Új vezetővel erősít a Fesztivál Akadémia Budapest

Új vezetővel erősít a Fesztivál Akadémia Budapest olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Dr. Egri Gábor kulturális menedzser vezeti az ország egyik legfontosabb klasszikus…

A teljes cikk itt olvasható:
Új vezetővel erősít a Fesztivál Akadémia Budapest

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Dr. Egri Gábor kulturális menedzser vezeti az ország egyik legfontosabb klasszikus zenei eseménysorozatát is szervező Fesztivál Akadémia Budapestet (FAB). A szakember korábban a Müpa értékesítési és marketingigazgatójaként, valamint több hazai és nemzetközi intézmény és projekt vezetőjeként és tanácsadójaként vált ismertté. A fesztiváligazgató feladata és célja, hogy a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás alapító művészeti vezető házaspár által 2015-ben életre hívott FAB projektjeit és szervezetét a művészekkel közösen továbbfejlessze, azokat irányítsa és működtesse; a nyári kamarazenei fesztivál, a nemzetközi hegedűversenyek, koncertek, mesterkurzusok és további események hazai és külföldi ismertége növekedjen, és a FAB ernyőszervezet által magas színvonalon szervezett különböző projektek rendszerbe foglalva még láthatóbbá váljanak.

„A Fesztivál Akadémia Budapest nyári fesztiválja egy ideje az egyik legelismertebb komolyzenei rendezvény Magyarországon és a régióban. A FAB azonban ennél sokkal több: mesterkurzusoktól kezdve, nemzetközi hegedűversenyeken és tíznapos fesztiválon át egészen oktatási projektekig és koncertek szervezéséig egy több elemből álló szervezetet kell irányítanom. Kati és Barnabás megkeresése azért is volt vonzó számomra, mert fantasztikus lehetőséget látok a sokféle feladat összefogásában, a projektek megszervezésében, a csapat felállításában, vezetésében. Azt gondolom, ehhez a korábbiakban megszerzett sokrétű marketing és értékesítési tapasztalat komoly alapot és támaszt nyújt. Bízom abban, hogy a FAB-bal olyan további szakmai sikereket tudunk elérni, melyek mind a koncertlátogatók, mind a velünk együtt dolgozó művészek, illetve a szakma egyéb szereplőinek elismerését is kivívja. – vallja az igazgató.

„Itt volt az ideje, hogy találjunk egy olyan embert, akire rábízhatjuk a fesztiválunk és további FAB-os projektjeink összefogását, irányítását. Öröm volt találkozni Gáborral: azonnal éreztük, hogy érti, mitől is különleges véleményünk szerint a Fesztivál Akadémia Budapest. Tudjuk, hogy sok van még előttünk, de az elmúlt évek is bizonyítják, hogy olyan magyar és nemzetközi zenész barátokkal és művészekkel a hátunk mögött, akik megtisztelnek bennünket a személyükkel és a Gábor által épített jól szervezett és erős csapattal még több helyre juttathatjuk el a minőségi zenét, annak szeretetét, még többrétűen segíthetjük elő annak hosszútávú fejlődését. Abban hiszünk, hogy az elmúlt hat évben megszerzett tudásra építve, Gáborral közösen tudjuk továbbfejleszteni szervezetünket, így határozottan láthatóbbá és erősebbé is válhatunk. – hangsúlyozta Kokas Katalin hegedűművész, a FAB művészeti vezetője.

Egri Gábor marketing-kommunikációs szakközgazdász és jogász végzettségű szakember 2013 és 2021 között volt a Müpa értékesítési és marketingigazgatója, korábban kommunikációs tanácsadója. A Müpa márkájának hazai és nemzetközi építése mellett több fesztivál, esemény és új szolgáltatás bevezetésén dolgozott, a Müpa a megbízása alatt lett hetedik a Forbes legmenőbb márkákat felsorakoztató listáján.

A Új vezetővel erősít a Fesztivál Akadémia Budapest bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Új vezetővel erősít a Fesztivál Akadémia Budapest

Vélemény, hozzászólás?