Kínában gyártott Airbus A321neo repülő érkezik a Wizz Airhez

Kínában gyártott Airbus A321neo repülő érkezik a Wizz Airhez olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A Wizz Air az első olyan európai vállalat a légi közlekedési…

A teljes cikk itt olvasható:
Kínában gyártott Airbus A321neo repülő érkezik a Wizz Airhez

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A Wizz Air az első olyan európai vállalat a légi közlekedési iparágban, amely Kínában gyártott Airbus A321neo repülőgépet vehet át.

A Tianjinban készült repülőgép lesz a 92. Airbus A321neo a légitársaság birtokában, ezáltal a “neo” technológiával felszerelt modellek aránya a flottájában több mint 50 százalékra nő, jelenleg 181 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépük van.

A közleményben kiemelték, hogy a cégé a legnagyobb Airbus A321neo megrendelés Európában, a “WIZZ500 ambition” program keretében további 355 repülőgép beszerzését tervezik az évtized végéig. A Wizz Air és pénzügyi partnere, az AVIC lízingszerződést kötött az új gépre.

Az Airbus A321neo a közlemény szerint a jelenleg piacon lévő leghatékonyabb keskenytörzsű repülőgép, amely egyosztályos elrendezésben 239 ülőhellyel rendelkezik. A Pratt and Whitney GTF hajtóművel felszerelt modell a legalacsonyabb egy utasra eső üzemanyag-felhasználást biztosítja, ezáltal a Wizz Air az összes nagy európai légitársaság között képes elérni a lehető legkisebb mértékű szén-dioxid-kibocsátást, miközben csökkenti költségeit is. A repülőgéptípus emellett további jelentős környezetvédelmi előnyöket kínál, a zajterhelést 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztást 30 százalékkal, a szén-dioxid-kibocsátást 50 százalékkal csökkenti az előző típushoz képest – írták.

A Kínából Európába történő szállítórepülést 10 százalékban fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) keverékével hajtják végre a napokban.

Tovább az eredeti cikkre: Kínában gyártott Airbus A321neo repülő érkezik a Wizz Airhez

Vélemény, hozzászólás?