Kategóriák
MTI

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész) olvasható a z MTI weboldalán.

Budapest, 2021. április 21., szerda (OS) – A Mi Hazánk Mozgalom…

A teljes cikk itt olvasható:
Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)

Ahogy a z MTI beszámolt ma róla:

Budapest, 2021. április 21., szerda (OS) – A Mi Hazánk Mozgalom a világon elsőként, már tavaly tavasszal arra tett javaslatot, hogy a kormány járványszolidaritási adót vessen ki a koronavírus haszonélvezőire
1. Kérjük a kormánytól, hogy pótolja a ma…

Tovább az eredeti cikkre: Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)

Kategóriák
MTI

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész) olvasható a z MTI weboldalán.

Budapest, 2021. április 21., szerda (OS) – A Mi Hazánk Mozgalom…

A teljes cikk itt olvasható:
Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)

Ahogy a z MTI beszámolt ma róla:

Budapest, 2021. április 21., szerda (OS) – A Mi Hazánk Mozgalom a világon elsőként, már tavaly tavasszal arra tett javaslatot, hogy a kormány járványszolidaritási adót vessen ki a koronavírus haszonélvezőire
A Mi Hazánk Mozgalom a világon elsőkén…

Tovább az eredeti cikkre: Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)

Kategóriák
Friss hírek

JOY Beauty Club néven újult meg a Joy.hu szépségrovata

JOY Beauty Club néven újult meg a Joy.hu szépségrovata olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Újdonságokkal köszöntötte az áprilist a JOY online kiadása. Ráncfelvarráson esett át…

A teljes cikk itt olvasható:
JOY Beauty Club néven újult meg a Joy.hu szépségrovata

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Újdonságokkal köszöntötte az áprilist a JOY online kiadása. Ráncfelvarráson esett át az oldal szépségrovata, mostantól megújult külsővel, kibővített tartalommal, JOY Beauty Club néven szólítja meg az olvasókat.

A Joy Beauty Club minden hónapban egy adott téma köré építi fel a tartalmát, a következő időszakban terítékre kerül többek között a tudatos bőrápolás vagy például a helyes fényvédelem is. Smink tutorialok, sztár interjúk, beauty-kihívások, live-beszélgetések, terméktesztek színesítik az online magazin tartalmát. Mostantól naponta még több cikkel frissül a szépségrovat, a feliratkozók pedig tematikus Joy Beauty Club hírleveleket kapnak.

A JOY Beauty Club nem titkolt célja az edukálás, így a szakértői gárdában bőrgyógyászok, pszichológusok és kozmetikusok, valamint hazai termékek képviselői is helyet kapnak, az olvasók pedig a későbbiekben interakcióba léphetnek velük, kérdezhetnek, tanulhatnak tőlük. A szakértők listája még korántsem teljes, de akik már csatlakoztak az új rovathoz: Herczeg Csaba “Gepárd” mesterfodrász, Gazdig Adrienn hajfonás specialista, Zólyomi Zsolt parfümőr, Fazekas Richárd sminkmester, dr. Pónyai Katinka bőrgyógyász, Szakonyi Eszter kozmetikus mester, a Vintage Beauty tulajdonosa, Klein Fanni nail artist.

A megújult rovat tartalmi elemei a JOY közösségi média felületein és a legnagyobb videómegosztón is feltűnnek: a Facebook és Instagram oldalak mellett új lendületet kap a Beauty Channel a YouTube-on és a JOY TikTok Beauty is.

„Az induló JOY Beauty Club egy olyan továbbgondolt szépségrovat, ahol a beauty-rajongó barátnők közösségében ismerkedhetnek meg olvasóink a legmenőbb beauty-újdonságokkal, továbbá hetente friss és egyedi, informatív beauty-tartalmakkal látjuk el őket. Emellett hamarosan az ország legnívósabb szakértőitől kérdezhetnek és tanulhatnak a legújabb beauty-technikákról, összetevőkről és trendekről, valamint segítünk, hogyan ápolhatják külső-belső szépségüket, és növelhetik az önbizalmukat, hogy mind bátran kimondhassuk: szép vagyok, és úgy szeretem magam, ahogy vagyok! Együtt kihozzuk belőled legszebb éned!” – mondta el Alberti Petra, a JOY és a joy.hu főszerkesztője.

