Vakáción a Képmás-estek!

Vakáción a Képmás-estek! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Augusztus 3. és 6. között négy alkalommal találkozhatnak Beremenden, az Ördögkatlanban…

A teljes cikk itt olvasható:
Vakáción a Képmás-estek!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Augusztus 3. és 6. között négy alkalommal találkozhatnak Beremenden, az Ördögkatlanban a fesztiválozók a Képmással és a Nézőművészeti Kft. színész csapatával. Idén a Budapesten is jól bevált Színház és pszichológia sorozatából válogatott Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője ezekre az alkalmakra, de a fesztiválhangulatra való tekintettel új témák is bekerültek, mint a függőség és függetlenség vagy a vakáció.

Az Ördögkatlan fesztivál szakértői dr. Mogyorósy-Révész Zsuzsanna tanácsadó szakpszichológus és Orsolics Zoltán Zénó család-rendszer terapeuta lesz. Ők gondolják tovább Szám Katival a Nézőművészeti Kft. vendégművészeinek improvizációs jeleneteit, amelyeket Szám Kati ötleteiből készültek. (Színészek: Háda Fruzsina, Jankovics Anna, Katona László, Kálmánchelyi Zoltán, Nagy Dóra). 

Ördögkatlan:
Kezdési időpont: 16 óra
Helyszín: Beremend, Szabadság tér

Augusztus 3. – Szórakoztatóan a munkáról

A munkáról igyekszünk beszélgetni, fesztivál lévén azért kellő távolságtartással és humorral – és talán épp ez ad majd új nézőpontot a jól ismert dilemmákhoz is: Milyen munkahelyen lehetek önmagam? Hol az észszerű határ a szükséges alkalmazkodás és a túlzott önfeladás között? Hogyan érdemes és érdemes-e hazavinni a munkahelyi konfliktusokat? Kinek jó a home office?

Színészek: Jankovics Anna és Katona László

Augusztus 4. – Függőség és függetlenség

De jó lenne, ha a telefontól is tudnánk magunkat függetleníteni, amikor szabadságra megyünk! Sőt, azokat a mindennapi függőségeinket sem ártana elengedni, amelyek kikapcsolnak az itt és most valóságából. De hogyan? Segítenek-e ebben a lazítószerek? Hogyan adják függőségeink a szabadság illúzióját, és hogyan veszik el mégis a szabadságunkat?

Színészek: Jankovics Anna és Kálmánchelyi Zoltán
3-án és 4-én Szám Kati szakértő vendége Orsolics Zoltán Zénó család-rendszer terapeuta.

Augusztus 5. – Jöhet a baba?

Mi határozza meg a gyerekvállalás ideális időpontját? Hogyan lehetünk biztosak benne, hogy érettek vagyunk a döntésre, láthatjuk-e egyáltalán tisztán és racionálisan ezt a kérdést? Mi a helyzet, ha a pár két tagja nem ért egyet az időzítést illetően?

Színészek: Nagy Dóra és Katona László

Augusztus 6. – Vakáción a csapat

Miért vagyunk sokszor csalódottak a nyaralás végeztével? Jelenetek és beszélgetés arról, hogy milyen láthatatlan útravalókat érdemes „becsomagolni” a nyaraláshoz, milyen önismereti és párkapcsolati utat járhatunk be pár nap alatt a kilométereken túl, ha befelé is és kifelé is képesek vagyunk figyelni. És a nagyobb család vagy társaság közös vakációzásáról is esik majd szó. 

Színészek: Háda Fruzsina és Katona László
5-énn és 6-án Szám Kati szakértő vendége, dr. Mogyorósy-Révész Zsuzsanna tanácsadó szakpszichológus.

A Képmás-estekről

A Képmás magazin estjei ebben az évben átlépték a 100-asik alkalmat is. A feltöltő, szórakoztató események, művészi produkciókkal és szakértői beszélgetésekkel párosulnak Tematikájuk a családra, az emberi kapcsolatokra, a közösségekre fókuszál, középpontjában végső soron mindig az emberi boldogság áll. A művészi élmény kiemelt része az esteknek, mert segít a témák komplexebb megértésében. Az idei évadban a MOMKultban a Színház és pszichológia, a Várkert Bazárban Film és pszichológia sorozattal találkozhattak a nézők, a színházi improvizációs sorozat pedig a Művészetek Völgyébe és az Ördögkatlan Fesztiválra is kiruccant néhány napra.

Tovább az eredeti cikkre: Vakáción a Képmás-estek!

Vélemény, hozzászólás?