EPIC DEÁMA: ÉRDEKES TÉNYEK AZ OXFORDI GYILKOSSÁGOKRÓL

EPIC DEÁMA: ÉRDEKES TÉNYEK AZ OXFORDI GYILKOSSÁGOKRÓL olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Február 7-én elindul a várva várt Oxfordi gyilkosságok 8. évada az…

A teljes cikk itt olvasható:
EPIC DEÁMA: ÉRDEKES TÉNYEK AZ OXFORDI GYILKOSSÁGOKRÓL

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Február 7-én elindul a várva várt Oxfordi gyilkosságok 8. évada az Epic Draman, és hétfőnként 21 órától érkeznek az újabb részek! Láthatjuk, hogyan romlik meg Endeavour és Thursday kapcsolata, amikor kiderül, hogy személyes gondjai miatt Endeavour elhanyagolt egy fontos nyomot, egy igen jelentős ügyben. Bűntényekben nem lesz hiány, legyen szó taxisok és nudisták elleni fenyegetésekről, vagy horrorfilmforgatásra emlékeztető esetekről!

Nézzünk néhány tényt a közkedvelt sorozattal kapcsolatban:

Az Oxfordi gyilkosságok egy önálló tévéfilmnek indult, amivel az 1987 és 1993 között futó Inspector Morse előtt szerettek volna tisztelegni: erre találták ki a címszereplő nyomozó fiatal korában játszódó történetet. A film olyan nagy sikert aratott – csak Angliában 8 millióan nézték meg –, hogy a produkció mögött álló csapat sorozattá alakíthatta át a formulát. Ennek azóta világszerte hatalmas rajongótábor örvend.

A sorozat kitalálója, a néhai Colin Dexter számos alkalommal feltűnt a széria különböző epizódjaiban egy-egy szemvillanásnyi cameóra. Sajnos folyamatosan romló egészségi állapota a negyedik évadtól már határt szabott személyes jelenlétének, de a stáb gondoskodott róla, hogy ügyesen elhelyezett képekkel, újságkivágásokkal azért becsempéssze őt a sorozatba. 

A főszerepet játszó Shaun Evans nem hajlandó egyszerre több évadra aláírni – mindig csak a soron következőre -, mivel élete első sorozatába, a mindössze egy évadot megélt Teachersbe anno úgy ment bele, hogy fogalma sem volt arról, lesz-e folytatása. Azt mondja, ha tudja, hogy egy sorozat bármikor véget érhet, az arra motiválja, hogy kreatívabban álljon hozzá.

Érdekli, hogy Morse partnerét, Thursday-t alakító Roger Allam miért szereti a karakterét? Mert annak ellenére, hogy megjárta a II. világháborút, megőrizte földhözragadtságát és emberségét, mi több, ez egyfajta morális iránytűvel látta el őt, ami karakterének egyik legfőbb védjegye.

Shaun Evans bevallotta, hogy soha egyetlen epizódot sem látott a sorozat előfutárjának számító Inspector Morse-ból, mivel nem akarta, hogy John Thaw verziója bármiben is befolyásolja az ő alakítását. Ehelyett inkább az eredeti könyvekhez fordult, ami az óhatatlan másolás helyett inkább szabadságot adott neki.

Tovább az eredeti cikkre: EPIC DEÁMA: ÉRDEKES TÉNYEK AZ OXFORDI GYILKOSSÁGOKRÓL

Vélemény, hozzászólás?