A bolygónk vizeiért küzd a P&G

A bolygónk vizeiért küzd a P&G olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A Procter & Gamble bejelentette, hogy bővíti környezeti fenntarthatóságra irányuló azon…

A teljes cikk itt olvasható:
A bolygónk vizeiért küzd a P&G

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A Procter & Gamble bejelentette, hogy bővíti környezeti fenntarthatóságra irányuló azon erőfeszítéseit, amelyek több vizet tesznek elérhetővé a világ kiemelten vízhiányos területein. Új stratégiája olyan globális víz-helyreállítási projekteket foglal magában, amelyek számos megoldást kínálnak az ökoszisztémák védelmére, a felszín alatti vízkészletek pótlására, az alapvető víztestekből elvezetett víz mennyiségének csökkentésére, valamint a vízminőség javítására a víztől függő közösségek és élővilág számára.

A P&G új vízügyi stratégiájának részeként célul tűzte ki, hogy a bolygó két erősen vízhiányos területén, Los Angeles és Mexikóváros nagyvárosi részein több vizet állít vissza, mint amennyi termékeinek használata során elfogy. A vállalat célja, hogy elősegítse a vízpozitív jövő megteremtését többek között a gyártás során felhasznált vízmennyiség csökkentésével, a vízzel kapcsolatos kihívásokra történő hatékony reagálással és a világ 18 vízhiányos területén zajló projektek támogatásával. Ez a vízstratégia szerves része a vállalat Ambition 2030 fenntarthatósági programjának, amely az éghajlat, a természet, a hulladék- és a vízkezelés területére összpontosít.

“A víz a világ egyik legfontosabb természeti erőforrása, és sokan természetesnek tartják a meglétét. Évek óta azon dolgozunk, hogy csökkentsük a vízfelhasználást működésünk során, és termékeinkkel ösztönözzük a fogyasztókat is a kevesebb otthoni vízfogyasztásra. – mondta Jon Moeller, a P&G elnök-vezérigazgatója. – Partnereinkkel együtt kiemelt célunk, hogy helyreállítsuk, kezeljük és megóvjuk a vizet a vízhiányos területeken.”

A vízhiány bolygónk minden kontinensét érinti, a lakosság közel egyharmada már most vízben szegény régiókban él, és ez az előrejelzések szerint 2025-re a világ népességének kétharmadára igaz lesz. A P&G elkötelezett a vízügyi kihívások kezelése iránt, kiemelt figyelmet fordítva azokra vízhiányos területekre, ahol a vállalat is működik.

A víz helyreállítása a vízhiányos területeken

A vállalat szorosan együttműködik a World Resources Institute (WRI) vízprogramjával, hogy új vízügyi céljai összhangban legyenek a legújabb tudományos gyakorlatokkal.

Meglévő célkitűzéseit a P&G az alábbi új célokkal egészítette ki:

A világ 18 vízhiányos területén több vizet állít vissza, mint amennyit a gyártóüzemei elhasználnak.

Két erősen vízhiányos területen, Los Angeles és Mexikóváros nagyvárosi részein több vizet állít vissza, mint amennyi termékeinek használata során elfogy. Miért épp itt? A 18 vízhiányos területet tekintve e két nagyvárosból származik a P&G termékeinek használata során felhasznált vízmennyiség több mint a fele.

“A P&G vízügyi tevékenysége szigorú analitikai megközelítést alkalmaz, amely átfogó vízgazdálkodási stratégiával egészül ki. Ezzel a maga nemében egyedülálló törekvést valósít meg a lakossági vízfogyasztás kezelésére, és mintát kínál mások számára, hogy hasonló célokat fogalmazzanak meg a közös, vízzel kapcsolatos problémáinkra” – mondta Colin Strong, a WRI vízhálózati programjának vállalati vízügyi vezetője.

Új kezdeményezések

A P&G olyan helyi partnerekkel működik együtt, akik jól ismerik a helyi kihívásokat. A vállalat 2020-ban csatlakozott a Bonneville Környezetvédelmi Alapítvány (BEF) Business for Water Stewardship programjához, amely nyolc projektet finanszíroz a kaliforniai Sacramento folyó térségében, hogy pozitív hatást gyakoroljanak a helyi édesvízi ökoszisztémára. A vállalat bejelentése szerint az amerikai Bear folyó medencéjében, Utahban és Idahóban hat új projektet finanszíroz. Az arizonai Colorado River Indian Tribes (CRIT) System Conservation Project támogatása segít megállítani a Mead-tó vízszintjének csökkenését. Ezek a projektek összességében várhatóan több milliárd liter vizet állítanak helyre 2030-ig.

“A P&G átfogó vízgazdálkodási megközelítése egyrészt kezeli a lakossági vízügyi problémákat, másrészt támogatja a kulcsfontosságú helyi helyreállítási projekteket az erre rászoruló vízgyűjtőkben. Ez az új és nagy hatásfokú módszer egy új vállalati környezetvédelmi vízgazdálkodás szabvány alapja lehet.” – állítja Todd Reeve, a BEF vezérigazgatója és a Business for Water Stewardship társalapítója.

A vállalat tervei szerint az elkövetkező években új, hosszútávú vízhelyreállító projekteket dolgoz ki partnereivel a világ más vízhiányos területein.

Válasz a vízügyi kihívásokra

Hosszú távú és régóta fennálló partnerségei révén a P&G számos új megoldást dolgozott ki a globális vízügyi kihívások leküzdése érdekében.

Tiszta ivóvíz a rászoruló gyermekeknek és családoknak szerte a világon. A Children’s Safe Drinking Water (CSDW) program tiszta ivóvizet biztosít a családoknak a világ minden táján a P&G által kifejlesztett víztisztító por segítségével, amely 30 perc alatt 10 liter vizet képes megtisztítani. Partnereinek segítségével a vállalat több mint 1,4 millió víztisztító csomagot osztott szét Ukrajna-szerte, jelenleg további 2 millió csomag vár ukrajnai kiosztásra Lengyelországban.

Felgyorsított lakossági vízgazdálkodási kezdeményezés a 50L Home Coalition segítségével. Az állami, magán- és civil szervezetek vezetőinek globális együttműködéseként létrejött 50L Home Coalition alapító tagjaiként olyan megoldásokat fejlesztettek ki, amelyek fenntarthatóbbá teszik a mindennapi vízfogyasztást a városi vízhasználat újragondolása révén.

Megoldások a fogyasztói vízlábnyom csökkentésére. A vállalat hangsúlyozza, hogy már egy apró otthoni cselekedet is megváltoztathatja bolygónkat, ezért olyan termékeket és eszközöket fejleszt, amelyek elősegítik a fogyasztók otthoni vízfogyasztásának csökkentését is.

A vállalat folyamatosan azon dolgozik, hogy létesítményeit és gyártóüzemeit vízhatékonyabbá tegye, valamennyi telephelye elkötelezett a helyi vízgyűjtők megértése, cselekvési tervek kidolgozása, és a működésüket, valamint a helyi közösségeket érintő kihívások kezelése iránt.

Vízvédelem Magyarországon: a hazai csömöri gyár saját vízkezelő állomással rendelkezik, mely naponta 1000 m3 vizet tisztít, azaz nem használ vizet a vezetékekből. Ez a mennyiség Csömör város teljes vízszükségletével egyenlő.

A A bolygónk vizeiért küzd a P&G bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: A bolygónk vizeiért küzd a P&G

Vélemény, hozzászólás?