fbpx

Tízmilliárd dollár is összejöhet a topligák közvetítéséből

Tízmilliárd dollár is összejöhet a topligák közvetítéséből olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az öt európai topliga bajnoki mérkőzéseinek közvetítéséből és az azokban játszó…

A teljes cikk itt olvasható:
Tízmilliárd dollár is összejöhet a topligák közvetítéséből

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: Az öt európai topliga bajnoki mérkőzéseinek közvetítéséből és az azokban játszó csapató Bajnokok Ligája összecsapásaiból több mint 10 milliárd dollár jöhet össze a 2021/2022-es szezonban a tévétársaságoknak.
A Digital TV Research elemzése szerint az öt európai topliga – az angol Premier League, a spanyol LaLiga, az olasz Seria A, a német Bundesliga és a francia Ligue 1 – közvetítési jogaiért az öt ország tévétársaságai összesen 8,3 milliárd dollárt fizettek a 2021/2022-es szezonra. A prognózis szerint azonban ennél jóval több, akár 10,5 milliárd dollár is befolyhat majd a meccsek közvetítéséből, igaz ebben már nem csak a nemzeti bajnokságok mérkőzései vannak benne, hanem a Bajnokok Ligájában lejátszott összecsapások is.
A bevételi rangsort nem meglepő módon az angol élvonal vezetheti majd – idén a BL döntőt is két angol csapat játszotta -, a Digital TV Research azzal számol, hogy a következő szezonban 3,6 milliárd dolláros bevételük lesz a szigetország tévétársaságainak a Premier League és Bajnokok Ligája közvetítésekből. A második legjobb helyzetben a spanyolok lesznek, 2,3 milliárd dollárral, de hasonló nagyságrendű bevételre számíthatnak a német csatornák is.

Tovább az eredeti cikkre: Tízmilliárd dollár is összejöhet a topligák közvetítéséből

Most szólj hozzá!

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?