Gasztronómiai Oscar-díjat nyert az újhullámos magyar méhészet!

Gasztronómiai Oscar-díjat nyert az újhullámos magyar méhészet! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Különleges mézekkel robban be a piacra a Virágbéke Magyar termelői mézek…

A teljes cikk itt olvasható:
Gasztronómiai Oscar-díjat nyert az újhullámos magyar méhészet!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Különleges mézekkel robban be a piacra a Virágbéke

Magyar termelői mézek taroltak az élelmiszeripari Oscarnak számító idei Great Taste Awards-on! Az újhullámos méhészet, a Virágbéke Méz Manufaktúra két mézét is méltatta a nemzetközi szakmai zsűri. Gesztenyemézük 2 csillagot kapott, amelyet a versenyre nevezett élelmiszerek csupán 10%-a nyerhet el, Hortobágyi BIO vadvirágmézük pedig ugyancsak kiérdemelt egy csillagot a rangos gasztronómiai versenyen. A díjnyertes termékek mellett különleges ízesített mézeket, hagyományos és BIO mézeket is kínál a nemrég indult, fiatalokat célzó magyar méz-márka.

“A gesztenyeméz csodálatos példája, sötét borostyánszínű, mély viszkozitású, jellegzetesen gazdag és fás illatú, ízében pedig kellemes, pontosan a csábító illat által keltett elvárásokhoz illő ízvilággal. Ritkán találni mindent így egy mézben.” – többek között ezekkel a szavakkal méltatta a zsűri az egyik legkülönlegesebb és legritkább Magyarországon termelt fajtamézet, a Virágbéke gesztenyemézét, amely 2 csillagot érdemelt ki a rangos versenyen.

A Virágbéke Méz Manufaktúra BIO mézeket is kínál; a különleges, Hortobágyi Nemzeti Park védjegyes, BIO Hortobágyi vadvirágméze ugyancsak elhozott egy csillagot a gasztronómiai Oscarról! A zsűri a vadvirágok esszenciáját tartalmazó méz elragadó ízét, tiszta borostyánsárga árnyalatát, liliomos jegyeinek finomságát emelte ki, de méltatta a gyógynövényes-virágos jegyek harmóniáját is.  

“Nem is kezdhetnénk ennél jobb hírekkel a Virágbéke indulását. A Great Taste Awards-on nyerni a mézeinkkel nagy elismerés, büszkeség és a kemény munkánk dicsérete. A többi szakmai díj is, amelyet mézeinkkel a közelmúltban nyertünk, annak a lenyomata, hogy jó úton járunk, amikor azt mondjuk: a minőségi, magyar mézeknek minden időben és minden konyhapulton helye van.” – mondta a díjak kapcsán Gál Attila, a Virágbéke méhészet vezető méhésze. 

A Great Taste Awardsról

A Great Taste Awards, az angliai Fine Food Céh által szervezett gasztronómiai verseny, melyet az élelmiszeripari Oscar-díjként emlegetnek világszerte. Több, mint 10.000 nevezett terméket értékel a független szakmai – séfekből, étel kritikusokból, szakértőkből álló –  500 fős zsűri, 35 kategóriában, vakteszteken keresztül. A díjazott termékek egy-, két- vagy háromcsillagos minősítést nyerhetnek, amelyek egyben jelzések a fogyasztók felé mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárolnak.

A hazai termelői méhészet, a Virágbéke elsősorban a fiatal, Z és Y generációkat szólítja meg azzal az üzenettel, hogy a méz nemcsak a nagymama konyhájába való. A méhészet nem titkolt célja, hogy ezzel egy időben a hazai, minőségi mézfogyasztást is népszerűsítse egy egészen újszerű hangvétellel. A nyár elején debütált Virágbéke mind termékkínálatban, mind megjelenésében különbözik a hagyományos méhészetektől; olyan mézkülönlegességekkel jelentkezik, mint a mentás, az étcsokis, vagy az epres méz. De a klasszikusok kedvelőit és a BIO mézekért rajongókat is számos minőségi, magyar fajtaméz várja, több mint 20 ízben.

Még több díjazott méz

Fiatal kora ellenére a Virágbéke már számos nemzetközi díjat bezsebelt méztermékeivel. A frissen nyert Great Taste Awards csillagok mellett a 2022-es London Honey Awards-on az elérhető legmagasabb elismerést, a PLATINA minősítést kapta a Virágbéke repce krémméze, a BIO Hortobágyi vadvirágméze pedig ARANY minősítést nyert el. Díjnyertes a méhészet gesztenyeméze és akácméze is, amelyek az idei Dubai International Taste Awards EZÜST minősítését nyerték el idén tavasszal. 

A méhészet vezetője Gál Attila, aki egyben a BeoBee méhészetet is vezeti. A debreceni családi méhészet több évtizedes szakmai tapasztalatát és tudását az új testvérmárka is viszi tovább, csak éppen új köntösben.

Virágbéke Méz Manufaktúra – elérhetőségek

Virágbéke Honlap

Virágbéke Instagram oldal

Virágbéke Facebook oldal

Tovább az eredeti cikkre: Gasztronómiai Oscar-díjat nyert az újhullámos magyar méhészet!

Vélemény, hozzászólás?