Trend teremtő: a Cub Cadet egy 60 V-os akkumulátoros fűnyíróval bővíti e-termékcsaládját

Trend teremtő: a Cub Cadet egy 60 V-os akkumulátoros fűnyíróval bővíti e-termékcsaládját olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Fűnyírás, sövénynyírás, faápolás, a levelek összetakarítása, szegélyvágás – rengeteg tennivaló akad…

A teljes cikk itt olvasható:
Trend teremtő: a Cub Cadet egy 60 V-os akkumulátoros fűnyíróval bővíti e-termékcsaládját

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Fűnyírás, sövénynyírás, faápolás, a levelek összetakarítása, szegélyvágás – rengeteg tennivaló akad egy kertben. Az elvégzendő feladatokhoz hasonlóan változatosak a kültéri eszközökkel és a működtetésükkel szemben támasztott elvárások is. Ha zöldebb világot szeretnénk, érdemes elektromos eszközt választani. Az elektromos eszközök elfogadottsága és elterjedése folyamatosan nő, bár az akkumulátoros eszközökről sokáig azt tartották, hogy kevésbé erősek és tartósak a benzines társaikhoz képest. Mára a Cub Cadet elektromos termékcsaládjával bebizonyította ennek ellenkezőjét.

A vállalat stratégiájának része az elektromos termékek folyamatosan fejlesztése: „Meggyőződésünk, hogy a jövő az elektromos kültéri eszközöké, ezért elektromos termékcsaládunkat az idei szezonra egy akkumulátoros fűnyíróval bővítettük. A terméken a kék dekorációs elem utal az elektromos működtetésre, és ez a termékcsalád minden elemén visszaköszön. Mint azt vásárlóink korábbi termékeinknél is megszokhatták, elektromos eszközeink is Cub Cadet minőségben, teljesítménnyel és tartósággal bírnak. A Cub Cadet márkát kizárólag márkakereskedői hálózatban forgalmazzuk.” – mondja Florian Merkel, az MTD Products AG EMEA régióbeli értékesítési alelnöke.

A Cub Cadet elektromos termékcsalád: 100% elektromosság. 0% kompromisszum.

A Cub Cadet elektromos termékcsaládjába tartozó eszközöket a legmodernebb lítium-ion akkumulátor működteti. Ezek az eszközök a legújabb technológiának köszönhetően mindent tudnak, ami a kertbarátoknak, kertészeknek fontos: egy benzinmotoréval megegyező teljesítmény, ergonómia,  tartósság és a „tiszta energia”.

A 60 V-os eszközök központi eleme a cserélhető lítium-ion akkumulátor: a termékek kétféle újratölthető akkumulátorral kaphatók, 2,5 Ah-s vagy 5,0 Ah-s változatban, amelyek töltési ideje 75 vagy 150 perc. A különböző töltési idejű akkumulátorok a termékcsalád minden elemével kompatibilisek, és a kívánt teljesítménytől függően érdemes választani közülük. A választott sebességfokozattól függően 2,5 Ah-s akkumulátorral például az üzemidő akár 45/60 perc (LH5 T60 damilos fűkasza), 80 perc (LH5 H60 sövénynyíró), 90 perc (LH5 B60 lombfúvó) lehet, vagy láncfűrészt használva (LH5 C60 láncfűrész) maximum 140 vágás egy 10×10 cm-es magas nyomáson impregnált fenyő esetében.

A hosszú üzemidő mellett a modern akkumulátortechnológiának köszönhetően a teljesítmény alacsony akkumulátor töltöttségi szint mellett sem csökken. Az eszközök teljesítménye ugyanolyan erős, mint a benzinmotorral működtetett eszközöké, viszont az elektromos meghajtásnak köszönhetően védik a környezetet: nincs kipufogógáz, szén-monoxid vagy el nem égetett szénhidrogének, az eszközök működése zéró emissziós és akár 64%-kal halkabbak benzines társaiknál.

Hatékony és tartós

A Cub Cadet elektromos termékcsaládba tartozó eszközök a legújabb, szénkefe nélküli villanymotorral vannak felszerelve. A hatékony működés és az állandó teljesítményszint mellett ez további előnyöket kínál a hagyományos eszközökkel szemben: a motor nem tartalmaz olyan kopó alkatrészeket – mint például a gyújtógyertyák, az üzemanyagszűrők és ékszíjak, amelyeket időközönként cserélni kell -,  így rendkívül tartós, alacsony karbantartási igényű és könnyen szervizelhető termékekről beszélhetünk. Mivel az elektromos fűnyírók sem benzint, sem olajat nem fogyasztanak, az üzemeltetési költségek is alacsonyabbak amellett, hogy a környezetet is kímélik. További előny: az elektromos motorok egyszerűen és megbízhatóan indíthatók egyetlen gombnyomással – nem kell többé az indítókötelet rángatni. 

Kényelmes és felhasználóbarát

A Cub Cadet elektromos termékcsalád esetében a fejlesztők gondoltak a kényelmes munkavégzésre és a praktikus tárolhatóságra is: például a 60 V-os akkumulátoros kéziszerszámokon található egy kampó, hogy helytakarékosan, a falon lehessen tárolni az eszközöket. Az új LM5 E51R akkumulátoros fűnyíró behajtható fogantyújának köszönhetően ugyanilyen helytakarékosan tárolható – akár függőlegesen is.

Üdv a családban: 60 V-os akkumulátoros fűnyíró, LM5 E51R

A pázsit a kert szíve. Ezt tudjuk mi is, ezért a Cub Cadet 60 V-os akkumulátoros eszközök családját – damilos fűkasza (LH5 T60), sövénynyíró (LH5 H60), lombfúvó (LH5 B60) és láncfűrész (LH5 C60) – kibővítettük egy akkus fűnyíróval. A Cub Cadet LM5 E51R jellemzője az erős motor, a kényelmes, 51 cm-es vágási szélesség, a fűnyíró akár 700 m²-es területnagyságig is jól használható. A 38 és 88 mm között, 6 fokozatban egyszerűen állítható vágási magasság tökéletes vágási eredményt garantál. A változtatható vágási magasságának és robusztus acél vágószerkezetének köszönhetően az új akkumulátoros fűnyíró nehéz terepen is állja a sarat. Az ergonomikus és csúszásmentes gumiból készült fogantyúk és a négy kerék kiváló minőségű kerékcsapágyai könnyű irányíthatóságot biztosítanak. A hátsókerék-meghajtás még könnyebbé teszi a kertészkedést. Különösen praktikus funkció, hogy a fűnyíró sebessége egy szabályozóval fokozatmentesen vezérelhető – így a sebesség a felhasználó saját sétatempójához igazítható.

„fokozott légáramlási technológia” a nyesedéket optimális módon juttatja a 60 literes gyűjtőzsákba, így nem marad nyesedék a gyepen. A fűnyíró integrált mulcsozó funkcióval is rendelkezik.

Kiemelkedő vágási és begyűjtési teljesítménye mellett az LM5 E51R fűnyírónak még a használata is kényelmes: állítható magasságú, összecsukható tolókar, amely gyorsan és kényelmesen 3 pozícióba állítható, a felhasználó testmérethez igazítható. Ez nemcsak a mindenkori felegyenesedett munkavégzési helyzetet teszi lehetővé, hanem a helytakarékos, függőleges tárolást is. A függőleges helyzet a tisztítást is megkönnyíti.

Tovább az eredeti cikkre: Trend teremtő: a Cub Cadet egy 60 V-os akkumulátoros fűnyíróval bővíti e-termékcsaládját

Vélemény, hozzászólás?