Ismét szurkolhatunk a magyar kézilabdázóknak

Ismét szurkolhatunk a magyar kézilabdázóknak olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Szlovéniában kiváló teljesítménnyel ezüstérmet szereztek Magyarország legjobb junior női kézilabdázói a…

A teljes cikk itt olvasható:
Ismét szurkolhatunk a magyar kézilabdázóknak

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Szlovéniában kiváló teljesítménnyel ezüstérmet szereztek Magyarország legjobb junior női kézilabdázói a világbajnokságon. A héten a férfiak U20-as kontinenstornája kezdődik Portugáliában, ezt az eseményt is a Sport TV közvetíti.

A magyar női juniorválogatott ezüstérmet szerzett a szlovéniai kézilabda-világbajnokságon, a kiélezett, izgalmas fináléban 31-29-re maradt alul Kiss Szilárd együttese a norvég válogatottal szemben. A korosztály elképesztő eredményeket tudhat maga mögött, az elmúlt években minden korosztályos világversenyt megnyert, nem meglepő tehát, hogy óriási érdeklődés övezte a jelenlegi tornát, ami a mérkőzéseket közvetítő Sport TV-nek is hatalmas sikert eredményezett, hiszen kiváló nézettséget hoztak a magyar érdekeltségű találkozók.

A folytatásban az U20-as férfi korosztály Európa-bajnoksága következik Portugáliából. Nemzeti csapatunk rendkívül erős négyesbe került a sorsoláskor. A mérhetetlenül erős utánpótlásbázissal rendelkező Dánia és Szlovénia mellett a korosztállyal három éve U17-es European Opent nyerő Feröerrel került egy csoportba. Ebben a négyesben kellene az első két hely valamelyikén végezni, hogy a „felső ágra”, a középdöntőbe kerüljön a gárda.

Sótonyi László csapata Telkiben készült az Eb-t megelőző hetekben, a felkészülési meccseken kétszer is legyőzte a tavalyi korosztályos Eb-n ezüstérmet szerző Horvátországot, továbbá Bahreint és Lengyelországot is felülmúlta. A négy győzelemmel melegítő válogatott kedden utazott el Portóba az Eb helyszínére. A magyar fiatalok nagy része a NEKA (Nemzeti Kézilabda Akadémia) játékosa, de többen is magasan jegyzett klubcsapatokban pallérozódnak már. Ilics Zoran és Lukács Péter például ott volt Kölnben a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében a Telekom Veszprémmel, míg Imre Bence és Ónodi-Jánoskúti Máté az Európa-liga főtáblájáért harcba induló FTC játékosa.

A Sport TV élőben közvetíti az 20-as férfi kézilabda Eb mérkőzéseit, így a magyar nemzeti csapat találkozót is. A torna július 17-ig tart.

A magyar válogatott csoportmeccseinek időpontja:

Magyarország – Szlovénia: július 7., csütörtök 15:15, Sport1 (élő)

Magyarország – Dánia: július 8., péntek 15:15, Sport1 (élő)

Magyarország – Feröer: július 10., vasárnap 12:45, Sport1 (élő)

Az Eb után is közvetít még korosztályos világversenyt a Sport TV. Az U18-as női kézilabda világbajnokságot július 30-tól augusztus 10-ig rendezik Szkopjéban, természetesen a magyar válogatott részvételével.

(Fotó: Peka Roland / handballveszprem.hu)

A Ismét szurkolhatunk a magyar kézilabdázóknak bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Ismét szurkolhatunk a magyar kézilabdázóknak

Vélemény, hozzászólás?