Mit tervez a foodpanda a KATA után?

Mit tervez a foodpanda a KATA után? olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A katás adózási forma módosítását követően a foodpanda az elmúlt két…

A teljes cikk itt olvasható:
Mit tervez a foodpanda a KATA után?

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A katás adózási forma módosítását követően a foodpanda az elmúlt két hétben azon dolgozott, hogy az alternatív megoldásokat megvizsgálja a céggel döntő többségében egyéni vállalkozóként szerződő több ezer futárpartnerének szemszögéből.

A törvény adott és világossá teszi, hogy katával nem folytatható futártevékenység az elmúlt években megszokott módon. A feladatunk tehát a jog által biztosított alternatívák összehasonlítása volt. Ahogyan eddig sem volt, úgy szeptember 1-től sem lesz egyetlen adózási forma, amit valakinek választani kellene ahhoz, hogy foodpandás futárpartner maradhasson. A kata kiesésével élethelyzettől függően választható az átalányadózás, a vállalkozói jövedelem szerinti adózás, valamint vizsgáljuk a további lehetséges együttműködési formákat. A fizetendő adóterhek egyéni helyzettől függően emelkedhetnek, de egyes esetekben akár csökkenhetnek is. A könyvelői költségterhek azonban mindenképpen emelkedni fognak. A kalkulációkhoz, a döntéshez és a zökkenőmentes átálláshoz a foodpanda minden támogatást megad partnereinek – mondta el Juhász István, a foodpanda Magyarország ügyvezetője.

Minderről ígéretünkhöz híven elsőként a futárpartnereinket értesítettük a mai napon. Ők azok, akik a világ szeme előtt járják az utcákat, részei a városképnek. Megértjük a frusztráltságukat és bizonytalanságukat, amit az új adózási forma és a növekedő könyvelői költségek okoznak számukra.

Hírlevelünkben tájékoztattuk őket a lehetséges opciókról és a közeledő határidőkről, online kisokosunkban pedig a könyvelőikkel átbeszélendő részleteket gyűjtöttük össze – legyen szó diákként, mellékállásban vagy éppen főállású vállalkozóként futárkodó partnerünkről.

Egyúttal köszönjük a sajtó türelmét az elmúlt napokban – azokra szerettünk volna koncentrálni és azoknak először hírt adni, akiknek a megélhetését érinti a változás.

Sajtóhíresztelésekkel ellentétben a foodpanda mindig a hatályos jogszabályok, illetve a jogalkotó szándéka szerint működött és kíván működni a jövőben is. Transzparens tőzsdei cégcsoport leányvállalataként különösen szigorú előírásoknak kell megfeleljünk, és ezt hatósági vélemények és vizsgálatok is megerősítik. Bízunk benne, hogy a jövőben az új működési keretek között is ugyanolyan hálával fogadják majd megrendelőink a kemény munka közben is lelkes és lelkiismeretes futárokat.

Tovább az eredeti cikkre: Mit tervez a foodpanda a KATA után?

Vélemény, hozzászólás?