Erős, gyors, dögös: új Honda érkezik

Erős, gyors, dögös: új Honda érkezik olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az idei év több szempontból is fontos a Honda számára. Egyrészt…

A teljes cikk itt olvasható:
Erős, gyors, dögös: új Honda érkezik

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az idei év több szempontból is fontos a Honda számára. Egyrészt 50 éves a világszerte ismert, ikonikus Honda Civic, másrészt 25. születésnapját ünnepli a típus lenyűgöző, teljesítményorientált átirata, a Civic Type R.

Az új, 2023 első negyedévében érkező Type R megalkotásakor arra törekedtek a cég munkatársai, hogy minden eddiginél átütőbb vezetési élményt nyújtson, ugyanakkor megőrizze az elődmodellek legjobb tulajdonságait.

– A vadonatúj Honda Civic Type R megalkotásakor az volt a cél, hogy közúton és versenypályán egyaránt a legátütőbb élményt nyújtsa a hot hatch-kategóriában – mondta el Tom Gardner, a Honda Motor Europe alelnöke. – Motorsportban szerzett egyedülálló tapasztalatunknak köszönhetően ismét mércét állíthatunk, hiszen a legmodernebb műszaki megoldásokat ültettük át versenyautóinkból, így az elődnél is könnyebb és gyorsabb konstrukció születhetett. Ez a hozzáállás tette közkedveltté a Civic Type R-t az elmúlt 25 évben és ez viszi majd sikerre a legújabb kivitelt is – egy vérbeli sportautó a vezetés szerelmeseinek.”

Az “Ultimate Sports 2.0” modell-koncepció alapján kifejlesztett új Type R alapja a nemrég bemutatott karcsú és sportos Honda Civic e:HEV. A sportosabb megjelenés fokozása és a vezetési élmény növelése érdekében a vadonatúj Type R látványosan alacsonyabb és szélesebb kiállású. A zömök formát a szélesedő kerékjárati ívek fokozzák, mely alatt könnyű, 19”-os, matt fekete színű könnyűfém felnin egyedi Michelin Pilot Sport 4S abroncsok vannak

A fejlesztés során a Honda mérnökei az “Ultimate Sports Design” koncepciója szerint dolgoztak, melynek célja egy nagyteljesítményű, orrmotoros, elsőkerék-hajtású autó megépítése. A külső megjelenés, a formaterv most is az egységesség érzetét sugározza, olyan letisztult részletekkel, mint az első és hátsó lökhárítók, valamint olyan gyönyörűen integrált dizájnelemekkel, mint a hátsó ajtók és sárvédők, amelyeket kizárólag a Type R számára fejlesztettek ki, amelyekkel jobb aerodinamikai előnyöket biztosítanak.

 

A vezető 6 előre programozott menetüzemmód közül választhat, a beállítások a motorkarakterisztikára, a kormányzásra, a felfüggesztésre és a motorhangra is hatással vannak. A Comfort, Sport és +R üzemmód mellett úgynevezett Individual Mode (egyéni mód) is aktiválható, ennél a vezető maga állíthatja be a paramétereket.

Tovább az eredeti cikkre: Erős, gyors, dögös: új Honda érkezik

Vélemény, hozzászólás?