The post JOY Beauty Club néven újult meg a Joy.hu szépségrovata appeared first on .

Tovább az eredeti cikkre: JOY Beauty Club néven újult meg a Joy.hu szépségrovata

Kategóriák
Friss hírek

A Varródesign ütős tereivel csábítanak majd a CPI Hotels új szállodái – fotók

A Varródesign ütős tereivel csábítanak majd a CPI Hotels új szállodái – fotók olvasható a turizmus.com weboldalán.

A Mamaison Hotel Chain Bridge 26 tágas szobával, 28 (konyhával felszerelt)…

A teljes cikk itt olvasható:
A Varródesign ütős tereivel csábítanak majd a CPI Hotels új szállodái – fotók

Ahogy a turizmus.com beszámolt ma róla: A Mamaison Hotel Chain Bridge 26 tágas szobával, 28 (konyhával felszerelt) lakosztállyal, éttermi szolgáltatásokkal és egy 200 négyzetméteres, elegáns spa-val, a tervek szerint 2021 őszén nyitja meg kapuit a Mérleg utcában. A szomszédságában dizájnhotel létesül.

Tovább az eredeti cikkre: A Varródesign ütős tereivel csábítanak majd a CPI Hotels új szállodái – fotók

Kategóriák
Friss hírek

A szén-dioxid kibocsátás alig csökken a járvány alatt

A szén-dioxid kibocsátás alig csökken a járvány alatt olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A szegedi kutatók felfedezése hozzájárul a káros anyag hasznosításához, hosszabb távon…

A teljes cikk itt olvasható:
A szén-dioxid kibocsátás alig csökken a járvány alatt

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A szegedi kutatók felfedezése hozzájárul a káros anyag hasznosításához, hosszabb távon az üvegházhatás mérsékléséhez

Új felfedezéssel járultak hozzá az SZTE kutatói a szén-dioxidot hasznos anyaggá alakító elektrokémiai reaktorok működésének stabilizálásához. A világ vezető energiatudományi szaklapjában, a Nature Energy folyóiratban közölt cikket  Janáky Csaba, az SZTE TTIK egyetemi docense és kutatócsoportja. Az eljárás továbbfejlesztése, a gyakorlati alkalmazhatóság kidolgozása a Szegedi Tudományegyetemen a Nemzeti Kutatási, Innovációs és Fejlesztési Hivatal által finanszírozott program keretében valósul meg. 

A növekvő szén-dioxid kibocsátás globális környezeti probléma. A szén-dioxid megkötéséhez és hasznos energiahordozó anyaggá alakításához már több fejlesztéssel is hozzájárultak a Szegedi Tudományegyetem kutatói. Az innovatív katalizátor-előállítási módszereket, a többcellás elektrokémiai reaktort vagy a rekord nagy áramerősséget eredményező fejlesztéseket megkoronázza a Janáky Csaba, az SZTE TTIK egyetemi docense által vezetett kutatócsoport legújabb felfedezése.

Min múlik, hogy egy elektrolizáló jól működik vagy rosszul? Hogyan lehet egy ilyen berendezésnek a hosszú távon stabil működését biztosítani? Ezekre a kérdésekre válaszol az SZTE hat kutatója – Janáky Csaba, Endrődi Balázs, Samu Angelika, Kecsenovity Egon, Halmágyi Tibor, Sebők Dániel – közleménye a 46,5 impakt faktorú szaklap, a Nature Energy legújabb számában.

