Nyilvános részvénykibocsátást és akvizíciókat tervez a eSense Nyrt.

Nyilvános részvénykibocsátást és akvizíciókat tervez a eSense Nyrt. olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Kedden ünnepélyes keretek között elindult a kereskedés a magyar callcenter piac…

A teljes cikk itt olvasható:
Nyilvános részvénykibocsátást és akvizíciókat tervez a eSense Nyrt.

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Kedden ünnepélyes keretek között elindult a kereskedés a magyar callcenter piac egyik vezető vállalata, az eSense Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában. A másfél évtizede alapított eSense a tőzsdére lépést követő egy éven belül nyilvános forrásbevonást tervez, melynek célja a további akvizíciós növekedés finanszírozása.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csengőjének ünnepélyes megszólaltatásával megindult a kereskedés az eSense Human Resources Szolgáltató Nyrt. 2 millió darab törzsrészvényével a BÉT Standard kategóriájában (ticker: ESENSE). A kereskedést Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, valamint az eSense vezérigazgatója, Varga Gábor indították el. Végh Richárd a vállalat tőzsdei bevezetése kapcsán elmondta, különösen örömteli az eSense szabályozott piacra lépésére, ugyanis a társaság kibocsátóvá válásával tovább erősödik a humánerőforrás-szektor jelenléte a Budapesti Értéktőzsdén. Kiemelte, a nyilvános működés, illetve a tőkeági forrásbevonás hatékonyan szolgálja majd a társaság növekedési terveit. Varga Gábor a kiemelte, hogy a tőzsdére lépés fontos állomás az eSense másfél évtizedes történetében, mely komoly alapot biztosíthat a további növekedéshez, valamint az ahhoz szükséges források bevonásához. Elmondta, hogy a vállalat a magyar callcenter piac egyik meghatározó szereplője, tevékenységi köre mára felöleli a kimenő és bejövő telefonhívások kezelésének teljes palettáját. A vállalat ügyfélszolgálatok, diszpécserközpontok és információs vonalak kialakításával, telefonos értékesítéssel, pénzügyi szolgáltatások közvetítésével, telefonos kintlévőség-kezeléssel és piackutatással, valamint a callcenter személyzeti piacon történő munkaerő-kölcsönzési, kiválasztási, felnőttképzési és tanácsadási szolgáltatásokkal foglalkozik. Varga Gábor rámutatott, hogy az eSense számára új terep a tőzsdei jelenlét, ugyanakkor a társaság fő tulajdonosa, Ádámosi György magánbefektető számára nem ismeretlen a hazai parkett, hiszen olyan sikeres tőzsdei vállalatoknak volt, vagy jelenleg is meghatározó tulajdonosa, mint az Appeninn, az Altera vagy az AKKO Invest. 

A 2020-ban 2,8 milliárd forintos árbevétel mellett 360 millió forintos nettó eredményt elért vállalatnak komoly növekedési tervei vannak, melyhez a forrásokat részben a tőkepiacról kívánja bevonni. Az eSense vezető konszolidációs szerepet szeretne betölteni a hazai callcenter piacon, amit erős akvizíciós tevékenységgel és jelentős organikus fejlődéssel érne el. A vállalat ezen a területen meghatározó piaci szereplővé kíván válni mind árbevétel, mind a kínált szolgáltatás technológiai, minőségi szempontjai tekintetében. Ennek érdekében olyan akvizíciós célpontokkal kezdte meg a tárgyalásokat, amelyek az iparági sztenderdek és minőségi kritériumok alapján szakmailag pozitív megítélés alá esnek, emellett a kínált termék- és ügyfélportfóliójukkal szélesíthetik az eSense Csoport árbevételi bázisát és diverzifikálhatják a szolgáltatási termékpalettát. Az eSense növekedési terveinek megvalósításához – megfelelő tőkepiaci hangulat esetén – egy éven belül nyilvános forrásbevonást tervez, melynek első lépcsője volt a mostani tőzsdei bevezetés.

Tovább az eredeti cikkre: Nyilvános részvénykibocsátást és akvizíciókat tervez a eSense Nyrt.

Vélemény, hozzászólás?