Mentesítő járatokat indít a Wizz Air Budapest és London közt

Mentesítő járatokat indít a Wizz Air Budapest és London közt olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A Wizz Air július 18-án az Egyesült Királyságot sújtó extrém időjárási…

A teljes cikk itt olvasható:
Mentesítő járatokat indít a Wizz Air Budapest és London közt

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A Wizz Air július 18-án az Egyesült Királyságot sújtó extrém időjárási viszonyok miatt összesen öt magyar érintettségű járatát volt kénytelen törölni. A szokatlan meleg miatt a London-Luton repülőtér kifutópályái alkalmatlanná váltak a le- és felszállásra, így az utasok biztonsága érdekében a repteret lezárták a légiforgalom elől.

“A Wizz Air a járattörlések után megkezdte a Londonban rekedtek számára a szállás szervezését, de mivel az extrém időjárás más légitársaságok járatait is érintette, tájékoztattuk utasainkat, hogy amennyiben tudnak saját maguknak szállást foglalni, az ezzel járó extra költségeket (szállás, reptéri transzfer) a Wizz Air utólag megtéríti számukra, ezen felül a légitársaság utasainak többféle lehetőséget is felkínált, beleértve a Wizz Air alternatív járataira való átfoglalást, a jegyár teljes visszatérítését, vagy annak 120%-os jóváírását az utas WIZZ számláján.” – írta közleményében a cég.

Hozzátették: habár a járatok törlése a légitársaság hibáján kívül történt, a Wizz Air az utasok hazajutásának megszervezésében is segítséget nyújtott, a reptér megnyitása után megkezdte a hazaindulás megszervezését, megvizsgálva minden lehetséges megoldást. Miután Luton repülőtér kifutópályáinak használata ismét biztonságossá vált, a WIZZ jelentős operációs szervezésnek köszönhetően szerda délután 15.00 órakor mentesítő járatot indít Budapestről London-Luton repülőterére, ahonnan a gép a Londonban rekedt utasokkal még mai napon, helyi idő szerint 17:20-kor vissza is tér Budapestre. A WIZZ e-mailben és SMS-ben értesítette az utasokat a mentesítő járatok indulásáról.

Tovább az eredeti cikkre: Mentesítő járatokat indít a Wizz Air Budapest és London közt

Vélemény, hozzászólás?