– Alapvetően két típusú elektrolizáló cella létezik – kezdte magyarázatát Janáky Csaba. – Mindegyik ilyen berendezésben két elektród – egy anód és egy katód – található. Ám az egyik típusú cellában a két elektród között szabadon folyik az elektrolit oldat, a másikban viszont a két elektród egy membránnak préselődik. Az utóbbi évtizedekben az új technológiák – legyen szó hidrogén előállításról, vagy tüzelőanyagcellákról – a membrános elválasztást alkalmazó elektrolizáló cellákhoz kötődtek. Ugyanakkor a nemzetközi kutatóközösség felismerte, hogy sok esetben nagyobb teljesítményt lehetett elérni a membrán nélküli celláknál.

A két különböző típusú cella teljesítménybeli különbségének az alapvető kémiai okát keresték az SZTE kutatói. Az is motiválta a szakembereket, hogy tapasztalták: ha hosszú távon működtetnek ilyen szén-dioxid elektrolizáló berendezéseket, akkor hamar csökken a szén-dioxid átalakítás sebessége, mivel szilárd csapadék képződik a cellában. Erre a jelenségre, amely a kutatókat és az ipart egyaránt foglalkoztatja, az SZTE munkatársai nemcsak magyarázatot találtak, hanem a problémára megoldást is kínálnak.

– Azt tapasztaltuk, hogy a membránon mindig megy át valamennyi kation az anódon keringetett lúgos oldatból a katódra. Ennek egyik következménye a szilárd anyag, azaz a csapadék képződése a katódon. Ugyanakkor az átmenő kationok segítik is a cella működését, vagyis a jelenség másik következménye, hogy növekszik az elektrolizáló berendezés teljesítménye – vázolta a felfedezéshez vezető felismeréseket a 2021-ben Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozat kitüntetéssel is elismert vegyész.

Az SZTE kutatócsoportja szabadalmaztatott egy eljárást, amellyel egyrészt lúg helyett vizet forgatnak az anód oldalon, másrészt működés közben kationt tartalmazó oldatot injekcióznak a katód részre. Ezzel egyszerre érik el a stabil és hatékony működést. A problémát, annak okait és a megoldást jelentő módszert ismertető, a Nature Energy című lapban közzétett, nagy horderejű publikációjukkal Janáky Csaba és kutatótársai hozzájárultak a szén-dioxid elektrolizáló cellák stabil működésének a megértéséhez. Ráadásul skálázható megoldást kínálva megmutatják: a feltárt működési módszer méretnövelése is lehetséges. A szegedi kutatók ipari partnereikkel közösen folytatják a munkát, hogy az elektrolizáló berendezések működését az ipari alkalmazásokhoz és a valódi élet paramétereihez igazíthassák.

Részletek: az SZTE Hírportálon megjelent interjúban. Az SZTE kutatóinak a Nature Energy című lapban megjelent cikke az alábbi linkről elérhető: https://www.nature.com/articles/s41560-021-00813-w

The post A szén-dioxid kibocsátás alig csökken a járvány alatt appeared first on .

Tovább az eredeti cikkre: A szén-dioxid kibocsátás alig csökken a járvány alatt

Kategóriák
Friss hírek

ViennaUP: Közép-Európa legnagyobb startup-fesztiválja Bécsben

ViennaUP: Közép-Európa legnagyobb startup-fesztiválja Bécsben olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Bécsi Gazdasági Ügynökség, a Wirtschaftsagentur 2021. április 27. és május…

A teljes cikk itt olvasható:
ViennaUP: Közép-Európa legnagyobb startup-fesztiválja Bécsben

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Bécsi Gazdasági Ügynökség, a Wirtschaftsagentur 2021. április 27. és május 12. között rendezi meg Közép-Európa legnagyobb startup eseményét, a ViennaUP´21 -et. Ennek egyik kiemelkedő programpontja az OpenVienna, amelynek keretében azt is megtudhatják az érdeklődők, miként alapíthatnak céget Bécsben.

