Kategóriák
Friss hírek

Sikeres nőket díjaztak – nyert a füvesember lánya is

Sikeres nőket díjaztak – nyert a füvesember lánya is olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Átadták az idei legsikeresebb női vállalkozás pályázat díjait, a felhívásra nyolc…

A teljes cikk itt olvasható:
Sikeres nőket díjaztak – nyert a füvesember lánya is

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: Átadták az idei legsikeresebb női vállalkozás pályázat díjait, a felhívásra nyolc pályamunka érkezett.
A SEED Alapítvány és a PWA – Sikeres Nők Egyesülete által még áprilisban kiírt pályázaton 2020 legsikeresebb vállalkozónőjét, női vezetőjét és a leginspirálóbb női vállalkozói sikertörténetet keresték.
A 2020 legsikeresebb női vállalkozója, vállalkozása kategóriában az elismerést Lopes-Szabó Zsuzsanna, a Györgytea Kft. vezetője kapta, aki édesapjával, a bükki füvesemberrel, Szabó Gyuri bácsival alapította a cégét 2004-ben.
Hermann Zsuzsanna, a Trade Magazin ügyvezető-főszerkesztője lett 2020 legsikeresebb női vezetője.
Közönségszavazatok alapján 2020 leginspirálóbb sikertörténete díjban részesült Dohos Ágnes, az IT megoldásokat szállító IDBC cégcsoport ügyvezető partnere.
A járványhelyzet miatt kialakult krízisre tekintettel a zsűri különdíjat adott annak a vállalkozónőnek, aki a grémium megítélése szerint a leghatékonyabban, a legkörültekintőbben és legsokoldalúbban kezelte a nehéz helyzetet. Ezt a díjat Fábián Nóra, az Optikalász Optika tulajdonos-ügyvezetője vehette át.
A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítványt 1990 elején hozták létre vállalkozói érdekképviseletek, felsőoktatási intézmények, pénzintézetek és minisztériumok, küldetése a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók szakmai ismereteinek bővítése, a kisvállalkozások versenyképességének növelése, ezáltal a fenntartható gazdasági fejlődés előmozdítása, a tudatos és hatékony vállalkozói magatartás népszerűsítése és fejlesztése.
A PWA segíti a különböző hivatásban dolgozó nők előmenetelét munka-élet stratégiák, erőforrás menedzsment, képességfejlesztés és kapcsolatépítési lehetőségeken keresztül.
(MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Sikeres nőket díjaztak – nyert a füvesember lánya is

Kategóriák
Friss hírek

Fekvőhelyes és hálókocsikkal erősít a MÁV

Fekvőhelyes és hálókocsikkal erősít a MÁV olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az év végéig fokozatosan újabb járművekkel váltja ki a MÁV-START a…

A teljes cikk itt olvasható:
Fekvőhelyes és hálókocsikkal erősít a MÁV

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az év végéig fokozatosan újabb járművekkel váltja ki a MÁV-START a jelenleg használt hálókocsikat. A tervek szerint a fejlesztésnek köszönhetően új vonatok indulhatnak és bővülhet a meglévő járatok kapacitása.

Jelenleg a MÁV-START 33 fekvőhelyes és hálókocsijából több, korlátozottan felhasználható a nemzetközi forgalomban. Ezért a vasúttársaság már korábban is tervezte használt fekvőhelyes és hálókocsik beszerzését, amire a jelenlegi piaci helyzetben, gyorsított, nyílt közbeszerzési eljárás keretében adódik lehetősége.

A beszerzendő hálókocsik az Erdélybe közlekedő Corona éjszakai vonaton; V4 országokba és különkocsiként nyugat-európai célpontok felé, valamint az Adria tengeri hálózat vonatain közlekedhetnek majd. Valamennyi hálókocsinak két kerekesszékes férőhellyel kell rendelkeznie, legalább kétszemélyes fülkékben. A járművek engedélyezett sebességének 200 km/h-nak kell lennie; fontos, hogy alkalmasak legyenek nemzetközi forgalomban való közlekedésre és a többfeszültségű energiaellátás követelményeit teljesíteniük kell. További feltétel, hogy a kocsik légkondicionáltak legyenek, és zárt rendszerű mosdókkal rendelkezzenek.

