A 878 magyar vitorlásruha márka a Quantum Racing partnere lett

A 878 magyar vitorlásruha márka a Quantum Racing partnere lett olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Magyar vitorlásruha márka a világhír küszöbén A Quantum  Racing, a világ…

A teljes cikk itt olvasható:
A 878 magyar vitorlásruha márka a Quantum Racing partnere lett

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Magyar vitorlásruha márka a világhír küszöbén

A Quantum  Racing, a világ egyik legismertebb professzionális vitorlás csapata bejelentette, hogy megállapodást kötöttek a 878 magyar vitorlásruha márkával a 2022-2023-as szezonra. A Quantum Racing csapata a 878 innovatív technikai és szabadidőruházatát fogja használni vitorlázói teljesítményének javítása érdekében. A ruhák tavaly RedDot Design Award elismerést kaptak és a Nobel díjas grafén anyagból készülnek; a megállapodás részeként a Quantum Sailing a 878 versenyvitorlázást segítő, viselhető technológiai újításait is  használni fogja.

A Quantum Sails 1996-ban alakult azzal a céllal, hogy a vitorláskészítés művésztét és tudományát ötvözve megalkossa a lehető leggyorsabb és legversenyképesebb vitorlákat. Napjainkban ugyanilyen elszántsággal törekednek a szolgáltatásaik magas színvonalára, munkatársaik képzésére, ügyfeleik támogatásra, illetve a fiatal vitorlázók mentorálásra is. 

A Quantum Racing Team a Quantum Sails tesztcsapata is, amelynek tagjai között tucatnyi élvonalbeli profi vitorlázót találunk. Őket a szakértelmük és tehetségük miatt választottak ki, illetve azért, mert azonosulni tudnak a Quantum Racing program kitűzött céljaival. A csapat tagjainak nemcsak az a célja, hogy minél több versenyt megnyerjenek, hanem hogy részt vegyenek a termékfejlesztésben, a stratégiai partnerekkel való kapcsolatok kiépítésében is. Szokatlan módon, személyesen ők tartják a kapcsolatot a közel 90 000 fős rajongótáborral  is. 

Ed Reynolds, a Quantum Sails vezérigazgatója a megállapodásról a következőt nyilatkozta: „Nagyon örülünk a két vállalat közti szinergiának – mindketten bátran szembenézünk a vitorlázás legnagyobb kihívásaival is. A 878 csapata olyan példátlan technológiai és elektronikai megoldásokat fejleszt, amelyek jelentősen csökkentik a csapatunk fizikai megterhelését – ami az egyik legfontosabb tényező -, és lehetővé teszik a valós idejű adatmegosztást. 

Mindketten hiszünk abban, hogy a grafén áttörést jelent a technikai ruházatok terén. A Quantum Sails 2018 óta fejleszt grafén vitorlavászonokat, és ha jól tudom, azóta is a Quantum Racing az egyetlen vitorlás csapat, amely grafén vitorlákat használ. Inspiráló lesz egy olyan céggel együtt dolgozni, amely elkötelezetten áll szembe azokkal a kihívásokkal, amelyektől mások visszariadnak.”

A 878-nak ez már a második partneri megállapodása, hiszen a 69F Sailing repülő (foiling) hajóosztály már most a 878 ruháit hordja. Ez hatalmas elismerés, különösen azt figyelembe véve, hogy a cég mindössze két éve alakult Székesfehérváron. Ez idő alatt bebizonyította, hogy egyedülálló szereplő a vitorlás iparágban a grafénből készült innovatív ruháikkal és ruhákba beágyazható technikai és elektronikai megoldásaival.

A 878 a professzionális vitorlázás új kihívásainak megoldására koncentrál, amelyeket a repülőhajók forradalma, és a hajók megnövekedett sebessége eredményeznek. Ezekre az új kihívásokra jelent megoldást a 878 tavaly bemutatott intelligens vitorláskabátja is, ami a világon az első okos vitorlásruha.   

A 878 szakmai partnere a Magyar Divat és Dizájn Ügynökség (HFDA), a cég tőkebefektetője pedig a Hiventures.

A cég teljes grafén portfóliója egyedülálló technikai ruházat a piacon, mert nemcsak ultrakönnyű és szuper-rugalmas, hanem kitűnő hőtartó és hővezető tulajdonsággal is rendelkezik. A cég a ruházati termékek mellett egyedülálló technológiai megoldásokat is kínál profi vitorlázók számára, így növelve a csapatok teljesítményét és sebességét. A hajlékony kijelzővel ellátott vért, például a hajó műszereinek adatait mutatja egy vezetéknélküli kapcsolat segítségével, így  a csapat minden tagja hozzáfér a számára fontos információkhoz akkor is, ha éppen nincs a műszerek közvetlen közelében. 

“Igazi megtiszteltetés számunkra, hogy a QunatumRacing partnerei lehetünk, és hozzájárulhatunk a már most is kiemelkedő teljesítményükhöz. Itt az ideje továbblépni, és az elmúlt 15 év termékeit magunk mögött hagyni. A profi vitorlázás hatalmas változásokon megy keresztül, ezért a vitorlázók ruházatának és a hajón használt eszközeiknek is képviselniük kell ezt a technikai és anyagbeli fejlődést, innovációt. Mi hiszünk benne, hogy  grafén az új Gore-Tex, és a hordható technikai eszközök hamarosan alapvető kellékké válnak minden vitorláshajón.” – mondta Papp István, a 878 alapítója és vezérigazgatója. 

További infoirmáció: 

https://www.quantumsails.com/en/quantum-race-team/team-roster

https://878co.com/

Tovább az eredeti cikkre: A 878 magyar vitorlásruha márka a Quantum Racing partnere lett

Vélemény, hozzászólás?