280 millió euró uniós pénz ad lökést a magyar idegenforgalomnak

280 millió euró uniós pénz ad lökést a magyar idegenforgalomnak olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a beruházástámogatási programot, melynek révén a…

A teljes cikk itt olvasható:
280 millió euró uniós pénz ad lökést a magyar idegenforgalomnak

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a beruházástámogatási programot, melynek révén a magyar állam 280 millió euróval kívánja támogatni az idegenforgalmi ágazat fenntartható fellendülését.

A Bizottság az állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes keret alapján hagyta jóvá a programot, mely egy másik, a Bizottság által március elején engedélyezett állami támogatási programot egészít ki. A most jóváhagyott program keretében a kedvezményezettek vissza nem térítendő közvetlen támogatásban részesülnek, melynek összege kedvezményezettenként legfeljebb 2,8 millió eurót tehet ki.

Méretüktől függetlenül azok a vállalkozások jogosultak a támogatásra, amelyek idegenforgalommal kapcsolatos tevékenységet folytatnak, így például szálláshely-szolgáltatással, vendéglátással, szórakoztató- és szabadidős tevékenységekkel foglalkoznak. A program az eszközökbe történő magánberuházások létrejöttét hivatott támogatni, ami ösztönzőleg hat a koronavírus-világjárvány által különösen sújtott idegenforgalmi ágazatban felhalmozódott beruházási hiány megszüntetésére. Az intézkedés révén várhatóan mintegy 1000 vállalkozás jut majd támogatáshoz.

Tovább az eredeti cikkre: 280 millió euró uniós pénz ad lökést a magyar idegenforgalomnak

Vélemény, hozzászólás?