A tervek szerint az év végig érkező 22 jármű közül legalább 15-nek idén december 15-ig érvényes fővizsgával kell rendelkeznie, amik eredményes közbeszerzési eljárás esetén, a téli menetrend kezdetén állhatnak forgalomba.

Tovább az eredeti cikkre: Fekvőhelyes és hálókocsikkal erősít a MÁV

Kategóriák
Friss hírek

Bejelentette első hat útvonalát a Wizz Air Abu Dhabi

Bejelentette első hat útvonalát a Wizz Air Abu Dhabi olvasható a turizmus.com weboldalán.

A légitársaság október 1-jétől indítja a járatokat Abu-Dzabiból.

A teljes cikk itt olvasható:
Bejelentette első hat útvonalát a Wizz Air Abu Dhabi

Ahogy a turizmus.com beszámolt ma róla: A légitársaság október 1-jétől indítja a járatokat Abu-Dzabiból.

Tovább az eredeti cikkre: Bejelentette első hat útvonalát a Wizz Air Abu Dhabi

Kategóriák
Friss hírek

Adománnyal segíti a Szent László kórházban dolgozókat a SodaStream

Adománnyal segíti a Szent László kórházban dolgozókat a SodaStream olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

 A SodaStream adományt juttatott el a DPC Centrumkórházhoz tartozó Szent László…

A teljes cikk itt olvasható:
Adománnyal segíti a Szent László kórházban dolgozókat a SodaStream

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

 A SodaStream adományt juttatott el a DPC Centrumkórházhoz tartozó Szent László kórháznak azzal a céllal, hogy segítse a koronavírus járványban fertőzöttek felépüléséért felelős egészségügyi dolgozók munkáját. A világ legnagyobb szódagép gyártója 3 darab Soda Spirit White és 100 darab szénsavasító palackot adományozott az intézménynek, összesen 325 ezer forint értékben. 

„Nagyon köszönjük a SodaStream felajánlását, amely kifejezetten a koronavírus fertőzötteket ápoló osztályainkon dolgozók munkavégzését segíti. A szódagépek a melegebb nyári hónapokban különösen jó szolgálatot tesznek, ilyenkor ugyanis az egészségügyi dolgozóknak is oda kell figyelniük a megfelelő folyadékpótlásra a hatékony munkavégzés érdekében” – jegyezte meg az átadás kapcsán Jambrik Mihály, a Szent László Telephely gazdasági igazgató-helyettese. 

Az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája is hozzájárult ahhoz, hogy sikerült Magyarországon visszaszorítani a koronavírus terjedését és lényegében ma már Budapesten ötször annyi gyógyult személy van, mint amennyi aktív fertőzött. „A SodaStream ezzel az adománnyal szeretné segíteni az orvosok, az ápolók, valamint a kórház logisztikai ellátásáért felelős személyek munkáját a fertőzött betegek gyógyításában és egyúttal szeretné megköszönni az eddig végzett munkát minden magyar állampolgár nevében” – hangsúlyozta Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere. 

A SodaStream globálisan is nagy hangsúlyt fektet a koronavírus járvány elleni küzdelemre. A márka április 22-én, a Föld napján olyan kampányt indított, ami az otthonmaradást népszerűsítette, mivel ezzel lehetett leginkább kordában tartani a Covid-19 terjedését. 

The post Adománnyal segíti a Szent László kórházban dolgozókat a SodaStream appeared first on Minden, ami Budapesten történik!.

Tovább az eredeti cikkre: Adománnyal segíti a Szent László kórházban dolgozókat a SodaStream

Kategóriák
Friss hírek

Rendezvényipari összefogás – meghívó

Rendezvényipari összefogás – meghívó olvasható a turizmus.com weboldalán.

