fbpx

Új szervezettel tennék fenntarthatóvá a közlekedést

Új szervezettel tennék fenntarthatóvá a közlekedést olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Húsz hazai és nemzetközi vállalat megalapította a Jövő Mobilitása Szövetséget, amelynek…

A teljes cikk itt olvasható:
Új szervezettel tennék fenntarthatóvá a közlekedést

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: Húsz hazai és nemzetközi vállalat megalapította a Jövő Mobilitása Szövetséget, amelynek kiemelt célja a fenntartható közlekedési megoldások és innovációk bemutatása, fejlesztése, az érintett hazai piaci szereplők szakmai képviselete.
A szeptemberben alakult szövetség fő feladatának tekinti az iparág szakmai érdekeinek hazai és nemzetközi képviseletét, az edukációt, javaslataikkal a szabályozó hatóságok támogatását, a fenntartható fejlődés elősegítését, az alternatív hajtású közlekedési megoldások elterjesztésében való részvételt – jelezte az MTI tudósítása szerint Pukler Gábor, a szövetség elnöke. Kiemelte, a szövetség stratégiája három pillért – edukáció és környezet, együttműködés, élhető környezet – tartalmaz.
Kezdeményezni fogják egyebek közt a mobilitási eszközök otthontöltési feltételeinek kialakítását, a teljeskörű és átlátható elszámolhatóság megteremtését, például az elektromos autóhasználati költségek elszámolhatóságának biztosítását. Piackutatást végeznek a jelenleg használt eszközök és a későbbi mobilitási igények feltérképzésére, országos bemutatókat, témaheteket szerveznek az alternatív közlekedés fontosságáról – mondta a szövetség elnöke.
Pukler Gábor rámutatott arra, hogy a szervezet a következő három évben olyan kulcsfontosságú fejlesztéseken dolgozik majd, mint az elektromos jármű töltőhálózat országos lefedettségének előmozdítása, a kapcsolódó töltési rendszerek átjárhatósága, vagy a közösségi közlekedést kiegészítő utolsó kilométeres megoldások elterjesztése, a járműmegosztó szolgáltatások elterjedésének és szabályozottságának elősegítése. Céljuk az is, hogy az elektromosautó-vezetés beépüljön a járművezetői oktatásba – mondta a szövetség elnöke.
A Jövő Mobilitása Szövetség – a Fenntartható és Innovatív közlekedésért szervezetet a BÉFLEX, a Blinkee.city, a Driving Camp, az E.ON Hungária, az Elektromotive Hungaria, az Environmental Research Institute, a Gerinfo, a H1 Systems, a Hyunday, az Innoplace, a KIA Motors, a KPMG, a Mercarius Flottakezelő, a Neosoft, a Nissan, az OTP Mobil, a Pappas Auto, a Porsche Hungária, a Posta Biztosító és a Vodafone alapította, majd első körben csatlakozott az MVM Csoport, a MÁV Szolgáltató, a ShareNow és a GreenGo is.

Tovább az eredeti cikkre: Új szervezettel tennék fenntarthatóvá a közlekedést

Most szólj hozzá!

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?