Közel 19 milliárd hektoliternyi szennyezett víztől óvta meg a közösségeket a Xylem

Közel 19 milliárd hektoliternyi szennyezett víztől óvta meg a közösségeket a Xylem olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A cég ÜHG-kibocsátási intenzitása 12 százalékkal csökkent A Xylem (NYSE:XYL) globális…

A teljes cikk itt olvasható:
Közel 19 milliárd hektoliternyi szennyezett víztől óvta meg a közösségeket a Xylem

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A cég ÜHG-kibocsátási intenzitása 12 százalékkal csökkent

A Xylem (NYSE:XYL) globális víztechnológiai vállalat megoldásai 2021-ben több mint 18,93 milliárd hektoliternyi , az árvizek nyomán érkező, szennyezett víztől mentették meg a közösségeket  – derül ki a vállalat éves Fenntarthatósági Jelentéséből. A társaság jelentős előrelépést ért el karbonlábnyoma csökkentésében is, az üvegházhatású gázkibocsátási intenzitása 12 százalékkal mérséklődött, a vízfelhasználása pedig 22 százalékkal csökkent 2019-hez képest. 

A Xylem olyan fejlett megoldásokat és szolgáltatásokat kínál, amelyek lehetővé teszik a közművek, ipari vállalatok és más vízfogyasztók számára, hogy optimalizálják hálózataikat, miközben a saját fenntarthatósági céljaik eléréséért is tehetnek. A múlt évben a vállalat technológiái mintegy 13 milliárd hektoliter víz újrahasznosításában segítettek ügyfeleinek. Szintén fontos eredmény volt, hogy a vízágazat dekarbonizációjának (szén-dioxid mentesítésének) felgyorsítása érdekében végzett munkája eredményeként a társaság támogatta ügyfeleit abban, hogy 2021-ben 0,73 millió tonnával csökkentsék szén-dioxid-kibocsátásukat.  

Tavaly a Xylem hivatalosan is elkötelezte magát amellett, hogy 2050 előtt saját értékláncában eléri a nettó-zéró szén-dioxid-kibocsátást ér el. Amellett, hogy a Xylem 12 százalékkal csökkentette a Scope 1 és 2 (a vállalat működéséből adódó közvetlen és közvetett) ÜHG-kibocsátási intenzitását, a főbb létesítményeinek több mint felét már 100 százalékban megújuló villamos energiával üzemelteti. A múlt évben a Xylem ambiciózus programot indított jármű flottája elektromos járművekre történő lecserélésére, amelynek első évében Európában 31, az Egyesült Államokban pedig 19 százalékkal csökkentette autó flottájának üvegházhatású gázkibocsátását. 

2021-ben, a súlyosbodó időjárási események közepette a Xylem növelte a víz-okozta katasztrófák sújtotta közösségeknek nyújtott humanitárius támogatását, több mint 15 országnak biztosítva szakértelmet, technológiát és berendezéseket. A cég 1,4 millió embert ért el vízügyi oktatási kezdeményezésével, nagyrészt az UNICEF-fel Indiában kötött új, hároméves partnerség elindításának köszönhetően.

Felelősséggel tartozunk azért, hogy ügyfeleinkkel és partnereinkkel, valamint a mindannyiunk által szolgált közösségekkel együtt dolgozva, változásokat érjünk el. Ezért a fenntarthatósági jelentésünk több, mint számok sora. Ez egy értékelőlap, azokról az erőfeszítésekről, amit közösen teszünk, és a víz megoldására irányuló küldetésünk előrehaladását mutatja. Tavaly három kulcsfontosságú területen fokoztuk erőfeszítéseinket. Először is, segítünk ügyfeleinknek abban, hogy hatékonyabban kezeljék vízkészleteiket, különösen digitálisan támogatott megoldásaink és szolgáltatásaink révén. Másodszor a nagy hatékonyságú technológiák és a saját nettó-zéró szén-dioxid-kibocsátási kötelezettségvállalásaink révén segítünk a vízágazat szén-dioxid-mentesítésében, így fellépünk az éghajlatváltozás ellen. Végül pedig továbbra is azon dolgozunk, hogy világszerte előmozdítsuk a tiszta vízhez és a tisztálkodáshoz való méltányos hozzáférést” – mondta el Patrick Decker, a Xylem elnök-vezérigazgatója.

A jelentésben szereplő további fontos eredmények:

– A világ különböző pontjain közel 6000 fiatal bevonása a vízügyi innovációs programokba, mint például a Xylem Ignite és a Stockholm Junior Water Prize, támogatva a vízügyi ágazat következő generációját;

– 113.000 önkéntes munkaórával a dolgozók 78 százaléka vett részt a helyi közösségek vízügyi problémáinak megoldását célzó tevékenységekben; 

– A vállalat 400 beszállítót vont be a WASH4WORK projektbe a biztonságos vízhez, higiéniához és szennyvízelvezetéshez (WASH) való hozzáférésért.

www.xylem.com

Tovább az eredeti cikkre: Közel 19 milliárd hektoliternyi szennyezett víztől óvta meg a közösségeket a Xylem

Vélemény, hozzászólás?