Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Gaál Miklós, a Donautica Étterem és Hotel igazgatója

Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Gaál Miklós, a Donautica Étterem és Hotel igazgatója olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az Utazó magazin arra vállalkozott, hogy körkérdés keretében mutatja be, mire…

A teljes cikk itt olvasható:
Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Gaál Miklós, a Donautica Étterem és Hotel igazgatója

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az Utazó magazin arra vállalkozott, hogy körkérdés keretében mutatja be, mire számíthatnak a vendégek és mire a vendégek, az idei szezonban, az általunk megkérdezett szállodában.

Hogyan indult az év eleje a házban a vendégforgalom tekintetében?

A 2022-es év kezdetét az erős előző év szilveszteri forgalma alapozta meg. Ez a lendület természetesen alábbhagyott az iskolaév megkezdésével. A pandémiás helyzet év eleji romlása ugyancsak nehezítette a helyzetünket, bár a szálloda kis családias mérete, valamint a szabadtéri nyitott wellness részleg nagyobb egészségügyi biztonsága miatt többen választottak bennünket pihenésük helyszínéül.

Egyre népszerűbb prémium kategóriás Donautica éttermünk stabil működése szintén jótékonyan hatott az első negyedév forgalmára. Így összességében nézve a terveinket mintegy 30 %-kal meghaladó bevételt könyvelhetünk el az első negyedévben.

Mivel készülnek a tavaszi-nyári időszakra?

A Donautica a minőségi pihenés, a csend, a nyugalom, a természet közelségében történő feltöltődés helyszíne. Ezt az üzenetet küldjük magunkról, és mi mindezt a legmagasabb komforttal tudjuk nyújtani idilli környezetben. A cél ezen a békés vidéken nem a kalandok keresése, sokkal inkább a nyugalom és a harmóniára törekvés. Ennek fenntartásához folyamatosan karbantartjuk a komplexum épületeit.

Az idén sem maradt el az év elejei kötelező teljeskörű festés és nagytakarítás. A rekreáció központi eleme a víz közelsége, szinte minden erről szól nálunk. Frissítettük a népszerű SUP parkunkat, csónakokat, kenukat. A tavaly beszerzett elektromos jachtunk is a napokban kerül újra vízre. A cégcsoport tulajdonába került egy többszintes nyaralóház is a közvetlen szomszédságunkban, amely családoknak, baráti társaságoknak ideális helyszín a nyaraláshoz, kiegészülve a szállodai szolgáltatásainkkal.

Milyen látnivalók, programok vannak a szálloda körzetében?

A vízi élményeken kívül a környék felfedezése is tartalmas kikapcsolódás lehet. A szekszárdi borvidék közelsége okán egyik legnépszerűbb programunk a terepjárós bortúra, ahol a borok megismerésén kívül a borászatok életébe is bepillanthatnak. Családok kedvelt célpontja a közeli gemenci erdő, ahol akár kisvasúttal is körbejárhatják a csodálatos természeti környezetet. Az extrém kikapcsolódásra vágyók sem maradnak élmény nélkül, mert új lehetőségként agyaggalamb lövészetet is tudunk kínálni a környéken.

Milyen szezonra számítanak?

Az állandóan változó környezeti hatások miatt az előrejelzésekkel nagyon óvatosan bánok, mégis azt gondolom, hogy a tavalyi év nagyon jó eredményeit is túlszárnyalhatjuk. Ebben elsősorban a hazai vendégekre számítunk, nem utolsó sorban a SZÉP kártyás bevételekre alapozva.

Érsek M. Zoltán

Tovább az eredeti cikkre: Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Gaál Miklós, a Donautica Étterem és Hotel igazgatója

Vélemény, hozzászólás?