Tíz százalékos növekedés a biztosítási szektorban

Tíz százalékos növekedés a biztosítási szektorban olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) előzetes adatai alapján a hazai biztosítási…

A teljes cikk itt olvasható:
Tíz százalékos növekedés a biztosítási szektorban

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) előzetes adatai alapján a hazai biztosítási piac díjbevétele 10,75 százalékkal, 1376 milliárd forintra emelkedett 2021-ben az előző évihez képest. A tavalyi növekedés több mint duplája a megelőző évinek.

A növekedés motorja a korábbiaktól eltérően az életbiztosítási ágazat volt, ahol 13,9 százalékkal 634 milliárd forintra nőttek a díjbevételek, míg a nem-élet területen 8,2 százalékkal 742 milliárd forintra emelkedtek – írja beszámolójában az MTI. Az életbiztosításoknál a nyugdíjbiztosítások szegmense tavaly is húzóerő volt, ezen a területen éves összevetésben 13,4 százalékkal emelkedtek a díjbevételek. Az adatok jelzik, hogy a koronavírus miatti válság, illetve az elmúlt két év felerősítette az öngondoskodás jelentőségét.

A visszavásárlások aránya is kedvezően alakult, az ügyfelek nem nyúltak hozzá a hosszú távú megtakarításokhoz, ha nem volt feltétlenül szükséges.

A nem életbiztosítási területen a vállalati vagyonbiztosítások díjbevételeinek növekedése volt a legmagasabb, 18,5 százalékos. A legalacsonyabb emelkedés a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításoknál (kgfb) volt, ezen a területen 3,3 százalékkal nőttek a díjbevételek. A járvány miatt a károk gyakorisága kedvezőbben alakult, a díjakra ugyanakkor egyre nagyobb mértékben hat a kárinfláció.

A lakossági vagyonbiztosítások 7,9 százalékkal nőttek. Az utasbiztosítási piac eredményei javultak tavaly, de még mindig gyengén teljesített, a 2019-es számok felét tudta hozni.

A Tíz százalékos növekedés a biztosítási szektorban bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Tíz százalékos növekedés a biztosítási szektorban

Vélemény, hozzászólás?