Végre egy síszezon Covid-szabályok nélkül? Itt a nagy körkép az alpesi pályákról!

Végre egy síszezon Covid-szabályok nélkül? Itt a nagy körkép az alpesi pályákról! olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Javában dübörög a síszezon, az ADAC pedig nemrég annak járt utána,…

A teljes cikk itt olvasható:
Végre egy síszezon Covid-szabályok nélkül? Itt a nagy körkép az alpesi pályákról!

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Javában dübörög a síszezon, az ADAC pedig nemrég annak járt utána, hogy vannak-e még Covid-szabályok az alpesi síközpontokban. A gyűjtés szerint míg a legutóbbi téli sportszezonban még számos korlátozás volt, a 2022/2023-as idényben már jóval kevesebb akad ebből – igaz, néhol van helyette energiatakarékossági intézkedés.

Német spórolás

Az összeállítás szerint a német Zugspitze-gleccsernél már feloldották, a Korona-korlátozást a szállodákban és éttermekben, a felvonóknál, már nem kötelező a maszk használata. Maszk csak akkor kötelező, ha busszal vagy vonattal utazunk. Akad viszont másféle korlátozás: az energiaválság miatt a síközpont bejelentette, hogy mintegy tíz százalékos energiamegtakarítást szeretne elérni, így kevesebb a műhó, nincsenek meleg felvonóülések, éjszakai fények, és a felvonók a csúcsidőn túl lassabban működnek.

Síelés Ausztriában: nincs több maszk

Az osztrák szövetségi kormány eltörölte az FFP-2 maszk követelményét a felvonók gondoláiban és az éttermekben. A maszk viselése ezért már nem kötelező, de sok hegyi vasúton továbbra is javasolják a maszk viselését a megfelelő helyeken. A szállodák és éttermek korlátozások nélkül fogadják a vendégeket. A belépés Ausztriába 3G igazolás nélkül lehetséges.

Síelés Svájcban: nincs Korona-korlátozás

A tavalyi szezon végén a maszkok használata már nem volt kötelező a zárt állomásépületekben, a hegyi vasutakban és az értékesítési pontokon. A szállodákban, éttermekben és bárokban jelenleg nincsenek korlátozások. A Svájcba való belépés koronával kapcsolatos követelmények nélkül engedélyezett.

Olaszország/Dél-Tirol: maszk a gondolákban ajánlott

Olaszországban az előző szezon végén a felvonókban és a sífelvonókban is kötelező volt maszkot viselni. A zárt kabinokban a maszkviselési kötelezettséget megszüntették, de továbbra is ajánlott viselése. A szállodákban, éttermekben és bárokban jelenleg nincsenek korlátozások. Az Olaszországba való belépés koronaszabályozás nélkül engedélyezett.

Franciaország: nincs maszkkötelezettség a drótkötélpályákon

Franciaországban a téli sportok szerelmeseinek a tavalyi szezon végén már nem kellett 3G igazolást bemutatniuk. A drótkötélpályák esetében a maszk már nem kötelező, de ajánlott a szájvédő viselése, ha zsúfolt a hely. A szállodákban, éttermekben és bárokban jelenleg nincsenek korlátozások. A Franciaországba való belépés koronával kapcsolatos követelmények nélkül engedélyezett.

Tovább az eredeti cikkre: Végre egy síszezon Covid-szabályok nélkül? Itt a nagy körkép az alpesi pályákról!

Vélemény, hozzászólás?