Jól zárta a múlt évet a Disney

Jól zárta a múlt évet a Disney olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az elemzői várakozásokat felülmúló üzleti eredményekkel zárta az idén január elsején…

A teljes cikk itt olvasható:
Jól zárta a múlt évet a Disney

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az elemzői várakozásokat felülmúló üzleti eredményekkel zárta az idén január elsején végződő első üzleti negyedévét a The Walt Disney Company, a társaság bevétele harmadával bővült és több mint 1,1 milliárd dolláros nyereséget értek el. A cég streaming szolgáltatásait már közel 200 millióan használják.

Több fontos mutatóban is túlszárnyalta 2022-es üzleti éve első negyedévében az előzetes elemzői várakozásokat a Disney. Az egy részvényre jutó nyereség a korábban várt 63 dollárcent helyett 1,06 dollár lett, az árbevétel 900 millió dollárral volt több, míg a Disney+ előfizetők száma négymillióval múlta felül a várakozásokat. Ezeknek köszönhetően a cég részvényeinek árfolyamat 8 százalékot emelkedett a kiterjesztett kereskedés során.

Az idén január elsején zárult 3 hónapos időszakban a vállalat 21,82 milliárd dolláros bevételt ért el, ami 34 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. Ebben meghatározó szerepe volt annak, hogy a COVID-járvány miatti korlátozások feloldásával a szórakoztatóparkokat üzemeltető részleg bevétele megugrott, éves összevetésben több mint duplájára, 7,2 milliárd dollárra nőtt.

A cég 1,69 milliárd dolláros üzemi eredménnyel zárta az első üzleti negyedévét, szemben az egy évvel ezelőtti 46 millió dolláros eredménnyel. A vállalat nyeresége pedig a tavalyi 29 millió dollárról 1,15 milliárd dollárra nőtt.

A társaság különböző streaming szolgáltatásaira összesen már 196,4 millióan fizetnek elő. A Disney+ már 129,8 millió előfizetőnél tartott január elsején, ez 35 millióval több, mint egy éve és az előző üzleti negyedévhez képest is 11,8 milliós bővülésnek felel meg. Az ESPN+ előfizetőinek száma az egy évvel korábbi 12,1 millióról 21,3 millióra nőtt, míg a Hulu tábora 39,4 milliósról 45,3 milliósra bővült.

A Jól zárta a múlt évet a Disney bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Jól zárta a múlt évet a Disney

Vélemény, hozzászólás?