Makói hűsítő kalandparkkal és stranddal

Makói hűsítő kalandparkkal és stranddal olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Kánikula idején ki ne vágyna arra, hogy valamelyik tó, strand, vagy…

A teljes cikk itt olvasható:
Makói hűsítő kalandparkkal és stranddal

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Kánikula idején ki ne vágyna arra, hogy valamelyik tó, strand, vagy folyó hűs vizében megmártózzon. Makóra érve erre teremt kiváló lehetőséget a Maros-partja, amelynek strandján igazi természetközeli fürdős és kalandparki élményben lehet részünk.

Homokos part, lassan mélyülő, hűs víz. Kell-e ennél több akkor, amikor hét ágra süt a nap a fejünk felett. Ezért is érdemes felkeresni a Makó szélén található Maros folyót, amelynek növény- és állatvilága már önmagában elvarázsolja a látogatót. A város határában pedig, az erdőrengeteg közepén érünk ahhoz a Maros Kalandparthoz, amely ingyenes strandolási lehetőséggel várja azokat, akik a természetes vizekben szeretnek megmártózni. Utána pedig nem a napozásra vágynak, hanem arra, hogy a makói kalandparki játékokat kipróbálva tegyék gazdagabbá a napjukat.

 

Kettő az egyben mondhatnánk, hiszen a Maros-part strand a Maros Kalandpart területén, Makó belvárosától mindössze pár percnyi autóútra helyezkedik el. Külön öröm, hogy a Maros-part szabadstrand homokos parttal várja az érkezőket, akik számára, az ingyenesen igénybe vehető színes napernyőknek és napágyaknak köszönhetően is, egy kellemesen hűvös tengerpart hangulata tárul fel nyaranta.

A különbség persze nem csak az, hogy itt nem sós vízről van szó, hanem az is, hogy a lassan mélyülő és nyugodt vízben a legkisebbek is maximális biztonságosan játszhatnak. Nem beszélve arról, hogy a kihelyezett bóján belül amúgy sem ér a felnőttek derekánál feljebb a víz. Azon kívül viszont nem csak azért tilos úszni, mert mély a víz, hanem azért is, mert ott már kis hajók és motorcsónakok is közlekednek. Aki pedig mégis inkább a napozást választja az úszás mellett, annak a vízre helyezett stég biztosít kiváló helyszínt a napfürdőzéshez.

Kocsis Erika

Tovább az eredeti cikkre: Makói hűsítő kalandparkkal és stranddal

Vélemény, hozzászólás?