Programajánló: Azték sírkamrával bővült a fővárosi szabadulószoba-kínálat

Programajánló: Azték sírkamrával bővült a fővárosi szabadulószoba-kínálat olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A Dohány utcai Neverland legújabb „szobája”, az Azték sírkamra felépítését egy…

A teljes cikk itt olvasható:
Programajánló: Azték sírkamrával bővült a fővárosi szabadulószoba-kínálat

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A Dohány utcai Neverland legújabb „szobája”, az Azték sírkamra felépítését egy többhónapnyi, kontinenseken átívelő munkafolyamat előzte meg.

Aki volt már szabadulószobában, tudja, hogy minél jobban összedolgoznak a játékosok és egy emberként mozognak együtt, annál ügyesebben képesek venni az akadályokat. A Dohány utcai Neverlandban azonban a szabadulószobák elkészítése is egy profi csapatmunka eredménye, amiben a legkülönbözőbb foglalkozású szakemberek vetek részt, kedve a robotikával foglalkozó mérnökön át a filmipari szakembereken (például Mel Gibson Apocalypto filmjének volt a fő sminkmesterén) keresztül egészen az utazásszervezőkig, tűvédelmi szakemberekig vagy füstgép specialistákig. Már csak a páratlan összetételű csapatnak köszönhetően is garantált a szórakozás a Neverland szabadulószobáiban, főleg, hogy szakmai tudáshoz lehetetlent nem ismerő kreativitás és munkabírás is társult.

A Neverlandban több izgalmas szabadulószoba közül is lehet választani. Az igazán bátraknak a Zárt osztályt ajánljuk, a Nagy vadnyugati rablást többek között a western-filmek szerelmeseinek való, a Mágus próba pedig könnyen a Harry Potter-rajongók favoritja lehet.

Az Azték sírkamrában minden annyira élethű és autentikus, hogy tényleg úgy érezzük magunkat, mintha Dél-Amerika őserdőinek legmélyén barangolnánk, távol a civilizációtól. Miután pedig felocsúdunk a csodából, hogy mennyire varázslatos helyre csöppentünk, hamarosan arra is ráébredhetünk, mennyre izgalmas feladat vár ránk a szobában.

A legújabb „szoba” az Azték sírkamra felépítését egy többhónapnyi, kontinenseken átívelő munkafolyamat előzte meg. Mexikóból, Guatemalából és Franciaországból is készítettek kellékeket a szobához, sőt, még Mel Gibson Apocalypto filmjének sminkmestere, a kétszeres Oscar-díj jelölt Vittorio Sodano is dolgozott a Neverlandnek.

A szobában minden olyan, mintha a letűnt azték birodalomból származna, semmilyen modern eszközzel nem találkozhatunk, kivéve az exit lámpát. A játéktérben a dzsungelben megtalálható növényekből és fákból kinyert illóolajok illatoznak, azték zenét, a dzsungel és a szertartások neszeit lehet hallani.

Tovább az eredeti cikkre: Programajánló: Azték sírkamrával bővült a fővárosi szabadulószoba-kínálat

Vélemény, hozzászólás?