Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Horváth Tibor, a Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel and Spa igazgatója

Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Horváth Tibor, a Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel and Spa igazgatója olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az Utazó magazin arra vállalkozott, hogy körkérdés keretében mutatja be, mire…

A teljes cikk itt olvasható:
Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Horváth Tibor, a Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel and Spa igazgatója

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az Utazó magazin arra vállalkozott, hogy körkérdés keretében mutatja be, mire számíthatnak a vendégek és mire a szállodák, az idei szezonban, az általunk megkérdezett hotelekben.

Hogyan indult az év eleje a házban a vendégforgalom tekintetében?

A Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa terveit messze meghaladóan indult az év. Meglepő módon rengeteg vendéget fogadhattunk. A hétvégék folyamatosan telt ház közelben vannak, de a hétköznapokon is magas 50 % feletti foglaltsággal találkozunk. Nem csak magyar, de cseh, osztrák s német turisták is érkeztek és érkeznek. Márciustól megindultak a buszos utazások.

Mivel készülnek a tavaszi-nyári időszakra?

Horváth Tibor, a Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel and Spa igazgatója

Igyekszünk folyamatosan növelni a már megszokott magas minőséget. Szállodánkban indiai ayurvedikus kezeléseket vehetnek igénybe a vendégek. Ez nagy népszerűségre tett szert, hiszen az élettani és relaxáló hatásai ennek sokak előtt ismertek. A Park Inn és általában a Radisson mindig is nagy hangsúlyt fektetett a fenntarthatóságra és a zöld projektekre. Ennek keretében a Park Inn Zalakarosban most folyik a napelemek telepítése, ami a szálloda zöldebbé tételében játszik fontos szerepet. Természetesen a folyamatosan emelkedő energiaárak mellett bízunk abban is, hogy a tetőn elhelyezett mini erőmű segít megtakarítani az energiaköltségek terén. Ugyancsak a zöld fejlesztéseink közé tartozik, hogy vendégeinket a jó idő beköszöntével bérelhető elektromos rollerekkel, kerékpárokkal és elektromos kerékpárokkal várjuk. Örömmel tapasztaljuk azt is, hogy a zöld projektek vendégeinknél is visszhangra találnak. Egyre többen érkeznek hozzánk hybrid vagy teljesen elektromos autókkal. Az ő kényelmük érdekében hamarosan elkészülnek elektromos autótöltő oszlopaink. A nálunk megszálló vendégek részére négy elektromos autótöltő pont áll majd hamarosan rendelkezésre.

Milyen látnivalók, programok vannak a szálloda körzetében?

A legfontosabb attrakció településünkön a Zalakarosi Fürdő. A fürdő kiváló minőségű gyógyvízzel wellness és gyógyászati kezelésekkel várja a vendégeket. Családosok számára fontosak a gyerek és élmény medencék az Adrenalin csúszdapark. Szállodánkat egy fedett fűtött, nyáron hűtött folyosó köti össze a Fürdővel, ahova minden vendégünk korlátlan belépést kap foglalásával. Idéntől már készpénzt vagy bankkártyát sem kell a vendégeknek magukkal vinni, hiszen a Zalakarosi Fürdő területén vannak vendéglátó egységek, ahol vendégeink fogyasztásukat közvetlenül a szállodai szobára terheltethetik. Ugyancsak lehetőség van arra, hogy a szauna szeánszokat és a kezeléseket is a szállodában a távozáskor egyenlítsék ki azok, akik minket választanak.

A szálloda Zalakaroson a Kis-Balaton közelségében található. Vendégeink gyakran tesznek kirándulásokat a Balaton Felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozó Kis-Balatonhoz. Ide kerékpárral is autóval is eljuthatnak. Családosok, főleg kisebb gyerekekkel szívesen látogatnak el a Bivalyrezervátumba vagy a Tüskevárból ismert Matula kunyhóhoz.

Zalakaroson mindenképpen érdemes ellátogatni a Kilátóhoz, ahonnan egészen Badacsonyig nyílik lélegzetelállító panoráma. Kicsit távolabb Zalaszabaron a Kalandparkot is sokan keresik fel. Felnőtteknek pedig a környékbeli borászatok kínálnak ízelítőt a zalai borokból, melyek az elmúlt években számos versenyen nyertek díjakat.

Számos tömegsport rendezvény is színesíti Zalakarost. Az egyik legismertebb immár évtizedes múltra visszatekintő Tour de Zalakaros Kerékpárverseny, melyet idén szeptember 23-25. között rendeznek meg.

Milyen szezonra számítanak?

2022-ben a COVID előtti szintet meghaladó kihasználtságot és bevételt várunk. Jellemzően 60-65 %-ban magyar vendégek töltik meg a Park Inn-t. Ezt követően cseh, német és osztrák vendégek a legjellemzőbbek. Már tapasztaljuk, hogy a rendezvények is kezdenek visszatérni, kisebb-nagyobb konferenciák, partner partyk kapcsán jelezték szervezők érdeklődésüket. A Park Inn Zalakaros rendezvénytermében egyre több esküvő, családi rendezvény kerül megrendezésre.

Június közepétől október végéig magas közel 85-90 %-os kihasználtsággal számolunk. Az elmúlt évekhez hasonlóan sokan tervezik itthon a nyaralásukat, a járvány alatt hozott intézkedések feloldása még nem minden európai országban történt meg.

Tovább az eredeti cikkre: Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Horváth Tibor, a Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel and Spa igazgatója

Vélemény, hozzászólás?