Ősszel zárul a Renault Hungária felvásárlása

Ősszel zárul a Renault Hungária felvásárlása olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A versenyhivatali eljárás elhúzódása miatt az eredetileg tervezettnél később, várhatóan ősszel…

A teljes cikk itt olvasható:
Ősszel zárul a Renault Hungária felvásárlása

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A versenyhivatali eljárás elhúzódása miatt az eredetileg tervezettnél később, várhatóan ősszel zárulhat a Renault Hungária felvásárlása. Ezt követően kerülhet az AutoWallis és a Salvador Caetano csoportokhoz a Renault, a Dacia és az Alpine márkák kizárólagos magyar importőri joga.

Az AutoWallis és a portugál Salvador Caetano csoport tavasszal jelentette be, hogy közösen vásárolják fel a Renault Hungária Kft-t, megszerezve ezzel a Renault, a Dacia és az Alpine márkák kizárólagos magyar importőri jogát. A tranzakció versenyhivatali jóváhagyáshoz van kötve, az ezzel kapcsolatos eljárás elindult, azonban a folyamat az AutoWallis-on és a Salvador Caetanon kívül álló okok miatt elhúzódik. Az eredeti tervek szerint július 1-től kerülhettek volna a márkák importőri jogai az AutoWallishoz és partneréhez, ám a jelenlegi információk alapján ez idén ősszel valószínű.

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt., a Renault Csoport és a portugál Salvador Caetano Csoport között létrejött háromoldalú megállapodás alapján az AutoWallis és a Salvador Caetano Csoport 50-50 százalékos részesedéssel AutoWallis Caetano néven létrehozott egy új vállalatot, mely a versenyhivatal engedélyét követően felvásárolja a Renault, Dacia és Alpine márkák magyar importőri jogát birtokló Renault Hungária Kft-t. A két autókereskedelemmel és mobilitási szolgáltatások nyújtásával foglalkozó vállalat így egyenlő hányaddal lesz tulajdonosa a 2021-ben 70,3 milliárd forint árbevételű magyar értékesítő vállalatnak, amennyiben a tranzakció zárásához szükséges összes feltétel teljesül.

A Ősszel zárul a Renault Hungária felvásárlása bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Ősszel zárul a Renault Hungária felvásárlása

Vélemény, hozzászólás?