A Bécsi Gazdasági Ügynökség, a Wirtschaftsagentur 2021. április 27. és május 12. között rendezi meg Közép-Európa legnagyobb startup eseményét, a ViennaUP´21 -et. A programsorozat több mint negyven osztrák és nemzetközi előadó közreműködésével valósul meg, a bécsi startup-közösségből mindenki ott lesz, aki számít. Az esemény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az üzleti és a technológiai szféra jövőjét formáló szereplőket, illetve megerősítse Bécs kiemelkedő szerepét mint gazdasági- és startup központ. 

Gyorsan növekvő, aktív közösségének, innovatív ötleteinek, számos nemzetközi együttműködésének és professzionalizmusának köszönhetően az osztrák főváros egyedülálló szerepet tölt be az európai startup-helyszínek között. A sok fiatal vállalkozás azért is nagyon fontos gazdasági tényező, mivel egy startup átlagosan 11 munkahelyet teremt. A dinamikusan növekvő vállalkozások egyik remek példája a bécsi “unikornis”, a kriptovalutával foglalkozó Bitpanda, amelynek piaci értéke meghaladja az egymillió dollárt.

Látkép © WirtschaftsagenturWien_Karin Hackl

A ViennaUP-on olyan előadók képviseltetik majd magukat, mint az itthon is jelenlévő, coworkinggel foglalkozó Loffice, az Austrian Startups, az Infineon Technologies és persze maga a Wirtschaftsagentur is. Lesz itt pitching – a startupok rövid, lényegi bemutatása -, hackathon – speciális üzleti ötletverseny -, szakértői előadások és exkluzív befektetői találkozók, utóbbiból akad például kifejezetten női döntéshozóknak szóló is. A több mint száz program változatos tematika köré épül; szó lesz a fenntarthatóságról, a kooperáció erejéről és a technológiai és társadalmi fejlődés hatásairól is. Hét nagyobb esemény majd zajlik a kéthetes programsorozat alatt, ezek közül az egyik az OpenVienna. 

Az “OpenVienna  – A Thriving Startup Ecosystem” április 28-án kezdődik. Ide olyan résztvevőket várnak, akik nemzetközi üzleti tevékenységüket Bécsben szeretnék bővíteni. Az előadás keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a helyszíni adottságokkal, a piacra lépés lehetőségeivel és megtanulhatják, hogyan kell “GmbH”-t, vagyis osztrák Kft.-t alapítani. Ezen kívül betekintést nyerhetnek a bécsi startupok világába és meghallgathatják, mások miért döntöttek az osztrák főváros mellett; így máris lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre.  A program során a Bécsi Gazdasági Ügynökség szakértői személyre szabott pénzügyi és piacbővítési tanácsadással segítik a résztvevőket. 

OpenVienna © Vienna Business Agency

A járványhelyzetre való tekintettel a ViennaUP minden eseményét online, angol nyelven, a b2Match platformján tartják meg. Itt a résztvevők összeállíthatják saját ViennaUP naptárjukat és felvehetik a kapcsolatot a többi résztvevővel is. Regisztrálni a rendezvény honlapján lehet, eddig több mint negyvenöt országból vannak érdeklődők. 

További információ: 

https://viennaup.com/   

https://open-2021.viennaup.b2match.io/ 

The post ViennaUP: Közép-Európa legnagyobb startup-fesztiválja Bécsben appeared first on .

