Szünetmentes tápegységek használata otthonainkban

Szünetmentes tápegységek használata otthonainkban olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Amikor otthon vagy a munkahelyünkön létfontosságú dolgokon dolgozunk, a legutolsó dolog,…

A teljes cikk itt olvasható:
Szünetmentes tápegységek használata otthonainkban

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Amikor otthon vagy a munkahelyünkön létfontosságú dolgokon dolgozunk, a legutolsó dolog, amit szeretnénk, az egy áramkimaradás vagy egy hosszú áramhullám, mivel ez károsíthatja az elektromos berendezéseinket, adatvesztést okozhat, és megakaszthatja a működésünket. Fontos, hogy szünetmentes tápegységet használjon, ha laptopot vagy számítógépet használ. Mi az a szünetmentes tápegység, és miért érdemes használni? Hogyan segíthet nekem? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk ma.

Szünetmentes tápegység

A szünetmentes tápegység egy fontos elektromos eszköz, amely akkumulátora tárolja az áramot, és szükség szerint elosztja azt a háztartási készülékeinknek – 230V, 50Hz szinuszos feszültséggel a magyar szabványoknak megfelelően.

Mik az előnyei és hátrányai? A legtöbb számítógépes szakembernek előfordult már, hogy áramkimaradás vagy túlfeszültség következtében elveszítette a munkáját. Mondhatja, hogy “így történt”, és a saját kárán tanulja meg, ha nem volt ott gyakran.

A biztonsági mentések ellenére a számítógép gyakran kénytelen kilépni (helytelenül leállni), hogy a szoftver, a memória vagy akár maga a számítógép is megsérülhet, sőt tönkremehet. Ha nem tudják kijavítani a hibát, akkor a költségektől függetlenül új PC-t kell vennünk.

A megszakító kioldhat, ha a feszültség változik vagy megszűnik, különösen áramkimaradáskor, amikor minden elektromos készülék egyszerre indul be. Még egy gép sérülése is okozhat áramszünet alattfeszültség-ingadozást, ami a megszakító újbóli kioldását okozza. Ha nem tudjuk visszakapcsolni, és újra kiold, akkor a legjobb, ha szakértőt hívunk.

Ennek eredményeképpen az UPS elegendő energiát biztosít számunkra a számítógépünk megőrzéséhez és leállításához, hogy áthidaljuk a hiányt.

Milyen típusú szünetmentes tápegységeket használhatunk?

A piacon többféle szünetmentes tápegység létezik, különböző teljesítményűekkel. Vásárláskor néhány száz watt és néhány ezer watt kimeneti teljesítmény között kell választani. Lényeges megérteni, hogy nem minden készülék képes kezelni az 50 Hz-es szinuszos feszültséget.

A jobb minőségű szünetmentes tápegységek https://www.tme.eu/hu/katalog/tapegysegek_112530/, amelyeket honlapunkon családi házak számára is kínálunk, valódi, folyamatos szinuszhullámú frekvenciát állítanak elő, amelyet minden elektromos készülék hasznosíthat. Nagyobb háztartási gépek, például hűtőszekrények működtetésére is felhasználhatók.

Ott van például a NIKY szünetmentes tápegység, amely egy részben szinuszos kimenettel rendelkező rack-kialakítás, amely alacsony ára miatt ideális az alacsonyabb fogyasztású fogyasztók számára. A NIKY-S szünetmentes tornyok kínálatunkban a kis szivattyúk és motorok védelmére is alkalmas, akár 3000 VA-ig.

Szünetmentes tápegységek használata otthonainkban

Lehet, hogy pénzt takaríthat meg, ha olcsó UPS-t vásárol, és azt használja készülékei és elektromos eszközei áramellátására, de ezzel feláldozza a megbízhatóságot. Ha azt szeretné, hogy háztartási készülékei és elektromos berendezései zavartalanul működjenek, rendszeresen kikapcsolja őket, szerezzen be egy jó minőségű szünetmentes tápegységet.

Tovább az eredeti cikkre: Szünetmentes tápegységek használata otthonainkban

Vélemény, hozzászólás?