Nagyot drágultak az albérletek a fővárosban

Nagyot drágultak az albérletek a fővárosban olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Országosan 15,1, a fővárosban pedig 15,7 százalékkal nőtt az albérletek ára…

A teljes cikk itt olvasható:
Nagyot drágultak az albérletek a fővárosban

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Országosan 15,1, a fővárosban pedig 15,7 százalékkal nőtt az albérletek ára januárban az előző év azonos időszakához képest a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatása szerint. A koronavírus-járvány okozta 2020-as visszaesést követően 2021 februárjától töretlenül növekednek a lakbérek.

Januárban az előző hónaphoz mérten országosan 1,9, Budapesten 2,4 százalékkal nőttek a kiadó lakások bérleti díjai. A KSH adatai szerint 2022 első hónapjában meghirdetett kiadó lakások alapterülete Budapesten átlagosan 54, a megyei jogú városokban 56 négyzetméter volt – írja beszámolójában az MTI.

Az ingatlan.com szerdai, a kínálati árakat elemző közleménye szerint februárban a fővárosban 150 ezer forint volt az átlagos bérleti díj, ez megegyezik az egy hónappal korábbival. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a legdrágább városrészben, az V. kerületben a januári 245 ezerről 250 ezer forintra nőtt az átlagos bérleti díj, és a 200 ezer forintos szint közelében voltak az átlagos lakbérek az I. és a II. kerületben is.

A fővároson kívüli piacon Veszprém, Debrecen, Székesfehérvár és Tatabánya állt a lista élén, e megyeszékhelyeken 127-130 ezer forint volt az átlagos bérleti díj. A középmezőnybe tartozott egyebek mellett Szolnok, Pécs, Szombathely és Győr, ahol az átlagos havi bérleti díjak 100-120 ezer forint között alakultak. Az albérleteket Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán és Kaposváron kínálták 100 ezer forintnál olcsóbban – olvasható az ingatlan.com közleményében.

A Nagyot drágultak az albérletek a fővárosban bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Nagyot drágultak az albérletek a fővárosban

Vélemény, hozzászólás?