Kategóriák
Friss hírek

Ingyenes koronavírus-teszt az Adriáról hazatért bécsieknek

Ingyenes koronavírus-teszt az Adriáról hazatért bécsieknek olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Bécs Városa augusztus 21-ig ingyenes koronavírus-tesztet biztosít mindazoknak, akik augusztus 7…

A teljes cikk itt olvasható:
Ingyenes koronavírus-teszt az Adriáról hazatért bécsieknek

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Bécs Városa augusztus 21-ig ingyenes koronavírus-tesztet biztosít mindazoknak, akik augusztus 7 és 16 között tértek vissza Horvátországból. A tesztelést a tünetmentes utazók is igénybe vehetik, személyesen, vagy a kijelölt autós tesztelőállomásokon.

Huszonnégy órán belül lehetőségük van ingyenes koronavírus-tesztet csináltatni azoknak a bécsieknek, akik augusztus 7 és 16 között érkeztek vissza Horvátországból. A vírustesztet mindenki igénybe veheti, függetlenül attól, vannak-e tünetei. Minden hazaérkező bejelentheti igényét a tesztre a 1450-es telefonszámon, ezután egy tesztelő csapat száll ki az otthonához, ahol elvégzik a vizsgálatot.

Tesztelés © PID/Houdek

A tünetmentes bécsiek számára további lehetőséget kínál az Ernst-Happel Stadionnál található áthajtásos, “drive-in” autós tesztelőállomás, illetve a koronavírus-teszt ugyanitt gyalogosan is igénybe vehető. A minden nap reggel 6 és este 9 között nyitva tartó állomáson naponta 500 teszt elvégzése lehetséges. A regisztráció helyben történik, csupán egy igazolvány szükséges hozzá. Újdonság, hogy az Ernst-Happel Stadionnál használják először a bécsi fejlesztésű, úgynevezett “gargalizáló” tesztet. Ekkor egy speciális folyadékkal kell gargalizálni, majd ezt a folyadékot egy kémcsőbe visszatölteni, ezt vizsgálják meg később a laboratóriumban. Ez a módszer ősszel az iskolákban és óvodákban is használatos lesz. A tesztelést a Munkavállalók Szamaritánus Szövetsége végzi, az ehhez szükséges konténereket a Tűzoltóság építette fel, a szervezési munkákat pedig a Bécsi Mentők munkacsoportja látja el.

Tovább az eredeti cikkre: Ingyenes koronavírus-teszt az Adriáról hazatért bécsieknek

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?