyég ellátásához szükséges számú tablet és notebook eszközökre nyújthatnak be igényt, intézményenként akár 2 millió forintig. A nyertesek emellett ingyenesen vehetnek részt a Telenor 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésén, ahol elsajátíthatják a digitális oktatáshoz szükséges képességeket.

„A Magyar Református Szeretetszolgálat stratégiai célkitűzése, hogy a technológiai fejlesztéseket és IT-eszközöket is “szeretetszolgálatba” állítsa és oda juttassa el, ahol a pedagógusoknak és diákoknak a legnagyobb szüksége van rá a továbblépéshez. Szeretetszolgálatunk Válaszút komplex digitális programjának tapasztalatai alapján, pontosan tudjuk milyen kihívásokkal néznek szembe a diákok és pedagógusaik a digitális oktatásra való átállás kapcsán, főként a hátrányos helyzetű településeken. A Telenorral közös együttműködés keretében éppen ezért, a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból fejlesztendő településeken működő intézményeket céloztuk meg a pályázati felhívással. Fontos célunknak tekintjük a digitális oktatás megvalósítását támogató, fejlett technológiai eszközök eljuttatását az iskolákba, ezért örömmel és aktívan veszünk részt ebben a közös kezdeményezésben” – mondta Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese, szociális fejlesztési és adománykoordinációs vezetője.

„Digitális oktatási programunkkal, a HiperSulival, több mint 600 tanárral és több ezer diákkal állunk kapcsolatban. A velük szerzett tapasztalataink és a vírushelyzet ráerősített arra, hogy a megfelelő digitális oktatás kulcsa a pedagógusok felkészítése. A HiperSuli programmal a járványhelyzet alatt számos területen segítettük az intézményeket és a családokat, így többek közt tanároknak és szülőknek szóló közhasznú információcsomagot állítottunk össze, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztériummal egyeztetve oktatási célú honlapok adatforgalmi díjmentes elérését tettük lehetővé. A Magyar Református Szeretetszolgálattal való jó kapcsolatunkra építve bízunk benne, hogy a mostani segítségnyújtásunk eljuthat a távoktatás feltételei terén leginkább hiányt szenvedő településekre, ahol a digitális oktatáshoz szükséges eszközellátottság jelenleg nem megfelelő” – mondta Mészáros Attila, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

A pályázatok leadási határideje 2021. február 16., kedd, éjfél. A részletes kiírás a HiperSuli weboldalán, valamint a jobbadni.hu oldalon olvasható.

The post Digitális ugródeszka’ pályázat indul appeared first on .

Tovább az eredeti cikkre: Digitális ugródeszka’ pályázat indul

Kategóriák
Friss hírek

“Kincsem – itt csücsülök a füredi állomáson” – 100 éves lenne Mészöly Miklós

“Kincsem – itt csücsülök a füredi állomáson” – 100 éves lenne Mészöly Miklós olvasható a partlap.hu weboldalán.

Mészöly Miklósra emlékezünk ma, születésének 100. évfordulóján levelezésének egy részletével, melyet…

A teljes cikk itt olvasható:
“Kincsem – itt csücsülök a füredi állomáson” – 100 éves lenne Mészöly Miklós

Ahogy a partlap.hu beszámolt ma róla: Mészöly Miklósra emlékezünk ma, születésének 100. évfordulóján levelezésének egy részletével, melyet a magyar tengerről írt. A Balaton régen is nagyon népszerű volt az írók körében. Mészöly Miklós Déry Tibor-, Kossuth- és számos más díjjal elismert írónk is ide járt nyaralni. Az író éppen 100 éve, 1921. január 19-én született Szekszárdon….

Tovább az eredeti cikkre: “Kincsem – itt csücsülök a füredi állomáson” – 100 éves lenne Mészöly Miklós

Kategóriák
Friss hírek

Január 23-án adják át a Petőfi Zenei Díjakat

Január 23-án adják át a Petőfi Zenei Díjakat olvasható a mediapiac.com weboldalán.

A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját formáló szobrokat…

A teljes cikk itt olvasható:
Január 23-án adják át a Petőfi Zenei Díjakat

Ahogy a mediapiac.com beszámolt ma róla: A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját formáló szobrokat 12 kategóriában kapják a hazai könnyűzene legjobbjai. Az életműdíjat idén Horváth Charlie veheti át.

