Feltalálók, csillagok, székelyek és Kőrösi Csoma Sándor nyomában a hétvégén a Millenárison

Feltalálók, csillagok, székelyek és Kőrösi Csoma Sándor nyomában a hétvégén a Millenárison olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Fekvőbiciklis élménybeszámoló, meteoritsimogató, csodaportékák – a Múzeumok Éjszakája keretében az Álmok…

A teljes cikk itt olvasható:
Feltalálók, csillagok, székelyek és Kőrösi Csoma Sándor nyomában a hétvégén a Millenárison

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Fekvőbiciklis élménybeszámoló, meteoritsimogató, csodaportékák – a Múzeumok Éjszakája keretében az Álmok Álmodói 20 és a Székely Fesztivál minden generációnak és érdeklődési körnek kínál programot június 25-én, a Millenárison. 

Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényén, az immár 20. alkalommal megrendezett Múzeumok Éjszakáján a Millenáris is csatlakozik a késő estébe nyúló programokhoz – az Álmok Álmodói 20 kiállításhoz kapcsolódva. Szombaton 17 órától Zichó Viktor mesél arról, milyen volt fekvőbiciklivel Kőrösi Csoma Sándor nyomába eredni, Budapesttől egészen Darjeelingig. A Svábhegyi Csillagvizsgáló a Normafáról erre az alkalomra a Millenárisra költözteti interaktív csillagászati élménystandját, ahol többek között meteoritsimogató, a Naprendszer plüssbolygós modellje várják a látogatókat. Az esti sötétségben aztán távcsöves égboltmegfigyelésen és lézeres csillagképtúrán vehetnek részt a távoli égitestekre kíváncsi látogatók. 

Közben 19 órától a Zenélő Budapest programsorozat vendégjátékaként a Leggiero Szaxofon Kvartett ad koncertet a Millenáris Nagycsarnokában. Aki korábban érkezne vagy még szétnézne a helyszínen, a hétvégén zajló Székely Fesztiválon már 14 órától kóstolhatja Ménes-hegyalja történelmi borvidékének kiváló tételeit, megismerheti Maros megye látnivalóit, a zenés-táncos programok között pedig igazi csodaportékákat szerezhet be a kézművesek vásárán. 

A Múzeumok Éjszakáján a közel 600 világraszóló magyart és találmányaikat 6000 négyzetméteren bemutató Álmok Álmodói 20 kiállítás is egészen éjfélig látogatható, a Tungsram jóvoltából a tárlat vertikális farmján 16 órától a készlet erejéig retek kóstolásra nyílik lehetőség. Emellett többek között VR-szemüveg segítségével sétálhatunk a Marson és megismerhetjük a magyarok hozzájárulását az űrkutatáshoz, de az orvostudomány, az autók vagy a földrajzi felfedezések iránt érdeklődők is találnak maguknak bőven programot a több mint másfél kilométeres belső túraútvonalon. 

További információ és jegyvásárlás: https://www.millenaris.hu/hu/programok/357/muzeumok-ejszakaja-programok-az-almok-almodoi-20-kiallitason 

www.millenaris.hu 

Tovább az eredeti cikkre: Feltalálók, csillagok, székelyek és Kőrösi Csoma Sándor nyomában a hétvégén a Millenárison

Vélemény, hozzászólás?