Rákapcsolt a Volkswagen az e-autók értékesítésére

Rákapcsolt a Volkswagen az e-autók értékesítésére olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A Volkswagen-csoport az első negyedévben sikeresen folytatta világszintű elektromos offenzíváját és…

A teljes cikk itt olvasható:
Rákapcsolt a Volkswagen az e-autók értékesítésére

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A Volkswagen-csoport az első negyedévben sikeresen folytatta világszintű elektromos offenzíváját és a tisztán elektromos járművek kiszállítási eredményét az előző év hasonló időszakához képest 65 százalékkal múlta felül. A félvezetők és kábelkorbácsok piacán tapasztalt ellátási nehézségek ellenére március végéig 99 100 tisztán elektromos járművet vehettek át a konszern ügyfelei, amely jelentős bővülés a korábbi év első negyedévében elért 60 000 darabhoz képest. A legnagyobb növekedést a vállalat Kínában érte el, ahol 28 000 ügyfél döntött a konszern márkáinak valamelyik tisztán elektromos modellje mellett. Ez több, mint négyszer annyi, mint az ezt megelőző év első negyedévének eredménye.

A régiók szerinti kiszállításokat vizsgálva Európában az év első három hónapjában 58 400 tisztán elektromos járművet vehettek át az ügyfelek (59 százalékos részesedés), amellyel egyértelműen az első helyen áll a kontinens. Az Amerikai Egyesült Államokban 7 900 kiszállítást teljesített a vállalat, ez a konszern által átadott, tisztán elektromos járművek 8 százalékát jelenti. Kínában március végéig 28 800 BEV modellt adtak át az ügyfeleknek, amely több, mint négyszerese a 2021. első negyedévben elért eredménynek. A konszern világszintű, tisztán elektromos modellekre vonatkozó kiszállításain belül ez 29 százalékos arányt képvisel.

A központi szereppel bíró Volkswagen márka március végéig 53 400 tisztán elektromos modellt adott át ügyfeleinek (54 százalékos arány). Őt követi az Audi márka 24 200 kiszállítással (24 százalékos arány), a Porsche márka 9 500 átadott modellel (10 százalékos arány), a ŠKODA márka 8 800 kiszállítással (9 százalékos arány) és a SEAT/CUPRA márkák, amelyek 2 200 tisztán elektromos járművet adtak át ügyfeleiknek (2 százalékos arány).

Az első három hónapban ez volt az 5 legkeresettebb tisztán elektromos modell:

– Volkswagen ID.4 30.300 járművel

– Volkswagen ID.3 13.000 járművel

– Audi Q4 e-tron (és Sportback) 10.700 járművel

– Audi e-tron (és Sportback) 10.300 járművel

– Porsche Taycan (és Cross Turismo) 9.500 járművel

A Rákapcsolt a Volkswagen az e-autók értékesítésére bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Rákapcsolt a Volkswagen az e-autók értékesítésére

Vélemény, hozzászólás?