Tovább az eredeti cikkre: Január 23-án adják át a Petőfi Zenei Díjakat

Kategóriák
Friss hírek

Digitális hirdetési vezető a KOD Médiánál

Digitális hirdetési vezető a KOD Médiánál olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Nagy Tamás lett a KOD Média Kft. digitális hirdetési vezetője. A…

A teljes cikk itt olvasható:
Digitális hirdetési vezető a KOD Médiánál

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: Nagy Tamás lett a KOD Média Kft. digitális hirdetési vezetője. A pozíciót újonnan hozták létre, mert mind az eddigi, mind a tervezett online fejlesztések, illetve stratégiai értékesítési megállapodások szükségessé tették az önálló digitális csapat kialakítását.
Nagy Tamás korábban két éven át volt a miskolci Tudomány és Technika Háza marketing vezetője, majd 2018-tól a legnagyobb hazai hírportál értékesítését végző Indamedia Sales értékesitési managereként dolgozott. Munkáját a KOD Média digitális hirdetési vezetőjeként 2021 januárjában kezdte, ahol feladata lesz az online fejlesztések szakmai koordinálása, valamint egy önálló online sales team felépítése és a KOD Média pozíciójának megszilárdítása a hazai digitális piacon.
“A 2020-as év új kihívások elé állította a reklámpiacot, hiszen mind a fogyasztói szokások, mind a hirdetői elképzelések és reklámkampányok megváltoztak, amihez a hazai vezető sales house-oknak és kiadóknak egyaránt alkalmazkodniuk kellett” – mondta el Nagy Tamás. “Az előző év tapasztalata, hogy azok a hirdetők is megjelentek az online térben, amelyek eddigi kommunikációjára ez nem volt jellemző. Ez a gondolkodás 2021-ben is masszívan jelen lesz a piacon” – véli a szakember, aki szerint a piaci változások nagy nyertese lehet a KOD Média. “Hiszen a print, a rendezvény és a rádiós hirdetési piac után most már az online hirdetési szektorban is jelen vagyunk, amivel átfogó és minden igényt kielégítő megoldásokat tudunk kínálni a hirdetőknek. Ez pedig egyértelmű helyzeti előnyt jelent. ” A digitális vezetői pozíció létrehívása jelentős segítség a hirdetők számára abból a szempontból is, hogy egyedi kérések, együttműködések esetén gyorsítja a döntési folyamatot, és gyorsabb reagálást tesz lehetővé a változó piaci környezetben.
A HG Média Kft. – amely kiadó hirdetési felületeinek értékesítését végzi a KOD Média – látványosan fejlődött a tavalyi évben. Az offline és rádiós piacon elért sikerek után 2020 második félévében a kiadóvállalat belépett a digitális térbe a prémium szegmenst célzó hamuesgyemant.hu és az influenszer világra fókuszáló Ifaktor.hu oldalakkal.
A tartalom előállítás fejlesztésének következő lépcsőfoka a 2021 januárjában elinduló, az üzleti szférának, illetve az agráriumnak szóló haszon.hu és haszonagrar.hu oldalak megújítása, valamint a Drive.hu weboldal értékesítése, melyet a KOD Média kizárólagos megbízással végez. A hirdetési felületek értékesítése mellett a társaság technológiai oldalon is képviselteti magát a digitális világban, a német Wagawin Gmbh. Living Ads mobil hirdetési technológiája – amelyet a KOD Média 8 országban kizárólagosan képvisel és olyan vezető globális cégek használják, mint a McDonald’s, a Procter&Gamble vagy a Danone – is részét képezi az értékesítési portfóliónak.

Tovább az eredeti cikkre: Digitális hirdetési vezető a KOD Médiánál

Kategóriák
Friss hírek

Nem pótolta az online program az elhalasztott Ferien Messét

Nem pótolta az online program az elhalasztott Ferien Messét olvasható a turizmus.com weboldalán.

A májusban megrendezésre kerülő bécsi utazási kiállítás szokásos időpontjában online programot…

A teljes cikk itt olvasható:
Nem pótolta az online program az elhalasztott Ferien Messét

Ahogy a turizmus.com beszámolt ma róla: A májusban megrendezésre kerülő bécsi utazási kiállítás szokásos időpontjában online programot közvetítettek a szervezők.

