Speciális ingatlan keresési lehetőségek a megveszLAK-on

Speciális ingatlan keresési lehetőségek a megveszLAK-on olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Amikor ingatlan vásárlásról van szó, a többség egyszerűen csak eladó házat,…

A teljes cikk itt olvasható:
Speciális ingatlan keresési lehetőségek a megveszLAK-on

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Amikor ingatlan vásárlásról van szó, a többség egyszerűen csak eladó házat, lakást, nyaralót, vagy telket keres. Azonban van egy szűkebb réteg, akiknek speciálisabb elképzeléseik vannak. Van például olyan, hogy valaki nem is csak egyszerű lakásra vágyik, hanem szeretne egy penthouse lakást venni, vagy egy loft lakást. Lássuk, hogy milyen lehetőségeik vannak Magyarország 6. leglátogatottabb ingatlan hirdetési portálján.

Penthouse lakások

A penthouse eredetileg egy olyan önálló lakóházat jelent, melyet emeletes házak tetejére építenek, jellemzően nagy terasszal és tetőkerttel. Manapság már nem csak az emeletes házak legfelső szintjén található önálló lakóházat értjük alatta. A penthouse lakások közös jellemzője az alatta lévő lakásoktól eltérő kialakítás, a luxus, a legfelső szinten helyezkedik el és óriási terasszal rendelkezik.

Loft lakások

A loft, mint ingatlan típus az 1970-es években, Angliából indult ki. Ekkoriban a nagy iparvárosokban sok gyárat zártak be. Ezután kezdték el kihasználni ezeket az ipari használatra épített gyárakat, üzemeket és raktárépületeket lakáscélra. Magyarországon csak néhány éve kezdtek el loft lakásokat kialakítani.

A loft stílusra jellemző a hatalmas egybefüggő tér és az óriási (5-6 méter) belmagasság. A loft lakások annál menőbbek, minél kevésbé vesztik el az eredeti gyár, vagy raktár kinézetüket. A stílusukhoz a minimalizmus áll a legközelebb.

Kétgenerációs házak

A kétgenerációs házak legnagyobb előnye, hogy a nagyszülőktől kezdve az unokákig együtt élhet a család, ezért sokan építettek kétgenerációs házat az elmúlt 50 évben. A kétgenerációs házak hátránya a nagy méretből adódik ugyanis, ha nem lehet lezárni a különböző szinteket, akkor elég magas lehet a rezsi számla.

Garzon lakások

A garzon lakás mint típus, jellemzően kis méretű (15-25m2) összkomfortos lakások, amik nagyon kedveltek az egyedül élők és a gyermektelen párok, vagy a nyugdíjasok körében. A garzonok nagyon keresettek. Egy felújított, látványosan berendezett és háztartási gépekkel felszerelt egyszobás kis lakás négyzetméterára jelentősen meghaladhatja a környék átlagárait.

Parasztházak

Sokan szeretnének a lakások helyett inkább házban lakni, aminek számos előnye van. A parasztházak kedvelői sokszor új életet lehelnek az akár többszáz éves házakba. Egy jól megépített parasztház egy nagy felújításhoz remek alapot tud képezni. Arra figyelni kell, hogy a ház alapja és víz szigetelése rendben legyen.

Kertkapcsolatos lakások

A kertkapcsolatos lakás azért népszerű, mert a lakáshoz tartozik egy (jellemzően több lakással közös) kert terület is, ahova ki lehet ülni, pihenni, sütögetni, stb. A kertkapcsolatos lakások ez miatt jellemzően többe kerülnek, mint a hagyományos lakások. A covid járvány óta a kertkapcsolatos lakások még jobban felértékelődtek.

Tovább az eredeti cikkre: Speciális ingatlan keresési lehetőségek a megveszLAK-on

Vélemény, hozzászólás?