Tovább az eredeti cikkre: ViennaUP: Közép-Európa legnagyobb startup-fesztiválja Bécsben

Kategóriák
Friss hírek

A MUSE-on díjazták a Lounge Design-t

A MUSE-on díjazták a Lounge Design-t olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Kilenc díjjal ismerték el a budapesti Lounge Design ügynökség munkáját a…

A teljes cikk itt olvasható:
A MUSE-on díjazták a Lounge Design-t

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: Kilenc díjjal ismerték el a budapesti Lounge Design ügynökség munkáját a MUSE Creative Awards-on, a kreatív szakma egyik neves világversenyén. A nemzetközi megmérettetésen közel négyezer, a világ minden pontjáról érkező nevezésből választották ki a legjobbakat.
A neves verseny 44 fős zsűrije 23 országból képviseltette magát. A bírák a digitális és kreatív szakma nagyágyúi közül kerültek ki, így például Alessandro Sciortino a McCann Worldgroup kreatívigazgatója, Daniel Lobaton a Saatchi & Saatchi NY Executive kreatívigazgatója, Renato Barreto a MullenLowe társ-kreatívigazgatója, Sebastiano Boni, a Huawei Head of User Experience szakértője mellett Min Lu, a Facebook marketing vezetője, valamint Frederick Rickmann, a DNgroup Aps igazgatója is az ítészek között szerepelt.
A Lounge Design a MUSE Creative Awards díjait a következő munkákkal nyerte meg: MVM Csoport „Future Talks” (platinum és arany – print és online hirdetés kategória), Szerencsejáték Zrt. „Ötöslottó” image film (két platinum – film és kraft kategóriákban), MVM Csoport „MVM Edison 2020” film (két arany – film és kraft kategóriákban), Szerencsejáték Zrt. „Karácsonyi sorsjegy képeslap” kampány (arany – stratégiai program kategóriában), Magyar Telekom „Telekom x Ivan and the Parazol”(arany és ezüst – social media influencer kampány és márkázott tartalom kategóriákban).
„Elsősorban annak örülök, hogy a MUSE-on győztes munkáink most eljutnak olyanokhoz is, akik eddig nem ismerték őket, esetleg nem figyeltek még fel az ügynökségre. Azt gondolom, mindegyik olyan színvonalat képvisel, amellyel szívesen mutatnám be magunkat, a gondolkodásunkat, illetve a szakmai elképzeléseinket. Remélem, hogy ezekre a kampányokra más fesztiválokon is felfigyelnek majd” – mondta el Radovics Péter, a Lounge Group kreatívigazgatója.
A nemzetközi siker azért is nevezhető jelentősnek, mert a nevezett munkák már mind a pandémia idején születtek, így a kreatív szakembereknek újfajta kihívásokkal és nehézségekkel kellett szembenézniük. „Bár nehéz időszakban születtek ezek a kampányok, a kreativitásra, ilyen jellegű közös munkára nem feltétlenül hat mindez hátrányosan. Amit elveszítünk bizonyos területeken, azt visszakapjuk máshol, azaz szerintem, ha jól menedzseljük az új helyzeteket, akár előnyünkre is fordíthatjuk őket szakmailag.” – mondja Radovics Péter.

Tovább az eredeti cikkre: A MUSE-on díjazták a Lounge Design-t

Kategóriák
Friss hírek

Repülőtéri partnereit díjazta a Budapest Airport

Repülőtéri partnereit díjazta a Budapest Airport olvasható a turizmus.com weboldalán.

A Budapest Airport kedden online díjátadó keretében tüntette ki azokat a…

A teljes cikk itt olvasható:
Repülőtéri partnereit díjazta a Budapest Airport

Ahogy a turizmus.com beszámolt ma róla: A Budapest Airport kedden online díjátadó keretében tüntette ki azokat a partnereket, akik az elmúlt évben – a világjárvány légiközlekedésre gyakorolt hatásai ellenére is – kiemelkedően sokat tettek a repülőtér és a légiközlekedés fenntarthatóságáért.

