Jól halad a Waberer’s óriás logisztikai központjának építése

Jól halad a Waberer’s óriás logisztikai központjának építése olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

Felkerült a bokréta a Waberer’s Csoport Ecseren épülő óriás logisztikai központjára,…

A teljes cikk itt olvasható:
Jól halad a Waberer’s óriás logisztikai központjának építése

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

Felkerült a bokréta a Waberer’s Csoport Ecseren épülő óriás logisztikai központjára, miután az épület elérte legmagasabb pontját, így az eredetileg tervezett időpontra, 2024 elejére elkészülhet. A 47 ezer négyzetméteres, 18 milliárd forintból megvalósuló raktárkomplexum fejlesztésének célja, hogy a piacvezető logisztikai szolgáltató innen szolgálja ki dinamikusan bővülő ügyfélkörét. A központ a legmodernebb műszaki és fenntarthatósági megoldások alkalmazásával készül az M0 körgyűrű mellett, a repülőtérhez közel.

Közel 15 méteren elérte legmagasabb pontját a Waberer’s ecseri logisztikai központja, melyet a vállalat és a komplexumot építő Bayer Construct egy bokrétaünnepség keretében tett emlékezetessé. Az óriási, 47 ezer négyzetméteres építmény vasbeton vázszerkezete az eredetileg tervezett ütemben készült el, így a 135 ezer négyzetméteres telken megvalósuló zöldmezős beruházás az eredetileg tervezett határidőben, 2024 első negyedévének végére elkészülhet. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett Waberer’s 18 milliárd forintból valósítja meg a központot, nagyobb részt a tavaly kibocsátott 111 millió euró kibocsátási értékű kötvényből, kisebb részt pedig a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól kapott beruházási támogatásból. Az építkezés eddigi szakaszában több mint 34 ezer köbméter földet mozgattak meg, míg a központ közel 19 ezer köbméter beton és 1800 tonna betonacél felhasználásával épül fel, és közel 200-an dolgoznak a helyszínen.

Az ecseri logisztikai központ stratégiai lokációban, az M0-ás körgyűrű mellett, valamint a légi-áruszállítás és e-kereskedelem szempontjából kiemelkedő jelentőségű nemzetközi repülőtér közelében helyezkedik el, mely régió az egyik legkeresettebb a Magyarországon működő gyártó- és kereskedelmi vállalatok között. A Waberer’s a komplexumot meglévő és folyamatosan bővülő ügyfélköre növekvő igényeinek kiszolgálása céljából építi, és az új központban speciális, valamint értéknövelő szolgáltatásokat is kínál a hazai piacvezető komplex logisztikai szolgáltató. Így az FMCG és egyéb áruk tárolása mellett többek között veszélyes áruk kezelésére, valamint e-commerce partnerek termékeinek automatizált kiszolgálására is lehetőség nyílik.

A Waberer’s Csoport fenntarthatósági stratégiájának megfelelően a komplexum mindenben megfelel a BREEAM Good minősítésnek, így több környezettudatos és energiahatékony megoldást is alkalmaz. A tetőfelületen elhelyezett nagyméretű napelem rendszer, mozgásérzékelős LED világítás, hőszivattyús fűtés-hűtés és intelligens épületfelügyeleti rendszerek telepítése mellett, a központ már az átadás időpontjában is alkalmas lesz alternatív, elektromos hajtásláncú járművek fogadására és töltésére. A raktárlogisztikai központban ezáltal a legmodernebb műszaki és raktározási technológiák alkalmazása segíti majd az energiahatékony működést és a környezeti lábnyom csökkentését, így biztosítva a Waberer’s ügyfelei számára nyújtott magas színvonalú és költséghatékony logisztikai szolgáltatást.

Az ecseri komplexum megépítése komoly mérföldkő a Waberer’s logisztikai szegmensének életében. A beruházással teljessé válik a csoport M0-ás körgyűrű melletti raktárhálózata (Páty, BILK, Ecser lokációkban), amely így lehetővé teszi az országos és a budapesti disztribúciós, illetve raktározási rendszerek optimalizálását, ezáltal növeli az ügyfelek versenyképességét.

Tovább az eredeti cikkre: Jól halad a Waberer’s óriás logisztikai központjának építése

Vélemény, hozzászólás?