Tovább az eredeti cikkre: Nem pótolta az online program az elhalasztott Ferien Messét

Kategóriák
Friss hírek

Az újrahasznosítás ihlette a Nespresso x Edinas paper látványos papírinstallációját

Az újrahasznosítás ihlette a Nespresso x Edinas paper látványos papírinstallációját olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Január 18-tól lenyűgöző művészi alkotást tekinthetnek meg a kávérajongók a Nespresso…

A teljes cikk itt olvasható:
Az újrahasznosítás ihlette a Nespresso x Edinas paper látványos papírinstallációját

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Január 18-tól lenyűgöző művészi alkotást tekinthetnek meg a kávérajongók a Nespresso Andrássy úti üzletének kirakatában. A márka Németh Edina papírinstalláció-tervezővel közösen álmodta meg a Boutique-ot díszítő különleges művet, amelyben az apró papírelemek látványos egységgé állnak össze. A részletgazdag installáció a márka fenntarthatósági törekvéseit szimbolizálja, és arra hívja fel a figyelmet, hogy apró lépésekkel óriási változások érhetők el.  

A Nespresso alapfilozófiája szerint akár egyetlen csésze kávé is pozitív hatással lehet a világra, és apró lépésekkel is óriási változások érhetők el, ha a Földünk jövőjéről van szó. Ezért a márka összefogott Németh Edina papírinstalláció-tervezővel, az Edinas paper megálmodójával, hogy egy apró elemekből álló, látványos alkotás által jelenítsék meg a Nespresso fenntarthatósági értékeit. Az Edinas paper csapata olyan installációt tervezett az Andrássy úti Boutique kirakatába, amely első látásra is erős üzenetet hordoz, ám a lényeg mégis a részletekben és a másodlagos üzenetben rejlik. Az alkotás jelképezi azt, hogy milyen sok területen kell változtatni ahhoz, hogy valódi eredményeket érjünk el, és milyen sokat számítanak környezettudatos cselekedeteink. 

Németh Edina stúdiója a kézművesség magasiskolája: a fiatal dizájner által készített geometrikus formák, légies papírvirágok és egyedi kompozíciók hosszú tervezési és tesztelési folyamat eredményei. A precíz részletekből álló papírinstallációk igazi önkifejezési eszközt jelentenek: az Edinas paper több hazai és nemzetközi márka üzletének tervezett már kirakatot

Úgy gondolom, hogy a Nespresso és az Edinas paper nagyon hasonló szemlélettel áll a világhoz, hisz mindkettőnk tevékenységét az alapos tervezés és a sok-sok olyan építőelem határozza meg, amelyek a nap végén egy egésszé állnak össze. Épp úgy, mint a Nespresso fenntarthatóság irányába tett cselekedetei.” – jellemzi Németh Edina az együttműködést. 

A Nespresso nemrég bejelentette, hogy 2022-ben minden csésze Nespresso kávé karbonsemleges lesz. Ennek elérése érdekében a márka a teljes értékláncán tovább csökkenti szén-dioxid-kibocsátását, és fenntartható forrásból származó energiával működteti a Nespresso Boutique-okat. A Nespresso kávégépekben növelik az újrahasznosított műanyagok arányát, a kávékapszulák pedig egyre nagyobb arányban újrahasznosított alumíniumból, illetve kis karbonlábnyomú, új alumíniumból készülnek. Emellett pedig fákat telepítenek a kávéfarmokon és azok környékén, ahonnan a kávét beszerzik, illetve támogatással és befektetéssel segítik a minőségi ellensúlyozó projekteket.

Legújabb fejlesztésével a Nespresso elérte, hogy a hazai vásárlók több mint 99%-a hozzáférjen valamelyik kapszula-újrahasznosítási lehetőséghez. Rendelés esetén ugyanis már nemcsak a futárnak adhatjuk oda a használt kapszuláinkat, hanem a Magyar Posta átvételi pontjain és a Pick Pack Pontokon is leadhatjuk őket. 

További részletek az együttműködésről  a videóban:

Nespresso x Edinas Paper | HU – YouTube

 weboldalon: https://www.nespresso.com/hu/hu/edinas-paper-kirakat.

The post Az újrahasznosítás ihlette a Nespresso x Edinas paper látványos papírinstallációját appeared first on .

Tovább az eredeti cikkre: Az újrahasznosítás ihlette a Nespresso x Edinas paper látványos papírinstallációját

Kategóriák
Friss hírek

Online könnyűzenei megemlékezéssel jelentkezik a Hangfoglaló program

Online könnyűzenei megemlékezéssel jelentkezik a Hangfoglaló program olvasható a mediapiac.com weboldalán.

Idén online lesz követhető az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program és…

A teljes cikk itt olvasható:
Online könnyűzenei megemlékezéssel jelentkezik a Hangfoglaló program

Ahogy a mediapiac.com beszámolt ma róla: Idén online lesz követhető az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program és a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) magyar kultúra napi megemlékezése.

Tovább az eredeti cikkre: Online könnyűzenei megemlékezéssel jelentkezik a Hangfoglaló program