Újabb rendhagyó kiállítás nyílik a Bodóban

Újabb rendhagyó kiállítás nyílik a Bodóban olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

„A műgyűjtő jobban hallja, mit súg Isten szíve”  A Bodó Galéria…

A teljes cikk itt olvasható:
Újabb rendhagyó kiállítás nyílik a Bodóban

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A műgyűjtő jobban hallja, mit súg Isten szíve” 

A Bodó Galéria és Aukciósház immáron másodjára működik együtt a Műgyűjtők Klubjával, hogy ezúttal a gyűjteményekben található pop-art tematikájú, de elsősorban a poszt pop-art korszakba sorolható, főként magyar művészek alkotásait egy újabb közös kiállításon mutassa be. Március 16-tól, három hétig tekinthetők meg a művek. 

Nincs olyan képzőművészeti irányzat, ami jobban kötődne a műgyűjtéshez, mint a pop-art. Andy Warhol szívvel-lélekkel állította, hogy a művészet árucikk: „Jó üzletet csinálni, a legnagyobb művészet”.

Az idei csoportos tárlat kettős címmel rendelkezik. Egyrészről a tárlat egyik közkedvelt művészének, Nagy Kriszta x-T egyik kiállításra kerülő alkotásának címét viseli, miszerint “A műgyűjtő jobban hallja, mit súg Isten szíve”. Másrészről pedig átfogóbb elnevezéssel, a Collectors’ Pop Art címet kapta, rávilágítva a magángyűjtemények szerepére és a kiállítandó stílusirányzatra.

Az idei tárlat egy gazdag válogatás a Műgyűjtők Klubja gyűjteményeiben szereplő pop-art és poszt pop-art alkotásokból. A kiállító művészek között megtalálhatók olyan alkotók, akik a hazai művészeti szcéna évek, évtizedek óta elismert és jelentős szereplői, mint például drMáriás, Hecker Péter, Nagy Kriszta x-T, Radák Eszter, Soós Nóra, Weiler Péter vagy ef.Zámbó István és feLugossy László, de találkozunk egészen fiatal, frissen végzett képzőművész tehetségekkel is, mint például Metzing Eszter, Gresa Márton, Naomi Devil, Liksay Gyopár. Továbbá a tárlat anyagába bekerült néhány igazi nemzetközi pop-art kuriózum is, mint Sam Havadtoy, Jeff Koons, Keith Haring és Roy Lichtenstein egy-egy alkotása.

A 2023-as év egy fontos centenáriumi apropót is ad a kiállításnak, ugyanis idén 100 évvel ezelőtt született Roy Lichtenstein, a pop-art művészet egyik megteremtője. Világhírű műveiben a reklámok és képregények ábrázolásvilágát alkalmazta a jellegzetes raszterpontok és kontúrok kiemelésével.

A Bodó Galéria és Aukciósházban Magyarországon elsőként szeretnénk a műgyűjtők és a galériák együttműködésével példát mutatni, hogy ez a különleges párosítás hosszú távon hagyományteremtő lehet.

Helyszín: Bodó Galéria és Aukciósház, 1055 Budapest, Falk Miksa utca 24-26.
Kiállítás ideje: 2023. 03. 16. – 04. 06.

Tovább az eredeti cikkre: Újabb rendhagyó kiállítás nyílik a Bodóban

Vélemény, hozzászólás?