Itt az újabb lista a legbiztonságosabb légitársaságokról

Itt az újabb lista a legbiztonságosabb légitársaságokról olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az AirlineRatings.com légitársasági biztonsági és termékminősítő weboldal 2022-ben is bemutatta a…

A teljes cikk itt olvasható:
Itt az újabb lista a legbiztonságosabb légitársaságokról

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az AirlineRatings.com légitársasági biztonsági és termékminősítő weboldal 2022-ben is bemutatta a 20 legbiztonságosabb légitársaság listáját, az általuk megfigyelt 385 különböző légitársaság közül – írta a turizmus.com.

A cikk szerint az osztályozás során a weboldal szerkesztői a következő adatokat elemzik: az elmúlt öt év alatt bekövetkezett balesetek, az elmúlt két év súlyosabb incidensei, a légi közlekedést irányító szervek és vezető szövetségek auditjainak, illetve a kormányzati auditok eredményei, a légitársaság flottájának kora és minősége. A koronavírus-járvány megjelenése óta az osztályozásban a légitársaságok Covid-protokollja is fontos szerepet tölt be.

Mindezek alapján a Top20 legbiztonságosabb légitársaság listáját az Air New Zealand vezeti. Utána következik az Etihad Airways, a Qatar Airways, a Singapore Airlines, a TAP Air Portugal, a SAS, a Qantas, az Alaska Airlines, az EVA Air, a Virgin Australia/Atlantic, a Cathay Pacific Airways, a Hawaiian Airlines, az American Airlines, a Lufthansa/Swiss Group, a Finnair, az Air France/KLM Group, a British Airways, a Delta Air Lines, a United Airlines és az Emirates.

Nemrég írtunk arról, hogy a hamburgi székhelyű JACDEC szakértői az Emiratest választották a világ legbiztonságosabb légitársaságává.

Tovább az eredeti cikkre: Itt az újabb lista a legbiztonságosabb légitársaságokról

Vélemény, hozzászólás?