György Ádám zongoraest a Zeneakadémián

György Ádám zongoraest a Zeneakadémián olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

2022. február 2. (szerda), 19.30, Zeneakadémia György Ádám korunk egyik legkiválóbb…

A teljes cikk itt olvasható:
György Ádám zongoraest a Zeneakadémián

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • 2022. február 2. (szerda), 19.30, Zeneakadémia

György Ádám korunk egyik legkiválóbb zongoraművésze 2022. február 2-án a Zeneakadémián ad szólóestet.

A New York-i Carnegie Hall rendszeres fellépője, a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokság megnyitóján Chopin Vihar etűdjét játszotta, amit több mint 300 millióan kísértek figyelemmel a televízió képernyője előtt világszerte. A Liszt Ferenc-díjas és Steinway művész 25 évesen alapította meg saját iskoláját a György Ádám Kastélyakadémiát, ami mára a világ egyik vezető tehetséggondozó akadémiájává nőtte ki magát.

György Ádám a számára kedves klasszikus művek mellett saját, minimalista szerzeményeivel meséli el történeteit a színpadon, többmilliós követő táborával a közösségi médiában a világ legnépszerűbb klasszikus művésze. Egy igazi világsztár, akit elmondása szerint a történetmesélés a hangszerén keresztül tesz boldoggá.

A világjárvány kirobbanása előtt néhány nappal 2020 márciusában a Carnegie Hallban adott nagysikerű telt házas koncertet, így csaknem kétéves szünet után hallhatja őt újra a közönség szólóesten. A műsorban saját improvizációi (Egy Nap New Yorkban), valamint Liszt Ferenc h-moll szonátája szerepelnek.

Jegyek: https://gyorgy-adam-koncert-2022.broadway.hu/2022-02-02-19-30

Tovább az eredeti cikkre: György Ádám zongoraest a Zeneakadémián

Vélemény, hozzászólás?