800 kilónyi használtruha: Megnyitott a Westend ReStore

800 kilónyi használtruha: Megnyitott a Westend ReStore olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A nyitó hétvégén közel 800 kilónyi használtruha gyűlt össze a Westend…

A teljes cikk itt olvasható:
800 kilónyi használtruha: Megnyitott a Westend ReStore

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A nyitó hétvégén közel 800 kilónyi használtruha gyűlt össze a Westend ReStore-ban, a bevásárlóközpont új, használtruha-gyűjtő helyiségében. 

Április 22-én, a Föld napján nyitott meg a Westend használtruha-gyűjtő helyisége, ahol az év során tematikus gyűjtéseket, jótékonysági akciókat és fenntarthatóságról szóló workshopokat is szervez majd a bevásárlóközpont. A hétvége alatt hatalmas volt az érdeklődés, a használtruha-gyűjtő helyiségben elhelyezett 2 db 400 kg űrtartalmú konténerek szinte teljesen megteltek. A nyitónapon Balogh Kinga Cirrhopp workshopján készíthettek újrahasznosítható anyagokból, azaz csomagolási hulladékból és megunt ruházatból ékszereket, kiegészítőket a látogatók.

A Westend Restore-ról

Az első emeleti üzlet esetében már a kialakításnál figyeltek a fenntarthatósági szempontokra, ugyanis régi bútoroknak és dekorációs elemeknek adtak új életet, Magyar Bernadett lakberendező segítségével. 

Hova kerülnek a leadott ruhák, textilek?

Az adományozásban a Westend együttműködő partnere a Magyar Vöröskereszt, a ruhák válogatását pedig egy félautomatizált rendszer segítségével az országos lefedettségű, 15 éves ruhagyűjtési tapasztalattal rendelkező Textrade végzi.

“A filozófiánk és a működésünk alapelve, hogy a legjobban úgy tudunk tenni a fenntarthatóságért, ha megelőzzük a hulladékképződést, és a szó szoros értelmében újrahasználjuk a meglévő textileket. Így célunk, hogy a ruhák megmaradjanak ruhának, és ismét lehessen őket hordani” – mondta el Hartay Mihály, a Textrade kommunikációs vezetője. 

 

Mit és hogyan adhatsz le? 

A ruhákat műanyag zsákban (ilyet a helyszínen is biztosítanak) lehet leadni, ezeket a zsákokat is újrahasznosítják. Minimum egy zsák ruha leadását 100 ponttal jutalmazzák a Westend Applikációban, amit azonnali ajándékokra és kedvezményekre, sőt, faültetésre is be lehet váltani. 

“Szeretnénk motiválni azokat, akik tenni akarnak az ökológiai lábnyomuk csökkentéséért, ezért apró ajándékokkal kedveskedünk látogatóinknak. A Westend Applikáción keresztül újrahasznosított kozmetikai táskán vagy kulacson túl akár faültetést is választhatnak azok, akik ruhát adnak le a Westend ReStore üzletében. Ezzel az akcióval az őszi ültetési szezonban a kerület fásításához járulunk majd hozzá, a Woodapest csapatával közösen” – mondta el Pőcze Judit, a Westend marketingigazgatója.

Workshopolj Fankapankával május 14-én!

A Westend Restore üzlete a tervek szerint egész évben várja azokat, akik használtruhát szeretnének leadni, ezen felül havonta workshopokat és tematikus eseményeket, gyűjtéseket szerveznek majd. A soron következő május 14-én Fankapanka workshopja lesz, az ezzel kapcsolatos részleteket és a regisztrációs információkat a Westend honlapján és Facebook oldalán teszik közzé hamarosan. 

Tovább az eredeti cikkre: 800 kilónyi használtruha: Megnyitott a Westend ReStore

Vélemény, hozzászólás?