Magyar szakember a Mastercard Open Banking európai vezetésében

Magyar szakember a Mastercard Open Banking európai vezetésében olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Fontos stratégiai feladattal bízta meg a Mastercard Szendrei Szabolcsot, aki az…

A teljes cikk itt olvasható:
Magyar szakember a Mastercard Open Banking európai vezetésében

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Fontos stratégiai feladattal bízta meg a Mastercard Szendrei Szabolcsot, aki az európai Open Banking Leadership Team-hez csatlakozik, mint Vice President, Commercialisation.

A szakember az utóbbi éveket a Mastercard európai termékmenedzsmentjénél töltötte, ahol előbb a részletfizetés, majd a hordozható fizetési eszközök felelőse volt a kontinensen. Mostani előléptetésével a nyílt bankolás kapcsán a piacra lépési stratégiák meghatározása és az értékesítési képesség fejlesztése lesz a fő feladata, hidat képezve a központi termékfejlesztés és a helyi irodák között.

„A nyílt banki megoldások nagyobb szabadságot biztosítanak a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak saját banki adataik megosztásában, és lehetővé teszik számukra, hogy egyszerűen, biztonságosan és gyorsan jussanak pénzügyi szolgáltatásokhoz. A Mastercardnál kiemelten fontos, hogy minden lehetséges vásárlási helyzetre ideális fizetési megoldást biztosítsunk. Nagyon örülök, hogy ezt a munkát segíthetem, immáron a nyílt bankolásra specializálva” – mondta Szendrei Szabolcs a kinevezése kapcsán.

A Mastercard tavaly ősszel jelentette be, hogy Magyarországon is elindult a nyílt bankolást támogató szolgáltatása, amihez a legtöbb magyarországi kereskedelmi bank csatlakoztatása meg is történt. Ez fontos mérföldkövet jelent az innovatív pénzügyek evolúciójában, hiszen a korábbinál nagyobb szabadságot ad a fogyasztó kezébe saját pénzügyi adatainak kezelésében. A szolgáltatás lehetővé teszi a bankok és harmadik feles szolgáltatók összekapcsolását szerte Európában egy egységes platformon keresztül.

A Magyar szakember a Mastercard Open Banking európai vezetésében bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Magyar szakember a Mastercard Open Banking európai vezetésében

Vélemény, hozzászólás?