Kempingezés luxusautóval, ahogy a Lexus képzeli

Kempingezés luxusautóval, ahogy a Lexus képzeli olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Las Vegasban, az Egyesült Államok legnagyobb tuningbemutatóján olyan luxusterepjárót is bemutatott,…

A teljes cikk itt olvasható:
Kempingezés luxusautóval, ahogy a Lexus képzeli

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Las Vegasban, az Egyesült Államok legnagyobb tuningbemutatóján olyan luxusterepjárót is bemutatott, amely készen áll bármilyen szabadidős kalandra. Íme, a Lexus LX 600 Alpine Lifestyle Concept!

Azoknak is kínál Lexus-logós megoldást a SEMA, akik nem csak alkalmanként vágnának át az erdőn, hanem egyenesen Bigfoot nyomába erednének, mindezt természetesen a lehető legnagyobb kényelemben. Az LX 600 Alpine Lifestyle Concept azoknak szól, akiknek a vérükben van a kalandvágy.

Az otthon kényelmét nyújtó overlander (ami az Egyesült Államokban népszerű, közepes terepre épített kirándulóautót jelent) a Lexustól megszokott prémiumérzet és luxusminőség mellett kiváló terepképességekkel és rengeteg kirándulós, terepjárós extrával felszerelve mutatkozott be. Ezt az autót a Hiraku Co. gondolta tovább az eredeti LX 600 modellből kiindulva: az Alpine Lifestyle Concept tucatszámra használja fel a legismertebb overlanding kiegészítőkkel foglalkozó cégek legjobb utólagos alkatrészeit.

A Dissent haspáncéljával, a JAOS szénszálas lökhárító-toldataival és alumínium fellépőjével, illetve a Rigid Industries fénytechnikájával egy pillanat alatt egyértelművé válik, hogy mihez képest visszafogott az Urban Concept. Ez tagadhatatlanul egy másik liga, amire a 20 colos, kovácsolt Vossen Anthracite felnik is emlékeztetnek, ezeket BF Goodrich terepgumikkal szerelték. A teljesen egyedi koncepciót megálmodó cég kiemelte, hogy ezen az autón semmi sem csak dísznek van, minden kiegészítő komoly és egyértelmű célt szolgál.

A tetőn például ott virít a Dissent Off-Road Aluminum Rack System néven ismert tetősíncsomag is, ami rengeteg extra felszerelés rögzítését teszi lehetővé. Az itt elhelyezett a kempingkiegészítőket a YETI biztosította a koncepcióhoz: a hűtőtáskáktól kezdve a kempingszékeken át az ásólapátig mindenféle hasznos eszköz került a márkás tetőcsomagtartóra.

Az autóban is rengeteg extra tárolóhelyet alakítottak ki, mit sem törődve azzal, hogy az LX már a gyártósorról érintetlenül legurulva is rengeteg rekesszel rendelkezik, amelyekben az utasok kényelmesen és biztonságosan tudják tárolni holmijukat. A kempingezéshez és a vadonban túléléshez azonban több minden szükséges, mint a kontinens kényelmes átszeléséhez, így bent a YETI LoadOut GoBox egységei és a TrekBoxx Expedition rendszere is a kalandvágyó utasok segítségére sietnek, de még egy aprócska mobilkonyha is helyet kapott az autóban.

Hab a tortán a Switch-Pros 9100 Series kapcsolósorral ellátott, különálló áramforrással rendelkező elektromos rendszere, amely nem csak az autó utólagos extráit és az egyéb, külső kempingkellékeket táplálja, hanem emellett még bluetooth-kapcsolattal is rendelkezik.

Tovább az eredeti cikkre: Kempingezés luxusautóval, ahogy a Lexus képzeli

Vélemény, hozzászólás?