Tavaszi levegőn – indul a Ritmo Piknik!

Tavaszi levegőn – indul a Ritmo Piknik! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Világzene, jazz, workshopok és családi programok Néhány napra Miskolcra, Debrecenbe és…

A teljes cikk itt olvasható:
Tavaszi levegőn – indul a Ritmo Piknik!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Világzene, jazz, workshopok és családi programok

Néhány napra Miskolcra, Debrecenbe és Győrbe költözik a Ritmo világzenei piknik: napközben családi foglalkozásokon és workshopokon vehetsz részt, esténként pedig új zenekarokat fedezhetsz fel a város ikonikus helyein a Bartók Tavasz keretében. Gyere és hallgasd meg a Bohemian Betyars őrült speedfolkját, a Romengo tradicionális magyarországi oláh cigány zenéjét és az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Lakatos Mónikát és Dresch Mihályt, vagy Senát, aki most szokatlan formációban játszik afrikai popzenét. A koncertek ingyenesek!

Az első Ritmo Pikniket 2020-ban Budapesten szerveztük meg: szerettünk volna egy olyan, a pandémia napjaiban is biztonságos eseményt, ami felüdülésként hat a hosszú, bezártságban töltött napok után. Az első budapesti felfedező fesztivál akkora közönségsiker lett, hogy a Bartók Tavasz Nemzetközi Hetek keretében idén további városokban is megrendezzük: április 22–23-án Miskolconáprilis 29–30-án Győrben. A debrecenieknek két alkalommal, április 29–30-án és május 4–5-én is lebilincselő koncerteken vehetnek részt. Olyan zenekarokat válogattunk össze, akik bátran térnek el a megszokott műfaji keretektől, vagy különböző kultúrák dalait hozzák magukkal. Talán néhányukról még csak nem is hallottál, de élőben magukkal ragadnak!

Miskolcon a Szinva teraszon és az Erzsébet téren zajlanak a programok: fellép az őrületes Bohemian Betyars, a Babcsán Projekt megzenésített magyar verseket, a Babra pedig egy kis tradicionális délszláv muzsikát csempész a színpadra, míg Hét Hat Club világjáró zenészei egész Kelet-Európát magukkal hozzák.


Győrben az Apátúr-ház udvarán és a Széchenyi téren rendezünk izgalmas programokat: az Ephemere füstös jazzklubok hangulatát idézi fel, a Napfonattal csodálatos énekhangokban merülhetsz el, Másik János életművének legjobb dalait adja elő, a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Los Orangutanes pedig jól megtáncoltatja a közönséget.

Debrecenben a Déri téren, a Dósa nádor téren és a Nagyerdei Víztoronykertben hallgathatod meg a legjobb világzenészeket: a Nasip Kısmet pszichedelikus rockját, a Los Orangutanes karibi–kolumbiai tánczenéjét vagy a Kossuth-díjas Dresch Mihály Ballance Trio etnojazzét. Ha pedig két nap nem lenne elegendő, jó, ha tudod, hogy ebben a városban ráhúzunk: májusban a MORDÁI hozza el borzongató folk rockját, másnap az Irie Maffia énekesnője, Sena a ghánai énekessel, Worlasival hív kalandozni a kortárs afrikai popzenében – de emellett DJ-szettekkel is várunk.

A pezsdítő koncerteken és az izgalmas workshopokon ingyenesen vehetsz részt a három város bármelyikében.

Tovább az eredeti cikkre: Tavaszi levegőn – indul a Ritmo Piknik!

Vélemény, hozzászólás?