Háromezer gyermeknek segített a Nők Lapja

Háromezer gyermeknek segített a Nők Lapja olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Tavaly hívta életre Te is hős vagy! elnevezésű CSR-kezdeményezését a Central…

A teljes cikk itt olvasható:
Háromezer gyermeknek segített a Nők Lapja

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Tavaly hívta életre Te is hős vagy! elnevezésű CSR-kezdeményezését a Central Médiacsoport. A jótékonysági projekt keretében a kiadó vezető magazinja, a Nők Lapja az olvasókkal közös gyűjtést szervezett hátrányos helyzetű gyermekek javára. A kampány során több mint 9 millió forint adomány gyűlt össze, az összeg pedig közel kilencszáz órányi fejlesztésre volt elegendő.

A koronavírus-járvány alapjaiban rendezte át az emberek hétköznapjait, azóta is mindannyian egyéni és közösségi szinten is megküzdünk a pandémia okozta állandó változásokkal, és sokan segítségre szorulnak. Ennek okán indította útjára 2021 tavaszán CSR-kezdeményezését a Central Médiacsoport. A Te is hős vagy! kampányhoz a kiadó több márkája, köztük a Nők Lapja is csatlakozott, és az olvasókkal közös gyűjtést szervezett nehézsorsú gyermekek javára. A járvány hosszú hónapjai ugyanis az átmeneti otthonokban és a hátrányos helyzetű térségekben élő gyermekek körülményeit is tovább nehezítették, hiszen a megfelelő eszközök hiánya miatt sokan nem tudnak részt venni a digitális oktatásban sem.

A Nők Lapja és az olvasók jóvoltából végül több mint 9 millió forint adomány gyűlt össze, a projekthez pedig az Ökumenikus Segélyszervezet is csatlakozott, és a Kapaszkodó programjuk keretében az adományból 20 helyszínen, 3000 hátrányos helyzetű gyermeknek szerveztek rendszeres fejlesztő foglalkozásokat, hogy így segítsék lemaradásaik csökkentését. A fejlesztés eredményességét tantárgyi korrepetálással, mozgásterápiával, készségfejlesztéssel, logopédiai és gyógypedagógiai foglalkozásokkal, illetve a gyerekek digitális kompetenciájának fejlesztésével biztosították.

„Látva, hogy az elmúlt időszakban milyen sok család került nehéz helyzetbe, hogy a hosszú hónapok alatt az egyébként is nehéz sorú gyerekek hátránya még tovább nő – feladatunknak éreztük, hogy segítsünk. Az Ökomenikus Segélyszervezt szakmai munkájába bekapcsolódva célul tűztük ki, hogy minél több rászoruló gyermekek részére biztosítsunk szakmai fejlesztést és felzárkóztatást. A Kapaszkodó program lehetőséget teremt arra, hogy a gyerekek segítséget kapjanak a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez” – nyilatkozta Vékási Andrea, a Central Médiacsoport portfólióigazgatója. „Büszkék vagyunk arra, hogy a sikeres Te is hős vagy központi kampány mellett ilyen sok gyermeknek tudtunk segíteni. Köszönjük az Ökomenikus Segélyszervezet támogatását, valamint olvasóink, és kiadói parterünk, a Magyar Állami Operaház segítségét is” – tette hozzá.

A médiavállalat CSR-kezdeményezéséhez csatlakozó kiadványok szerkesztőségei olyan – sokszor a nagyvilág számára láthatatlan – embereket, csoportokat, történeteket helyeztek fókuszba a Te is hős vagy! kampány során, akik a koronavírus okozta válsághelyzetben kitartóan, nap mint nap támogatják az elesetteket és a rászorulókat, de teret kaptak azok is, akik példamutatóan küzdenek meg a pandémia okozta kihívásokkal.

A Háromezer gyermeknek segített a Nők Lapja bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Háromezer gyermeknek segített a Nők Lapja

Vélemény, hozzászólás?