fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Meghalt Pauer János teológiai doktor, székesfehérvári püspök. (133 éve)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Meghalt Pauer János teológiai doktor, székesfehérvári püspök. (133 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Rómában a Collegium Germanico-Hungaricumban hit- és egyházjog-doktori címet szerzett. 1838-ban szentelték…

A teljes cikk itt olvasható:
Meghalt Pauer János teológiai doktor, székesfehérvári püspök. (133 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Rómában a Collegium Germanico-Hungaricumban hit- és egyházjog-doktori címet szerzett. 1838-ban szentelték fel pappá. IX. Pius pápa 1854-ben tiszteletbeli káplánjává nevezte ki. A fehérmegyei és városi történelmi és régészeti egylet nemcsak megalakulását, de gyűjteményeinek jelentékeny részét is az ő fáradozásának és bőkezűségének köszöni. A Magyar Nemzeti Múzeumot is több ízben részesítette adományaiban. Könyvgyűjteményét, mely már 1877-ben 10 000 kötetet tartalmazott, haláláig megkétszerezte és püspöki könyvtárrá alakította. Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja volt. Munkái többek közt: A szent keresztút tizennégy statióban, A székesfehérvári szegények és betegek intézetének története, A régészeti gyűjtemények jelentősége, Székesfehérvárott koronázott királynők.

Tovább az eredeti cikkre: Meghalt Pauer János teológiai doktor, székesfehérvári püspök. (133 éve)

További cikkek

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál olvasható a bdpst24.hu weboldalán. Egy hatalmas bulival indította be a fesztiválszezont a Telekom VOLT Fesztivál… A teljes

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?