Túl a látszaton-a könyv, amely a műkereskedelem szemfényvesztőinek birodalmába vezet

Túl a látszaton-a könyv, amely a műkereskedelem szemfényvesztőinek birodalmába vezet olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

megjelent Negrelli Andréa első regénye Történet: Dávid a híres orvosprofesszor, az…

A teljes cikk itt olvasható:
Túl a látszaton-a könyv, amely a műkereskedelem szemfényvesztőinek birodalmába vezet

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • megjelent Negrelli Andréa első regénye

Történet:

Dávid a híres orvosprofesszor, az egykori kommunista politikai elit jeles tagja hirtelen meghal. Felesége, Matild örökli a festményeit, amelyeket Dávid szenvedélyesen gyűjtött évtizedeken át.

De vajon mind eredeti? Vagy akad köztük hamisítvány? Milyen titkokat rejt a gyűjtemény?

Dávid halálával elkezdődik rendszerváltás utáni Mo.-n feléledő műtárgypiaci szélhámosok egyre veszélyesebb keringője.

Matild lánya, Daniella-Dani- évek óta él Franciaországban, dokumentumfilmeket vág és rendez. Otthona és Mo. között ingázva, akarata ellenére zavaros helyzetbe keveredik, amelyből az egyetlen kiút: fényt deríteni az igazságra.

Negrelli Andréa filmrendező, vágó, 1972 óta Franciaországban él, francia televízióknál és produkciós cégeknél dolgozott és dokumentumfilmeket rendez.

Első regénye, a Túl a látszaton (eredeti címe: „Aller au-delà de l’apparence”) Franciaországban jelent meg először és mostanra elkészült a regény magyar fordítása is. 

A regény francia-magyar, valós eseményeken alapuló történetet mond el, a főhős a regény írójára, Andréára hasonlít: Magyarország és Franciaország között ingázó filmrendező. 

A történetben festmények körüli nyomozás és izgalmas szituációk fonódnak egybe, a 2000-es évek elejének, a „vadkapitalizmus” idején Magyarországon.

A történet szerelem, barátság, művészettörténet és tudomány izgalmas szövevénye a valós tényeken alapuló regényben.

Végvári Zsófia a Festményvizsgálati Laboratórium alapítója és vezetője 2005 óta foglalkozik festmények természettudományos vizsgálatával a legkorszerűbb elemzéseket és eredményeket biztosító műszerpark segítségével, mely technikai felszereltsége egyedülálló és rendkívüli mind hazai, mind Közép- Európai viszonylatban egyaránt.  

Andréa és Zsófia jó ideje ismerik egymást és magától értetődő volt, hogy Andréa Zsófiról is formáljon egy karaktert a regényben; nem mellesleg Zsófi számos történettel és szakmai meglátással segítette Andréát a regény művészettörténeti és műkereskedelmi részeinél.

A könyv bemutatója március 20-án 18 órakor a Főfotó Kávézóban (cím: 1085 Budapest, Baross utca 10.) lesz. Az eseményen jelen lesz Végvári Zsófia a Festményvizsgálati Labor alapítója és vezetője, a regény szakmai és tudományos szakértője, illetve részleteket hallhatunk a regényből Kútvölgyi Erzsébet színművész tolmácsolásában.

Tovább az eredeti cikkre: Túl a látszaton-a könyv, amely a műkereskedelem szemfényvesztőinek birodalmába vezet

Vélemény, hozzászólás?