Tovább az eredeti cikkre: Repülőtéri partnereit díjazta a Budapest Airport

Kategóriák
Friss hírek

Jubilál az L1 Egyesület és a Bakelit MAC

Jubilál az L1 Egyesület és a Bakelit MAC olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

retrospektív online előadássorozattal ünnepelnek  Idén ünnepli 20 éves gyümölcsöző együttműködését az…

A teljes cikk itt olvasható:
Jubilál az L1 Egyesület és a Bakelit MAC

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • retrospektív online előadássorozattal ünnepelnek 

Idén ünnepli 20 éves gyümölcsöző együttműködését az L1 Egyesület és a Bakelit Multi Art Center. A jubileumot egy retrospektív, online előadássorozattal ünnepelik, ezáltal tekintenek vissza, idézik fel az elmúlt két évtized közös munkájának legemlékezetesebb momentumait. 

Az L1 Egyesület és az L1 művészeinek otthont adó Bakelit Art Multi Center közös jubileumi előadássorozattal ünnepli együttműködésüknek 20. évfordulóját. Az előadássorozat keretén belül április 22. és május 6. között nézhetők vissza a rég nem látott mozgásszínházi előadások, táncszínházi produkciók. Az április 29-i tánc világnapja alkalmából meglepetés előadással készülnek a programsorozat szervezői.

Az első 10 vetítés során az alábbi előadásokat tekinthetők meg:

Ladjánszki Márta: KÉRETLEN KÉRŐIM – egyedül lét

Arena Dances – Mathew Janczewski (USA): Plastic language

Markéta STRÁNSKÁ (CZ): FLY! 

Javier Murugarren (E/NL) & Erikk McKenzie (NO): Voor Margaretta

Taneli TÖRMÄ/LOCATION X (FIN): Distortion

Rókás László: Tarzan Zéró

Ladjánszki Márta alkotói estje: KETTŐ és SZUKA

Mészöly Andrea: Imprinting

VERES Flóra / TalkingBodies: Egy az egyben

Saskia RUDAT (D): brainjogging

A nyilvánosan meghirdetett vetítéseken az online jegyár kiválasztásával támogathatják az L1 Egyesület és a Bakelit Multi Art Center együttműködését és jövőbeni közös munkáját.

További információk:

L1 Egyesület

Bakelit MAC

FB-esemény

https://online-bakelitmultiartcenter.jegy.hu/

The post Jubilál az L1 Egyesület és a Bakelit MAC appeared first on .

Tovább az eredeti cikkre: Jubilál az L1 Egyesület és a Bakelit MAC

Kategóriák
Friss hírek

Különleges startup-verseny indult

Különleges startup-verseny indult olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Startupokat és újító kisvállalkozásokat céloz meg az iPon és a HRP…

