Jön a Volkswagen első tisztán elektromos limuzinja, az ID. AERO1

Jön a Volkswagen első tisztán elektromos limuzinja, az ID. AERO1 olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A tisztán elektromos, négyajtós sorozatgyártású modellt a jövőben a felső-középkategória nagy…

A teljes cikk itt olvasható:
Jön a Volkswagen első tisztán elektromos limuzinja, az ID. AERO1

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A tisztán elektromos, négyajtós sorozatgyártású modellt a jövőben a felső-középkategória nagy darabszámú piaci szegmensében kínálják világszerte.

Menetdinamika, erő és színtiszta aerodinamika: ID. AERO. Június 27-én, Kínában tartott világpremierjével a márka első globális, tisztán elektromos limuzinjáról szolgált előzetes benyomásokkal a Volkswagen. A leendő újdonságot a felső-középkategória limuzinjainak piaci szegmensében tervezik kínálni. Progresszív, stílusos és aerodinamikus formavilága bőséges belső térkínálatról gondoskodik. A kínai sorozatgyártású változat várhatóan 2023 második felében érkezik a piacra, s ugyancsak 2023-tól tervezi a Volkswagen egy európai szériamodell emdeni gyártását.

„ID. AERO1 show-modellünkkel az ID.-család következő tagjára kínálunk betekintést, mégpedig egy érzelmekben gazdag, egyben kifejezetten aerodinamikus formavilágú, több mint 600 kilométer hatótávú, kiemelkedő térkínálatú és prémium-belterű autó formájában” – emelte ki Ralf Brandstätter, a Volkswagen Személyautók márka vezérigazgatója.

Elegáns formavilág, színvonalas aerodinamikával, körbefutó fénysávval és metálfényezéssel – A ID. AERO első ízben adaptálja egy felső-középkategóriájú limuzinra az ID.-család formai nyelvezetét. Aerodinamikus kialakítású eleje és teteje körül optimálisan áramolhat a levegő, enyhén behúzott felülettel és hangsúlyos légterelő peremmel kialakított hátulja pedig hatékonyan csillapítja a légáramlásokat. A sportos, 22 col peremátmérőjű, kéttónusú könnyűfém keréktárcsái a turbinákat idéző stílusúak és a sárvédők felületébe simulva integrálták a kerékjáratokba. A hagyományos ajtókilincseket megvilágított érintőfelületek váltották fel, tovább csökkentve a légellenállást. Sziluettjének felső részén jellegzetes tornádóvonala és hátrafelé ereszkedő tetőíve határozza meg a tanulmány formavilágát. A tornádóvonal felett az ID. AERO erőteljes vállöve húzódik, s a vonalvezetés végső soron laposabb és dinamikusabb összhatást kölcsönöz az elektromos limuzin számára.

Tovább az eredeti cikkre: Jön a Volkswagen első tisztán elektromos limuzinja, az ID. AERO1

Vélemény, hozzászólás?