Ingyenes tárlatvezetés családoknak a Postamúzeumban

Ingyenes tárlatvezetés családoknak a Postamúzeumban olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Csőposta, távíró berendezések, levélkötegek összekészítése sőt még a mesetelefon is kipróbálható február…

A teljes cikk itt olvasható:
Ingyenes tárlatvezetés családoknak a Postamúzeumban

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Csőposta, távíró berendezések, levélkötegek összekészítése sőt még a mesetelefon is kipróbálható február 26-án (szombaton) délelőtt 11 órakor a Benczúr Kulturális és Művelődési Központban

A Postamúzeum székhelye Budapest VI., Benczúr u. 27. alatti, 1931 óta a postások művelődését szolgáló épület. A második emeleten berendezett állandó kiállítás koncepciója: miben, milyen területen tekinthető elsőnek a Magyar Királyi Posta, milyen technikai újításokat, szolgáltatásokat vezetett be elsőként vagy elsők között, akár a világon, akár Európában. Elsők között teremtette meg a lehetőségét a nők munkába állásának, önálló egzisztenciateremtésének; a világon elsőként állította szolgálatba a benzin üzemű motorral hajtott gépjárműveket; 1869. október 1-jén az osztrák postával egy időben vezette be a levelezőlapot, mint új küldeménytípust; magyar postatisztek munkavégzést tökéletesítő találmányait más európai posták is alkalmazták; a postamérnökök kiemelkedő munkájukkal a távíró-, távbeszélő- és rádió-berendezéseket tökéletesítették; az 1933-ban megépített Lakihegyi rádióállomás szivarantennája akkor a világ legmagasabb műszaki építményének számított.

Kézi kapcsolású telefonközpontok, csőposta-berendezés, Morse-féle távíró- és telexgépek, szünetjeladó működés közben nemcsak megfigyelhető, hanem ki is próbálható, mint ahogy levélkötegek készítése, és az értékküldemények továbbítását szolgáló zsák speciális lakattal történő lezárása is. Kiállításunk több módon is lehetőséget ad ismeretszerzésre, tevékenységek kipróbálására, az idősebb korosztálynak nosztalgiázásra, a gyermekeknek telefonon keresztül történő mesehallgatásra.

Február 26-tól május 28-ig minden hónap utolsó szombatján szeretettel várják a családosokat is. Ezeken a napokon a családoknak a belépés és a 11:00-kor kezdődő tárlatvezetés ingyenes.

További információ: https://www.postamuzeum.hu/

Tovább az eredeti cikkre: Ingyenes tárlatvezetés családoknak a Postamúzeumban

Vélemény, hozzászólás?