A teljes cikk itt olvasható:
Különleges startup-verseny indult

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: Startupokat és újító kisvállalkozásokat céloz meg az iPon és a HRP közös üzletfejlesztési programja, az iPonNovation, melynek különlegessége, hogy a nyertesektől nem vár el sem tulajdonrész-átadást, sem kizárólagosságot. Ilyenre a közép-kelet európai régióban az online-retail alapú versenyek között még nem volt példa. A program szakmai megvalósítását és irányítását az XO.company végzi, mely a világ legnagyobb független startup-ökoszisztéma versenyét, a Global Startup Awards-ot is jegyzi. Ez garanciát jelent a professzionális lebonyolításra, míg a két cég szakmai tapasztalata és kapcsolatrendszere a három nyertes vállalkozás fejlődésére lesz jelentős pozitív hatással. A pályázatot életrehívó cégek célja a hazai innovatív tehetségek felkarolása és a hazai startup ökoszisztéma fejlődésének támogatása.
”Örömmel és izgatottan fogadtuk el az iPon és a HRP felkérését a közös munkára. Egy közel fél éves közös gondolkodás eredményeképp jött létre az iPonNovation, mely egy világszinten is egyedi üzletfejlesztési program startupok számára, ami sem kizárólagosságot, sem tulajdonrészt nem kér, viszont példa nélküli piaci löketet és tudást ad a nyerteseknek. Fontos, hogy a nyereménytől függetlenül akár egy 200 millió forint értékű befektetési lehetőséget is hozhat magával a HRP részéről ez a lehetőség” – értékelt Kovács Péter, az XO.company alapító tagja.
A verseny piacérett termékkel vagy szolgáltatással rendelkező vállalkozásoknak szól, akik szeretnének direkt hozzáférést szerezni a hatalmas üzleti és végfelhasználói ügyfélkörhöz, igényt tartanak a személyre szabott tanácsadásra és képzésre, illetve szívesen tanulnának Magyarország egyik vezető webáruházának és nagykereskedőjének kereskedelmi és marketing gyakorlatáról. A három nyertes startup mindegyike megkapja a több mint 25 millió forint értékű tudáscsomagot és marketing-büdzsét tartalmazó nyereményt, illetve a lehetőséget, hogy jelentős ismertségre tegyen szert. Legalább egy nyertes régiós szinten is bemutatkozhat, fogyasztókat érhet el az iPon segítségével. A verseny kimenetelétől függetlenül a HRP Europe Kft. potenciális tőkebefektetéssel is számol, igény és külön megállapodás esetén erre akár 200 millió forintos keretösszeget is hajlandó fordítani.
A versenyre jelentkezhet – iparágtól függetlenül – minden olyan innovatív, piackész termékkel vagy “pénzre váltható és mérhető” szolgáltatással rendelkező vállalkozás, amelyik túllépett az ötlet szinten, de még nem érte el a “felnőttkort”. A nevezés a novation.ipon.hu oldalon keresztül történik: a pályázók egy 2 perces videóban mutatkozhatnak be, illetve szükség van a cég, a vízió, illetve természetesen a termék/szolgáltatás részletes leírására is. A döntési folyamat két részből áll, független szakmai zsűri szűri elő a beérkező pályázatokat és választja ki a döntősöket, amit közönségszavazás egészít ki. A végső döntést az iPon, a HRP és az XO.company közösen választja ki. A jelentkezési időszak 2021. április 19. és június 20. között tart.
A szervezőkről
Az iPon a hazai e-kereskedelmi piac egyik meghatározó, folyamatosan erősödő szereplője, a tavalyi évben 12 milliárdos forgalmat generált 37,7 milliós éves oldalletöltés mellett. A 2004 óta működő innovatív vállalkozás folyamatos növekedése már a kelet-közép európai régióban is megindult, így jelen vannak Ausztriában, Horvátországban, Romániában és Szlovéniában is. A webáruházi tevékenység mellett online magazint is üzemeltet az IT világ és a hardverek legújabb trendjeiről, emellett tudományos, játék és filmes rovattal is rendelkezik. Több, mint 80.000 feliratkozóval rendelkező Youtube csatornáján ismert véleményvezérekkel dolgozik együtt, illetve szorosan együttműködik a Speedzone-nal is.
A HRP Europe Kft. közel 42 milliárd forintos éves árbevétellel 150 gyártó több tízezer termékének nagykereskedője, a játékkonzoloktól az egyedi PC konfigurációkon és felhőmegoldásokon keresztül a vállalatirányítási rendszerekig, és több, mint 3 ezer ügyféllel áll partnerségben. A hardver- és szoftverdisztribúción túl az oktatás és a tanácsadás területén is aktív. A közel három évtizedes sikeres működés és folyamatos fejlődés titka az innováció iránti elkötelezettség, az alázat és a nyitottság.
Az XO.company egy nemzetközi, magyar-dán alapítású innovációs tanácsadó ügynökség, mely -többek közt- a világ legnagyobb független startup-ökoszisztéma versenyének, a Global Startup Awards-nak is szervezője, ezáltal hatalmas kapcsolatrendszerrel és 8 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik innovációs programok és versenyek tervezésében és lebonyolításában.

Tovább az eredeti cikkre: Különleges startup-verseny indult