Csodás panoráma nyílik a Balaton legújabb kilátójából

Csodás panoráma nyílik a Balaton legújabb kilátójából olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Átadták a Somoshegyi kilátót Balatonberényben kedden; a 76-os főút mentén álló…

A teljes cikk itt olvasható:
Csodás panoráma nyílik a Balaton legújabb kilátójából

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Átadták a Somoshegyi kilátót Balatonberényben kedden; a 76-os főút mentén álló négyemeletes, 16 méter magas fa építményről a Balaton látképe tárul a látogatók elé a Keszthelyi-öböltől a Tihanyi-félszigetig.

Fehér István, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a Somoshegyi kilátó Magyarország egyik legszebb kilátópontja, amely a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a SEFAG alkotta konzorcium beruházásában a Somogy bejárható varázsa elnevezésű projektben, 65,5 millió forintból épült fel. Az összefüggő turisztikai élményeket nyújtó, Somogy idegenforgalmi vonzerejének növelését célzó, 213 millió forintos beruházás-együttes további eleme Kaposváron a Deseda tónál az arborétumba vezető faszerkezetű híd felújítása, Kerekiben pihenőterasz és látogatójárda építése – fűzte hozzá.

Remek kilátások MTI/Varga György

A SEFAG Zrt. korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ugyancsak a projektnek köszönhetően érik el, hogy a dél-balatoni térség egyetlen megmaradt kővára, az országos műemlékvédelem alatt álló, 700 éves Fehérkő vára biztonságosan megközelíthető legyen. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Csodás panoráma nyílik a Balaton legújabb kilátójából

Vélemény, hozzászólás?