A május óta futó #PowerOfLiveEvents kampány kilép a virtuális térből és…

A teljes cikk itt olvasható:
Rendezvényipari összefogás – meghívó

Ahogy a turizmus.com beszámolt ma róla: A május óta futó #PowerOfLiveEvents kampány kilép a virtuális térből és nagyszabású élő rendezvénnyé alakul. A szervezők széles szakmai összefogásra számítanak, ezért a hazai turizmus, illetve a rendezvény szektor tagjaihoz fordulnak.

Tovább az eredeti cikkre: Rendezvényipari összefogás – meghívó

Kategóriák
Friss hírek

Beutazási korlátozásokat vezetett be a kormány, visszatért a karantén

Beutazási korlátozásokat vezetett be a kormány, visszatért a karantén olvasható a turizmus.com weboldalán.

A kormány a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három – vörös, sárga és…

A teljes cikk itt olvasható:
Beutazási korlátozásokat vezetett be a kormány, visszatért a karantén

Ahogy a turizmus.com beszámolt ma róla: A kormány a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három – vörös, sárga és zöld – kategóriába sorolja az államokat, és ennek megfelelően korlátozza az onnan érkezők határátlépését. Az új szabályozás július 15-én lép hatályba.

Tovább az eredeti cikkre: Beutazási korlátozásokat vezetett be a kormány, visszatért a karantén

Kategóriák
Friss hírek

Horvátország üdüléssel és aktív programokkal várja a magyarokat

Horvátország üdüléssel és aktív programokkal várja a magyarokat olvasható a turizmus.com weboldalán.

A horvát turizmust érintő aktualitások és a LOT júliustól induló járatairól…

A teljes cikk itt olvasható:
Horvátország üdüléssel és aktív programokkal várja a magyarokat

Ahogy a turizmus.com beszámolt ma róla: A horvát turizmust érintő aktualitások és a LOT júliustól induló járatairól szóló információk is elhangzottak a Jet Travel webinarsorozatának legutóbbi epizódjában.

Tovább az eredeti cikkre: Horvátország üdüléssel és aktív programokkal várja a magyarokat

Kategóriák
Friss hírek

Felszállt a szezon első chartergépe Egyiptomba

Felszállt a szezon első chartergépe Egyiptomba olvasható a turizmus.com weboldalán.

Négy hónap kényszerszünet után, vasárnap reggel felszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi…

A teljes cikk itt olvasható:
Felszállt a szezon első chartergépe Egyiptomba

Ahogy a turizmus.com beszámolt ma róla: Négy hónap kényszerszünet után, vasárnap reggel felszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az ETI és a Fly Egypt első, Hurghadába tartó, csaknem teli gépe.

Tovább az eredeti cikkre: Felszállt a szezon első chartergépe Egyiptomba

Kategóriák
Friss hírek

Járvány: Horvátország újra szigorít

Járvány: Horvátország újra szigorít olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Ismét rekordot döntött az új koronavírussal fertőzöttek száma Horvátországban – derült…

A teljes cikk itt olvasható:
Járvány: Horvátország újra szigorít

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Ismét rekordot döntött az új koronavírussal fertőzöttek száma Horvátországban – derült ki a válságstáb szombati közleményéből. Zágráb szigorít a nem uniós állampolgárok beutazási feltételein, az uniós állampolgárok, köztük a magyarok, továbbra is korlátozások nélkül léphetik át a határt.

A válságstáb jelentése szerint pénteken 140-el nőtt az új fertőzöttek száma, elérve a 3672-öt, és egy új haláleset történt, így a járvány halálos áldozatainak száma 118-ra nőtt. A betegek közül 124-en vannak kórházban, közülük hárman lélegeztetőgépen. Az aktív betegek teljes száma 1088. A vírus főleg családi összejöveteleken terjed: esküvőkön, keresztelőkön és nyilvános rendezvényeken. Bár a válságstáb nem rendelt el gyülekezési korlátozást, ellenőrizni fogják az eddig bevezetett járványügyi intézkedések betartását. A szervezőknek továbbá nyilvántartást kell vezetniük a résztvevőkről, hogy a járványügyi szakemberek könnyebben végezhessék a munkájukat, ha járványgóc alakul ki.

