fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Hivatásom a tartalomkészítés. Vagyis inkább a tartalom gyűjtés. Ha több cikkemet végiglapoztad, akkor már valószínűleg te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Az IKEA bevezeti a gondoskodás és az otthoni kényelem jegyében született VÅRDANDE kollekcióját

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Az IKEA bevezeti a gondoskodás és az otthoni kényelem jegyében született VÅRDANDE kollekcióját olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az új VÅRDANDE kollekció megalkotását a jóllét és a harmónia megteremtése…

A teljes cikk itt olvasható:
Az IKEA bevezeti a gondoskodás és az otthoni kényelem jegyében született VÅRDANDE kollekcióját

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az új VÅRDANDE kollekció megalkotását a jóllét és a harmónia megteremtése ihlette. A kollekció öt ázsiai társadalmi vállalkozással közös együttműködésében jött létre, akik jobb mindennapokat teremtenek a kiszolgáltatott társadalmi csoportok számára hosszú távú munkalehetőség és megélhetés biztosítása révén.  

A VÅRDANDE szó svédül gondoskodást jelent. A kollekciót, nevéhez hűen, olyan textiltermékek alkotják, mint a kimonó, jógamatrac, takarók, füles kosarak, puha tárolómegoldás, tálak és kaspók. A sorozat nagyrészt kézimunkával vagy az IKEA-val közreműködő társadalmi vállalkozások által kialakított fenntartható ipari gyártásban készül.

Az alapanyagok jelentős mértékben a társadalmi vállalkozások közelében fellelhető helyi forrásokból származnak, ilyen például a banánrost, az agyag és a juta. A pamuttermékek fenntartható forrásokból származó pamutból készülnek, amelyet − a hagyományos gyapottermesztéshez képest − kevesebb víz, vegyi anyag, műtrágya és rovarirtó felhasználásával állítanak elő, miközben magasabb haszonkulcsot biztosítanak a gazdák számára. Az alapanyagok Bangladesből, Vietnámból, Thaiföldről és Indiából származnak, ahol az IKEA együttműködő partnereinek tevékenysége zajlik. 

A VÅRDANDE sorozat megalkotását az a szándék vezérelte, hogy munkalehetőséget teremtsen és hozzájáruljon a gazdasági helyzet fellendítéséhez azok számára, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. A helyi vállalkozásokkal való együttműködés munkát biztosít azoknak, akik a munkaerőpiacon nehezen tudnak elhelyezkedni, és ezzel sok helyi ember számára járul hozzá a jobb mindennapok megteremtéséhez. Az együttműködés eredményeként kézzel készült termékek kerülnek az IKEA áruházak polcaira világszerte.

„A VÅRDANDE sorozattal lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy a kényelem és a pihenés révén belső harmóniára leljenek az emberek. A sorozat termékei hozzájárulnak ahhoz, hogy kis változtatások révén nagy hatással legyünk mind a magunk, mind a termékeket készítők életére. A kollekció öt, elhivatott társadalmi vállalkozással közös együttműködésben született, ezek a Classical (Banglades), Ramesh Flowers, Doi Tung (Thaiföld), Spun (India) és a SAITEX (Vietnám). A közreműködő partnerek közös célja, hogy a perifériára szorult emberek és régiók számára hosszú távú lehetőségeket teremtsenek” − mondja Lena Sörmon, az IKEA Társadalmi Vállalkozás üzletág vezetője.

  • A VÅRDANDE jelentése: gondoskodni valakiről vagy valamiről.  
  • A VÅRDANDE sorozatot az IKEA tervezői, Akanksha Deo és Sarah Fager tervezték.
  • A VÅRDANDE sorozat az IKEA magyarországi piacán 2022 augusztusától érhető el.

Tovább az eredeti cikkre: Az IKEA bevezeti a gondoskodás és az otthoni kényelem jegyében született VÅRDANDE kollekcióját

További cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?