15 milliárdot szednének be a reklámadóból

15 milliárdot szednének be a reklámadóból olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Bár a részletek pontosan még nem ismertek, ismét beszedi a kormány…

A teljes cikk itt olvasható:
15 milliárdot szednének be a reklámadóból

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Bár a részletek pontosan még nem ismertek, ismét beszedi a kormány a reklámadót, legalábbis erről beszélt Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter a mai kormányinfón. A több, extraprofitra kirótt új adóval szemben ezt majd csak jövőre kell megfizetni.

A reklámadóból 2023-ban 15 milliárd forintnyi bevételt remél a kormány. Ezzel a tétellel az extraprofitokra kirótt adókból származó bevétel meghaladja majd a 800 milliárd forintot.

A mai bejelentés szerint a bankok és az energiaszektor – főként a Mol – fizetik majd a legtöbb különadót, 300-300 milliárd forintot. A biztosítói szektor 50, a kiskereskedelmi 60 milliárd forintot fizet majd be, a távközlési vállalkozásoktól pedig 40 milliárdot várnak. A légitársaságok különadója 30, a gyógyszercégeké 20 milliárd forint lesz.

A kormány által extraprofitnak hívott nyereség adójával kapcsolatos részletszabályok a mai tájékoztatás szerint napokon belül megjelennek, akkor lesz majd információ arról is, hogy a reklámadó újbóli beszedése a gyakorlatban mint jelenthet majd.

A 15 milliárdot szednének be a reklámadóból bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: 15 milliárdot szednének be a reklámadóból

Vélemény, hozzászólás?