A nem uniós állampolgárok péntektől szigorúbb feltételek mellett léphetnek be az országba: 14 napos karanténba kell vonulniuk, PCR-teszt elvégzése esetén az elkülönítő ideje egy hétre mérsékelhető. Kivételt képeznek ugyanakkor azok, akik üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt utaznak az országba, vagy mert ott ingatlanuk van. Amennyiben turistaként érkeznek az országba, a szállásfoglalásról igazolást kell felmutatniuk a határon. A rendelet nem vonatkozik az áruforgalomra, sem azokra, akik átutaznak az országon.

Az uniós állampolgároknak továbbra is regisztrálniuk kell, és meg kell adniuk adataikat a határon. A gyorsabb határátlépés érdekében az adatlap előre kitölthető az Enter Croatia honlapon.

Hétfőtől kötelező lesz a szájmaszk viselése is az egészségügyi intézményekben, a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben. A vendéglátóhelyeken csak a személyzetnek kötelező a védőfelszerelés viselése.

A szomszédos Szlovéniában a kabinet által közzétett legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában az előző napi kétszeresével, 34 újabb esettel 1827-ra nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Új halálesetet ugyanakkor nem regisztráltak Szlovéniában, a járvány halálos áldozatainak száma így 111 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze 16-an vannak kórházban, közülük senkit nem ápolnak intenzív osztályon.

A szlovén parlament a hét végén elfogadta a Covid-19 kontaktkövető alkalmazás bevezetéséről szóló törvényt, amely kötelezővé teszi az applikáció letöltését azok számára, akiknek a fertőzés miatt karanténba kell vonulniuk. A felhasználók névtelenek maradnak, a program biztosítja az adatok és a magánélet védelmét. Az alkalmazás mindenki más számára önkéntes alapon lesz használható.

Horvátország a hónap végéig tervez bevezetni hasonló alkalmazást, amelyet egy horvát szoftvercég fejlesztett ki és még tesztelés alatt áll. A vállalat a Jutarnji List című horvát napilap megkeresésére szombaton közölte, az applikációról, amely terjesztése az egészségügyi minisztérium hatáskörébe tartozik, a tárca ad majd tájékoztatást. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Járvány: Horvátország újra szigorít

Kategóriák
Friss hírek

Csúcsra járnak a balatoni vonatok

Csúcsra járnak a balatoni vonatok olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Friss adatok tett közzé a MÁV arról, hogy a kijárási korlátozások…

A teljes cikk itt olvasható:
Csúcsra járnak a balatoni vonatok

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Friss adatok tett közzé a MÁV arról, hogy a kijárási korlátozások elmúltával és a kánikula érkeztével mennyien utaztak a Balatonhoz vonattak – a számok a régi időket idézik.

A járványhelyzet enyhülésével, július első hétvégéjén, több mint 43 ezren utaztak a Balatonhoz. A Retró hétvégén utazó 43,6 ezer utas közül 28,7 ezren a déli, míg 14,9 ezren az északi partot választották, vagyis a déli partra utazók száma körülbelül kétszerese volt az északi partra utazókénak.

A kétnapos rendezvény során Budapest és Tapolca között egy nosztalgia és egy felújított étkezőkocsi is közlekedett, szimbolizálva a régi idők és a mai kor Utasellátó-szolgáltatását. Az érdeklődők legközelebb augusztus első hétvégéjén találkozhatnak újra a retró mozdonyokkal és étkezőkocsival.

Tovább az eredeti cikkre: Csúcsra járnak a balatoni vonatok