Tovább erősítik a Jófogást

Tovább erősítik a Jófogást olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Cégvezetőként az embereket tartja a legfontosabbnak, mert a csapat a teljesítmény…

A teljes cikk itt olvasható:
Tovább erősítik a Jófogást

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Cégvezetőként az embereket tartja a legfontosabbnak, mert a csapat a teljesítmény motorja, ezért jelenleg a munkatársak elkötelezettségének növelésére fókuszál – mondta el a lapunknak adott interjúban Artsiom Rabtsevich. Az Adevinta Classified Media Hungary Kft. februárban kinevezett ügyvezetője beszélt a Jófogás és a Használtautó.hu márkákkal kapcsolatos terveikről és arról is, hogy a metálzene rajongójaként milyen meglepetést okozott neki Budapest.

– Fehéroroszországban dolgoztál korábban, ott is Adevinta-színekben. Néhány hónap elteltével hogy látod, miben más a magyar piac?

A látszólag hasonló posztszovjet háttér, a népesség és a kelet-európai mentalitás ellenére sok különbség van a két piac között. Amellett, hogy Magyarország az EU tagja, egyszerűen több pénz van a magyar piacon. Az egy főre jutó GDP például 17 100 dollár, szemben a fehéroroszországi 6500-zal, ami eleve fejlettebbé teszi, és több lehetőséget nyit meg a másodlagos infrastruktúra tekintetében: például csomagkézbesítési szolgáltatások, fizetési szolgáltatók, digitális szerződések. A két cég vonatkozásában a magyarországi vállalat teljesen más megközelítést igényel, hiszen itt két különböző nagy márka is jelen van két jól megkülönböztethető profillal: a Jófogás mint széles körben ismert piactér és a Használtautó.hu mint az egyik legmeghatározóbb gépjármű-apróhirdetési oldal. Továbbá az Autónavigátor.hu online autós magazinnal is jelen vagyunk a hazai piacon.

– Mekkora kihívást jelentett számodra, hogy egy idegen országban kellett átvenned egy vállalat irányítását? Mennyire más az itteni vállalati kultúra, mint Fehéroroszországban, hogyan sikerült ehhez alkalmazkodnod?

Mivel csupán kicsivel több mint három hónapja vagyok ebben a pozícióban, azt kell mondanom, hogy még mindig az alkalmazkodás fázisában vagyok. Magyarország nem érződik olyan idegennek számomra, mert hasonló a mentalitás, illetve mert az előző pozíciómban is az Adevinta Csoport ezen piaci portfóliójához tartoztam. Eddig azt tapasztaltam, hogy könnyen megtalálom a közös nyelvet az itteni emberekkel, még ha egyelőre nem is beszélek magyarul. Természetesen a nagy kihívás az volt és az is marad, hogy elnyerjem a csapat bizalmát, de itt is látok már előrelépést. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a team kezdetektől fogva barátságos és támogató az irányomban. Bár tudom, hogy a vezetési stílusom eltér attól, amihez eddig hozzászoktak, és ez azt jelenti, hogy rengeteg munka kell még a bizonyításhoz, de készen állok erre.

– Cégvezetőként számodra mi a legfontosabb?

Azt mondanám, hogy az emberek, mert a csapat a teljesítmény motorja. Lehetetlen, hogy egy cég ügyvezető igazgatója egy időben mindenhol ott legyen, erre az egyetlen és leghatékonyabb eszköz az, hogy megbízunk a teamben és ennek mentén irányítjuk őket. Ehhez viszont kulcsfontosságú, hogy a csapat teljesen elkötelezett legyen a cég, valamint annak célkitűzései iránt. Ezért ebben a szakaszban a szerepemet különösképpen a team elkötelezettségének növelésében látom. Hiszen egy olajozottan működő szervezetben minden csapattag a sajátjának érzi a vállalat és a márkáink teljesítményét, ezáltal közösen érjük el a kitűzött célokat.

– Úgy tudom, a keményebb zenei stílusok híve vagy, szereted a metált és gitározol is. Felderítetted már Budapestet ebből a szempontból? Hová jársz kikapcsolódni?

Tizenöt éves koromtól egészen a közelmúltig több hardcore és metálzenekar énekese is voltam. Ez az élmény nagyban befolyásolja azt, aki vagyok, és most is ezt a szenvedélyt viszem magammal az életben. Budapest sok programot kínál a metálosoknak. Régóta nem tapasztaltam ekkora koncertkoncentrációt, szinte minden héten van egy olyan esemény, ahová elmegyek. Úgy érzem, hogy ez még a hallásomra is negatívan hatott. Amellett, hogy egyszerűen csak élvezem a zenét, a társasági életemre is jó hatással van – nagyon sok embert és így a magyar kultúrát is megismerhetem közelebbről. A kedvenc helyem a Dürer Kert, az A38 és az Akvárium, de még nem fedeztem fel mindent.

 

– Milyen célokat fogalmaztál meg magadnak és az Adevinta Hungary-nek 2022-re?

– Arra koncentrálunk, hogy a Jófogás márkát még nagyobbá és erősebbé tegyük a piacon. Ehhez jelenleg megfelelő kiinduló helyzetben vagyunk egy részletes márkafrissítés után, beleértve a kifinomultabb vizuális megjelenést és a finomhangolt kommunikációs hangvételt. A Használtautó.hu esetén pedig az a tervünk, hogy továbbfejlesszük az egyszerű autó-adásvétel folyamatát, és még több szolgáltatást, valamint értéket szeretnénk nyújtani a felhasználóinknak.

Kalocsai Zoltán

Az interjú teljes terjedelmében a Marketing&Media magazin legújabb számában olvasható, ami már megvásárolható digitális formában is, ide kattintva.

A Tovább erősítik a Jófogást bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Tovább erősítik a Jófogást

Vélemény, hozzászólás?